Де і як правильно зберігати апельсини в домашніх умовах?

Середній термін зберігання апельсинів після їх купівлі – два тижні. На відміну від мандаринів, ці цитрусові можна деякий час тримати при кімнатній температурі. Оптимальним варіантом збереження свіжості апельсинів, вважається спеціальне відділення в холодильнику (у сучасних моделях таким відсіком, як правило, являються висувні ящики із зображенням фруктів).

Де і як правильно зберігати апельсини в домашніх умовах

При кімнатній температурі, термін зберігання апельсинів обмежується одним тижнем. Цитрусові не люблять світло та сонячні промені, тому розміщувати їх краще в темному і максимально прохолодному місці. Середньою температурою зберігання апельсинів, вважається показник від 3 до 8 градусів. Корективи можуть бути внесені сортами цитрусових. Є окремі види, які відрізняються максимально тривалими термінами зберігання або, навпаки, здатні зіпсуватися за короткий проміжок часу.

Особливих відмінностей у зберіганні апельсинів в холодильнику або при кімнатних умовах, не спостерігається. Термін практично ідентичний і в першому, і в другому варіанті. Зберігання апельсинів можна продовжити за допомогою чергування, зберігання в холоді і при кімнатній температурі: якщо цитрус знаходиться в холодильнику добу, то декілька годин він має бути в менш охолодженому місці, а потім його повертають знову в прохолодне місце.

Вплив температури на термін зберігання апельсинів:

  • 2 градуси – від двох тижнів, до двох місяців;
  • 2-4 градуси – жовті апельсини зберігаються декілька місяців;
  • 5-6 градусів – незрілі апельсини можуть зберігатися майже п’ять місяців.

Нюанси зберігання апельсинів

Якщо апельсини планується зберігати впродовж тривалого терміну, то потрібно заздалегідь підготувати плоди. Існує декілька правил та нюансів, завдяки яким, цитрусові не втратять товарний зовнішній вигляд і не порушаться смакові властивості:

  • для зберігання апельсинів, краще використати картонні коробки або загорнути кожен плід в папір;
  • ні в якому разі не можна тримати апельсини в поліетилені (від недоліку повітря та створення вологих умов, цитрусові швидко псуються і гниють);
  • зберігання апельсинів при різкому зниженні температури, може позбавити їх смаку;
  • добре зберігаються апельсини, загорнуті в звичайні серветки;
  • якщо апельсини планується зберігати в холодильнику тривалий час, то періодично їх потрібно залишати при кімнатній температурі;
  • розміщувати апельсини тісно поруч з іншими фруктами або продуктами харчування не рекомендується (продукти можуть перейняти запах апельсина, а сам цитрус може зіпсуватися під впливом компонентів, прискорюючи процес гниття);
  • якщо апельсинів велика кількість, то періодично потрібно оглядати плоди (при появі темних плям на поверхні цитрусових, плоди потрібно перебрати);
  • якщо заздалегідь відомо, що апельсини доведеться зберігати впродовж тривалого терміну, то краще купити не занадто стиглі цитрусові (в даному випадку зберігати їх доведеться в темному місці при кімнатній температурі, в холодильнику такі апельсини не дозріють);
  • може продовжити термін зберігання апельсинів рослинна олія, якщо нею злегка натерти шкірку (такий метод можна застосовувати до усіх цитрусових плодів).

Апельсини не є рідкістю на прилавках сучасних магазинів. Немає сенсу купувати цитруси для зберігання в домашніх умовах, впродовж декількох місяців. Рекомендується це робити не більше чотирьох тижнів. За цей час цитрус не зіпсується і не висохне, зберігаючи свої смакові якості. Тривалий термін зберігання має деякі складнощі з дотриманням потрібних температур повітря та рівня його вологості.

Схожі записи

Залишити кометар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 × = 42