Фрукти

Цукати з апельсинових шкірок – користь і шкода

Розсип дивовижних карамельок усіх барв веселки, що сиплються на тарілочку, немов краплі дощу на землю, неначе переносять в дитинство, і це – не брехня. І дійсно, побачивши цукати хочеться веселитися, танцювати, безтурботно бігати, і отримувати заряд бадьорості.
Поклади жменьку яскравих цукатів в рот, і ти відчуєш, як вони почнуть повільно танути в нім, залишаючи після себе дивовижний після смак. Цукати – прекрасна альтернатива цукеркам, але перші менш калорійні, тому і припали до душу більшості людей. Червоні, малинові, жовті, апельсинові, смарагдові, яскраво-червоні – цукати можуть бути усіх кольорів, смаків і відтінків.

Цукати з апельсинових шкірок - користь і шкода

Існує постулат про те, що вперше ці запашні яскраві солодощі були завезені в Україну східними купцями. В ті часи бачити перед собою щось нове було в дивину, а тому відчути все багатство смаку цукатів могли дозволити собі лише правителі і вельможі.
Сьогодні кожен ласун може вільно зайти в магазин і купити собі цукатів. Але звичайно ж, домашні цукати по користі і смаку не йдуть ні в яке порівняння з купованими.

Цукати з апельсинових шкірок - користь і шкода

Жителі Давнього Сходу, а це ті люди, що жили в оточенні екзотичних фруктів, давно помітили, що зварені в густому сиропі і висушені фрукти прекрасно зберігаються до наступного врожаю.

Цукати з апельсинових шкірок - користь і шкода

Люди навчилися готувати зацукровані плоди ще в давнину. Великі фахівці з солодкої консервації жили на сході. Через теплий клімат і велику кількість фруктів ця галузь кулінарії досягла тут небувалих висот. У північних країнах, в Європі, такі ласощі вважалися дивиною, вони були дорогі, їх могли собі дозволити тільки дуже забезпечені люди.

Часи змінилися, багато фруктів перестали бути екзотикою і порівнялися за ціною з тими, що ростуть поруч овочами. Цукати з апельсина можна приготувати вдома, у такому разі ви будете впевнені, що в продукті немає яких-небудь шкідливих домішок, він не нашпигований барвниками і консервантами, які дозволяють набути яскравого і ваблячого вигляду, і можуть бути шкідливими для здоров’я. Отже, цукати з апельсинових кірок: користь і шкода продукту.

Крім того, що цукати з магазину можуть не бути абсолютно натуральними, їх слід вживати в невеликих кількостях через високу калорійності. Дієтологи не радять захоплюватися ароматною солодкістю, в той же час нею можна замінювати в раціоні харчування ще калорійніші цукерки, тістечка, шоколад.

Апельсинові цукати: в чому користь?

Традиції приготування цукатів не зазнали змін від давніх часів. Часточки соковитих фруктів занурюють в насичений цукровий сироп і варять декілька хвилин. Готові шматочки фруктів просушують і подають до ароматного гарячого чаю.

Цукати з апельсинових шкірок - користь і шкода

Асортимент сировини, з якої можуть бути приготовані цукати, не знає меж, і він настільки великий, що здатний задовольнити смакові пристрасті багатьох людей. Чого тільки не використовують для приготування цукатів! І ананас, і інжир, і гарбуз, і цитрусові, і кавунові кірочки і навіть буряк!

Цукати з апельсинових кірок збагачені клітковиною, вона допомагає очистити кишечник, поліпшивши його моторику. На жаль, багатий вітамінний склад фруктів після термічної обробки, майже повністю руйнується. Але за для справедливості варто відмітити, що доля цілющих речовин в кондитерських виробах все ж залишається.

Продукт корисний людям, які займаються важкою фізичною працею, це хороше джерело енергії, крім того, він робить дієвий косметичний ефект. Загальне поліпшення самопочуття не може не позначитися на зовнішньому вигляді, при помірному вживанні цукати з апельсина позитивно впливають на структуру волосся і шкірні покриви.

Цукати з апельсинових шкірок - користь і шкода

У продукті, незважаючи на теплову обробку, зберігаються вітаміни і мінерали, клітковина, яка відіграє незамінну роль у процесі нормального травлення. Зрозуміло, солодкість не можна вживати тим людям, які, в силу алергічних реакцій, не переносять цитрусові.

Як не дивно, правильне застосування цукатів допоможе схуднути, вони урізноманітнять раціон, в них містяться речовини, які можуть розщеплювати надмірні для організму жири. Під час дієти є ризик виникнення авітамінозу, інших неприємностей, які можуть бути пов’язані з недостатньою кількістю тих або інших речовин в організмі. Цукати допоможуть розв’язати цю проблему.

Відмовляти собі в задоволенні не треба, але знайте міру, і ваша фігура не постраждає.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *