М'ясо

Як готувати блюда із свинячого язика

Зі свинячого язика можна приготувати як перші, так і другі страви. Цей продукт містять велику кількість білка і відносно невелику кількість калорій. Його можна вживати як дорослим, так і підліткам, а також і дітям, якщо правильно приготувати. Рецепти приготування мають на увазі, що язик слід відварити, але не кожен знає, скільки його потрібно варити. Варять його не більше двох годин, після чого відразу ж знімається шкіра. Відваривши, ми ще більше зменшуємо вміст калорій і робимо їжу кориснішою. Розглянемо різні рецепти, як приготувати смачних ласощів.

Перше блюдо

Зі свинячого язика отримує ситний і наваристий суп. До того ж приготувати його зможе кожен. І можна буде почастувати навіть тих, хто стежити за фігурою, оскільки калорій в ньому виходить небагато.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 2 шт.;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Гречка – 1 склянка;
  • Сметана – 100 гр.;
  • Зелень – 0.5 пучка;
  • Вода – 2 л.;
  • Сіль з перцем.

Приготування:

  1. Відварити язик, дістати з бульйону, видалити шкіру, нарізувати на шматочки.
  2. Бульйон, що вийшов, слід процідити.
  3. Промити картоплю і моркву. Нарізувати кубиками картоплю і кружечками морквину.
  4. Покласти овочі у бульйон.
  5. Промити і так само відправити до бульйону гречку.
  6. Коли гречка буде готова, додати в суп шматочки язика.
  7. Нашаткувати цибулю і пасерувати її на олії, додати цибулю в каструлю.
  8. Посолити і поперчити. Дати настоятися.

При поданні на стіл можна прикрасити зеленню і додати сметани. Смачного!

Борщ

Рецепти, як приготувати борщ, бувають найрізноманітнішими, у кожного свій підхід до цього супу. Можна експериментувати і додавати різні продукти, не переживаючи про те, скільки ж в нім вийде калорій.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 75 мл;
  • Вода – 2 л.;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Буряк – 1 шт.;
  • Помідори – 5 шт.;
  • Капуста – 0,5 качана;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Сіль;
  • Чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Промити язик і покласти в каструлю, додати води і дочекатися закипання.
  2. Коли закипить, покласти у бульйон буряк, спочатку очистивши його і порізавши четвертинками.
  3. Знову довести до закипання і залишити варитися приблизно годину на повільному вогні.
  4. Коли язик буде готовий, дістати його з бульйону, охолодити, очистити від шкіри і нарізувати шматочками.
  5. У бульйон до буряка додати порізану кубиками картоплю і варити.
  6. Цибулю з морквиною слід почистити і порізати на кубики.
  7. Видалити шкіру з помідорів і так само нарізувати на кубики.
  8. Коли буряк буде готовий, його потрібно дістати з бульйону і натерти на великій терці.
  9. Морквину і цибулю покласти на сковорідку з олією і обсмажувати.
  10. Сюди ж додати кубики помідора і готувати не більше 7 хвилин.
  11. Тепер слід до овочів викласти буряк і залишити ще на три хвилини готуватися.
  12. Коли картопля у бульйоні буде готова, додати до неї нашатковану капусту.
  13. Туди ж покласти смужки язика.
  14. Довести бульйон до закипання, зменшити вогонь і варити, поки капуста не стане м’якою.
  15. Підготовлену зажарку з овочів додати до супу.
  16. Ретельно все перемішати і залишити ще на 7 хвилин варити на слабкому вогні.
  17. Часник слід подрібнити і у кінці приготування супу покласти у каструлю з перцем.

Хвилин 20 даємо настоятися і подаємо до столу, традиційно додавши сметани. Смачного!

Шашлик

Зазвичай шашлик готують з різного м’яса, ми ж готуватимемо шашлик зі свинячого язика.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 1 шт.;
  • Соєвий соус – 3 ст. л.;
  • Оцет – 1 ст. л.;
  • Гранатовий сік – 2 ст. л.;
  • Помідори чері – 15 шт.;
  • Зелень.

Приготування:

  1. Спочатку слід відварити язик, видалити шкіру і порізати пластинками.
  2. Зробити маринад: для цього змішати в одній місткості гранатовий сік з соєвим соусом і оцтом.
  3. Покласти в маринад пластинки язика і залишити на 10 хвилин маринуватися.
  4. Промити чері.
  5. На шпаги по черзі насаджувати чері і пластинки язика.
  6. Розігріти до 210 градусів духовку.
  7. Розкласти на гратах шашлики, а внизу поставити деко, куди капатиме сік.
  8. Готувати в духовці не більше 15 хвилин.

Шашлики готові, смачні ласощі можна подавати до столу.

Шашлик на сковороді

Розглянемо ще один рецепт шашлику, який тепер смажитимемо на сковороді. Але не слід забувати, що в шашлику багато калорій, тому зловживати ним не варто.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 1 шт.;
  • Болгарський перець – 1 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Журавлина – 10 шт.;
  • Маслинова олія – 3 ст. л.;
  • Лимон;
  • Спеції.

Приготування:

  1. Зварити язик, очистити від шкіри і нарізувати середніми кубиками.
  2. Покласти язик в глибоку миску, додати лимон з журавлиною і маслиновою олією, посипати спеціями. Ретельно перемішати і маринувати не менше години.
  3. Цибуля з помідорами і перцем так само нарізувати кубиками.
  4. Тепер по черзі одягати на шпаги язик з овочами, порізані на кубики.
  5. На сковороду влити маслинову олію і обсмажувати шашлик до рум’яного відтінку.

Смачного!

Запікаємо у фользі

У кожної хазяйки є свої рецепти запеченого м’яса. Але не кожен уміє готувати запечений язик у фользі. Тому ми розповімо, як же приготувати ці ласощі і не додати йому калорій.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 1.2 кг;
  • Соєвий соус;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Лавровий лист;
  • Спеції;
  • Сіль, перець.

Приготування:

  1. Зварити язик і очистити її від шкіри.
  2. Щоб приготувати маринад, слід подрібнити часник і змішати його з соєвим соусом і лавровим листом, присипавши сіллю і спеціями.
  3. На фольгу укласти язик, рясно поливши його маринадом.
  4. Загорнувши фольгу, слід поставити його в холодильник промаринуватися на три години, іноді перевертаючи, щоб маринад вбрався з усіх боків.
  5. Тепер розігріти духовку до 180 градусів і відправити язик у фользі запікатися близько двох годин.
  6. Щоб отримати кірочку, можна відкрити фольгу і залишити ще на 15 хвилин в духовці.

Запечений язик готовий, можна різати і подавати до столу.

Готуємо на пару

Де краще всього готувати блюдо, щоб в ньому було менше калорій? Правильно, в пароварці. Рецепти існують різноманітні, але ми розберемо один найбільш простих, як приготувати язик з соусом в пароварці.

Нам необхідно для блюда:

  • Свинячий язик – 500 гр.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Корінь петрушки – 1 шт.;
  • Сіль, перець горошком;
  • Лавровий лист;
  • Консервований зелений горошок – 400 гр.;
  • Борошно – 2 ст. л.;
  • Сметана – 2 ст. л.;
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Приготування:

  1. У пароварку покласти язик і варити 1 годину.
  2. Подрібнити цибулю і корінь петрушки, додати до язика, посолити і додати спеції. Готувати ще впродовж 1 години.
  3. Коли язик буде готовий, дістати його і очистити від шкіри.
  4. Для приготування соусу закип’ятити горошок з соком, борошно розтерти із сметаною і олією і викласти до горошку, посолити і за бажанням додати цукор.
  5. Подавати до столу нарізаний язик политий соусом.

Корисна страва з мінімум калорій готова.

Гасимо з грибами

У цьому рецепті ми готуватимемо тушкований язик в сметані і з грибами.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 2 шт.;
  • Сметана – 200 гр.;
  • Цибуля – 4 шт.;
  • Шампіньйони – 500 гр.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Духмяний перець – 4 горошинки;
  • Сіль, перець, трави.

Приготування:

  1. Відварити язик, видалити шкіру і нарізувати смужками.
  2. Нарізати півкільцями цибулю. Додати в каструлю рослинне олія і обсмажити до золотистого відтінку.
  3. Сюди ж покласти язик і залити невеликою кількістю води.0
  4. Покласти лавровий лист з духмяним перцем, посолити і поперчити.
  5. Шампіньйони почистити і нарізувати четвертинками.
  6. Викласти гриби в каструлю.
  7. Залити все сметаною і залишити гаситися не більше години.

До столу можна подати з картоплею або кашею.

Язик, обсмажений в клярі

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 400 гр.;
  • Кефір – 4 ст. л.;
  • Мука – 5 ст. л.;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Зварити язик, очистити її від шкіри і нарізувати навкіс пластинками середньої товщини.
  2. Для кляру слід в миску розбити яйце, залити кефір і посолити, збити.
  3. Всипати борошно і знову збити, щоб вийшло легке тісто.
  4. На сковороду додати олію і покласти пластинки язика, спочатку умочивши їх в клярі.
  5. Обсмажити до рум’яної кірочки з двох сторін і перекласти на серветку або паперовий рушник щоб прибрати надлишки жиру.

Смачного.

Гасимо в соусі

Приготуємо ніжні ласощі у вершковому соусі. язик у вершковому соусі виходить дуже ніжним і м’яким.

Інгредієнти:

  • Свинячий язик – 700 гр.;
  • Борошно – 1 ст. л.;
  • Сметана – 3 ст. л.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Кріп;
  • Петрушка;
  • Чорний перець горошком – 8 шт.

Приготування:

  1. Відварити язик, охолодити, очистити від шкіри і нарізувати. Бульйон залишити.
  2. Борошно обсмажити на сковороді до золотистого відтінку і перекласти в ємність, залити невеликою кількістю холодної води і розмішати, щоб вийшла однорідна маса.
  3. Вилити суміш на сковороду, сюди ж додати бульйон, що залишився, із сметаною і перемішати.
  4. У соус, що вийшов, покласти роздавлені горошини перцю.
  5. Довести соус до кипіння, зменшити вогонь і покласти пластинки язика.
  6. Гасити 10 хвилин
  7. Зелень з часником дрібно нарізувати і додати до соусу.
  8. Знову довести до кипіння і вимкнути вогонь, дати настоятися.

Язик у вершковому соусі можна подавати з будь-яким гарніром. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *