М'ясо

Як і де правильно зберігати м’ясо качки?

Зберігати можна тільки якісне і свіжіше м’ясо качки. Якщо качатина має перші ознаки зіпсованості (сторонні запахи, липка поверхня шкіри та ін.), то вона не підлягає ні зберіганню, ні споживанню. При дотриманні необхідних правил і створенні потрібних умов, м’ясо качки може зберігати соковитість і свіжість досить довго.

Як і де правильно зберігати м'ясо качки

Нюанси зберігання м’яса качки в домашніх умовах:

  • м’ясо качки потрібно зберігати в охолодженому або замороженому вигляді (при кімнатній температурі його тримати тривалий час не рекомендується);
  • при зберіганні качатини її можна натерти великою кількістю сілі (дрібна сіль для такої обробки не підійде, тому що вона швидко вбирається і видаляти її надлишки буде складно);
  • у холодильнику качатину краще розміщувати окремо (ідеальний варіант, якщо на полиці з качкою не буде сторонніх продуктів харчування);
  • м’ясо качки можна зберігати способом, який найчастіше застосовується і до риби, – в крижаній кірці (спочатку качатину розміщують в місткості, наповненій холодною водою; потім на деякий час ставлять в морозильну камеру; після того, як з’явиться шар льоду, м’ясо витягають з місткості і перекладають в поліетиленовий пакет; потім знову поміщають в морозилку);
  • зберігати не патрану качку не варто (нутрощі псуються набагато швидше ніж м’ясо, тому їх наявність скоротить термін зберігання тушки);
  • продовжити термін зберігання качатини можна за допомогою столового оцту (качку потрібно загорнути в тканину, заздалегідь змочену в оцті);
  • зберегти м’ясо качки впродовж тривалого терміну можна шляхом засалювання (сіль потрібно розчинити у воді і опустити в неї сире яйце, сіль потрібно додавати до того моменту, поки яйце не спливатиме, а приготованим розчином заливається качка, після чого її розміщують в холодильнику);
  • після застосування солі або соляного розчину при зберіганні качки, смакові властивості м’яса не змінюються (у першому випадку сіль не вбирається і не проникає до м’яса через шкіру птаха, а в другому варіанті вона витоплюється разом з жиром);
  • зберігати качатину рекомендується в емальованій каструлі, накритій кришкою (частини качки можна зберігати в скляних банках з герметичними кришками);
  • у поліетилені качку можна зберігати тільки при заморожуванні, в інших випадках ні пакети, ні харчову плівку краще не використати;
  • якщо натерти качку лимонною кислотою, то м’ясо довше збереже свою соковитість (крім того, у такий спосіб можна виключити завітрювання качатини впродовж декількох днів);
  • у холодильнику качатину можна зберігати, використовуючи фольгу замість контейнера або каструлі.

Заморожене м’ясо качки рекомендується споживати через 3-6 місяців. Якщо качатина заморожувалася впродовж тривалішого терміну, то *варити її доведеться довше (цей нюанс є і радою і неминучим наслідком).

Зберегти качку впродовж декількох тижнів або навіть місяців можна за допомогою жиру. Спочатку м’ясо потрібно нарізати невеликими шматочками і обсмажити. Після таких маніпуляцій качатину потрібно перекласти в скляні банки і залити качиним жиром, що залишився після смаження. Банку потрібно закрити кришкою, а заготівлю поставити в холодильник. Жир захолоне і перетворить смажену качатину на консервований продукт.

Скільки і при якій температурі зберігати м’ясо качки

При температурі від 0 до 4 градусів качатину можна зберігати не більше трьох діб. Після закінчення цього часу м’ясо потрібно або заморозити, або спожити в їжу. Заморожувати качку рекомендується порціями. Інакше можуть залишитися невикористані частини птаха, а повторному заморожуванню їх піддавати не можна.

У замороженому вигляді качатина зберігає свої смакові властивості впродовж одного року.
Якщо качка все-таки була заморожена цілком, то термін її зберігання в морозильній камері складе приблизно 6-7 місяців. Після цього періоду м’ясо почне міняти свою структуру і ставати жорсткішим.

В середньому термін зберігання качки складає три місяці. Цей показник стосується тих випадків, якщо м’ясо куплене в магазині у фасованому вигляді. Впродовж 90 діб воно точно не змінить свої смакові характеристики, але зберігати його потрібно обов’язково в морозилці.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *