М'ясо

Як і де правильно зберігати м’ясо індички?

Індичка продається в охолодженому або замороженому вигляді. Зберіганню цього різновиду м’яса слід приділяти особливу увагу. Помилки можуть привести не лише до порушення смаку страв, але і стати причиною неприємних наслідків після їх вживання.

Як і де правильно зберігати м'ясо індички

Зберігати індичку можна в наступних станах:

  • шляхом заморожування;
  • у охолодженому варіанті.

М’ясо індички може бути:

  • парним (так називається м’ясо, отримане відразу після забою птаха);
  • захололим (з моменту забою птаха пройшов деякий час);
  • охолоджене (зберігалося в холодильнику);
  • заморожене (пройшло шокове заморожування або заморожено в морозилці).

Зберігання індички шляхом заморожування

Спосіб зберігання індички в морозильній камері використовується при купівлі охолодженого або замороженого м’яса. Цей варіант має свої нюанси. Просто покласти м’ясо до морозилки недостатньо.
Особливості заморожування індички:

  • якщо м’ясо індички куплене в упаковці, то виймати його перед здійсненням заморожування не рекомендується (пошкоджена упаковка або зберігання індички без неї скорочує термін зберігання м’яса і відкриває шлях бактеріям);
  • м’ясо без упаковки обов’язково потрібно помістити в поліетиленовий пакет перед покладанням до морозильної камери, заздалегідь індичку потрібно досуха протерти паперовою серветкою;
  • у морозилці зберігати цілу індичку можна впродовж року, а її окремі частини до дев’яти місяців;
  • розморожувати індичку рекомендується в холодильнику або в холодній воді, після чого її потрібно приготувати в найкоротші терміни і не піддавати повторному заморожуванню.

Особливості зберігання індички після розморожування:

  • якщо індичка розморожувалася на відкритому повітрі, то термін її подальшого зберігання не перевищує 6 годин (цей показник відноситься до загальної кількості часу знаходження м’яса при кімнатній температурі);
  • при розморожуванні м’яса індички в холодильнику, зберігати його можна добу (загальний час знаходження м’яса в холодильнику, включаючи процес розморожування);
  • розморожування індички у воді і її подальше зберігання прирівнюється до варіанту з холодильником.

Зберігання індички в охолодженому вигляді

Термін зберігання м’яса індички в охолодженому вигляді не тривалий. У холодильнику його можна тримати впродовж декількох діб. Оптимальний варіант – 2-3 доби.
Особливості зберігання охолодженої індички:

  • м’ясо, розташоване ближче до кісток псується швидше, тому зберігати у такому вигляді його не рекомендується (м’ясо і кістки зберігають окремо);
  • після зберігання в охолодженому вигляді індичку потрібно приготувати, заморожування в даному випадку може порушити її смакові якості (заморожування охолодженого м’яса індички не заборонене, але його потрібно здійснювати або відразу після купівлі продукту, або якнайшвидше);
  • зберігати індичку потрібно виключно в поліетиленовому пакеті;
  • якщо індичка куплена без упаковки, то перед здійсненням її зберігання в охолодженому вигляді, м’ясо потрібно обтерти паперовою серветкою насухо;
  • якщо впродовж двох діб збережене м’ясо в охолодженому вигляді, не було приготоване, то його потрібно заморозити.

Вплив температури на термін зберігання індички:

  • від 0 до – 4 градусів – 3-4 доби;
  • від 0 до – 2 градусів – 48 годин;
  • від – 12 до – 14 градусів – до 7 діб;
  • від – 25 градусів – до року.

Якщо в процесі зберігання індички з’явився неприємний запах, то від вживання такого м’яса слід відмовитися. Теплова обробка не поверне свіжість продукту і не зупинить процеси псування, що вже почалися. Позбавитися від такого м’яса потрібно в найкоротші терміни.

Повторно заморожувати розморожене м’ясо індички не можна! В даному випадку не лише порушиться смак продукту, але і з’явиться ризик виникнення шкідливих бактерій, здатних негативно вплинути на процес травлення. Порушення правил зберігання може стати причиною отруєння.

 

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *