М'ясо

Скільки варити свинину на кістці або її м’якуш для супу

М’ясо свині відноситься до продуктів з високою харчовою цінністю. Воно поставляє в організм незамінні білки, вуглеводи і інші важливі елементи. Не можна представити повноцінний раціон харчування без соковитих ароматних відбивних, стейків або запеченої рульки.

Скільки варити свинину для супу

Свинина використовується для приготування безлічі перших і других блюд. Щоб приготувати соковите і смачне м’ясо, важливо знати скільки варити свинину для супу, з якими продуктами поєднується м’ясо, і якими способами його можна відварювати.

Без кістки

М’ясо без кісточки можна порізати на невеликі шматочки, або варити великим шматком. Час приготування порізаної свинини складе біля півгодини. Для шматка вагою близько кілограма знадобиться 1,5 години. Готове м’ясо легко протикується вилкою.

На кістці

Свинина на кістці для супу вариться значно довше. Для повної готовності, щоб м’ясо стало м’яким і відвалювалося від кісточки, потрібно його варити біля від 2 до 3 годин. Якщо свинина молода, то звариться набагато швидше.

Реберця

Для різних супів потрібно різне м’ясо. Наприклад, свіжі реберці підійдуть для борщу, солянки. Копчені свинячі реберця для горохового супу. Свіжі ребра промивають, укладають в каструлю і заливають холодною водою. Варити їх слід близько 50 хвилин з моменту закипання води. Копчені ребра вже готові до вживання, тому їх кидають в суп, коли горох розвариться. Час варіння – 20 хвилин.

М’якуш

Великі шматки м’якуша зваряться в каструлі приблизно за 1,5 або 2 години після закипання води. Готовий продукт набуває сіруватий відтінок. Середні шматочки м’яса відварюють для супу близько 40 – 50 хвилин.

Важливо!

Щоб перевірити готовність м’якуша, потрібно зробити невеликий надріз ножем, усередині м’ясо не має бути червоним.

Шматочками

Порізана свинина в супі вариться не довго. Чим дрібніше шматки, тим швидше вони зваряться. Щоб м’ясо добре розварилося, було ніжним і соковитим, готувати його потрібно близько години. Шматки свинини будуть готові вже через 30 хвилин, але довша теплова обробка дозволить отримати разваристе і смачне м’ясо.

Фрикадельки

Для приготування супу з фрикадельками м’ясний бульйон не потрібний, тому їх не потрібно довго варити. Сформовані зі свинячого м’яса фрикадельки зваряться в супі за 15 – 20 хвилин. Опускати в каструлю їх треба в останню чергу, перед кінцем готування.

Рагу

Свиняче рагу підходить для борщу чи розсольника. Його потрібно добре промити, залити холодною водою і поставити варити на сильному вогні. Як тільки вода закипить, вогонь збавити, прибрати піну, і варити впродовж 50 хвилин.

У мультиварці

Час варіння в мультиварці залежатиме від розміру свинини. Свинину необхідно добре помити, покласти на дно чаші і залити холодною водою. Невеликі шматки для супу варяться в режимі “Суп” близько 1,5 години. Великий шматок для супу краще зварити в режимі “Гасіння” приблизно 2 – 2,5 години.

У скороварці

Найшвидший спосіб варіння свинячого м’яса підійде для тих, хто не має в розпорядженні часу. На дно скороварки укладається промите м’ясо, заливається холодною водою. Відразу можна додати спеції і лавровий лист. Довести до кипіння, зняти піну, і варити на невеликому вогні. Маленькі шматки зваряться за 5 хвилин, великі шматки м’якуша – за 25 хвилин, м’ясо на кістці звариться за 30 хвилин.

У каструлі

Час варіння свинини в каструлі залежить від багатьох чинників: старе або молоде м’ясо, великі або маленькі шматки. Нарізане шматками середнього розміру м’ясо звариться протягом 30 хвилин, для супу їх потрібно варити близько 1 години. Великий шматок свинини в каструлі приготується за 1,5 – 2 години. Старе м’ясо слід варити довше.

У пароварці

У пароварці час приготування залежить від об’єму шматка свинини. Середній час приготування варіюється в межах півгодини. Вимите м’ясо укладається на грати, на дно пароварки наливається вода. Готовність визначається надрізом. Якщо з м’якуша виділяється прозорий сік, означає що готово.

У пакеті

Варіння в пакеті використовується для приготування смачної і соковитої буженини. У такий спосіб можна зварити м’ясо для супу. Для цього свинину поміщають в целофановий пакет, випускають повітря, фіксують краї ниткою або зволіканням. Пакет опускають на дно каструлі, наливають воду так, щоб повністю покривала м’ясо. Довести до кипіння, і варити на повільному вогні 1,5 – 2 години. М’ясо вийде дуже соковитим і ніжним.

Рецепти супів зі свинини

Супи зі свинячим м’ясом виходять ситними і наваристими. У багатьох країнах цей продукт користується великою любов’ю, присутній в щоденному меню. М’ясо для супу можна брати разом з кісточками, відділяти м’якуш від кісток, перекрутити у фарш для фрикадельок. Усі блюда виходять ароматними і смачними.

Німецький суп “Пихельштайнер”

Суп готується з трьох видів м’яса. Виходить дуже ситним і наваристим без зажарення овочів.

Порядок роботи наступний:

  • Узяти по 300 грам яловичини, свинини і курки.
  • Свиняче м’ясо краще узяти з частини філе, щоб суп не вийшов дуже жирним.
  • Все нарізувати на однакові шматочки.
  • Селеру, моркву, картоплю і цибулю очистити, порізати дрібними шматочками.
  • У каструлю викласти м’ясо, згори укласти картоплю, потім цибуля, морква, і верхнім шаром селера.
  • Все треба посолити, поперчити, залити холодною водою.
  • Поставити варитися на середньому вогні близько 1,5 – 2 години під кришкою.

Мисливський суп “Шулемка”

Такий оригінальний супчик готують мисливці в лісі на вогнищі.

Для блюда знадобиться мінімальний набір продуктів: свинина – 200 грам, картопля, морква, цибуля і томат по одній штуці, часник, сіль і спеції за смаком.

Усі інгредієнти крупно порізати. На плиту поставити сковороду, і каструлю або казан. Спочатку в сковороді обсмажити м’ясо до золотистої кірочки, перекласти в каструлю з водою. Потім картоплю обсмажити, і також перекласти в каструлю. І так поступити з усіма овочами. В останню чергу видавити часник, посолити і додати приправи. Варити близько 15 – 20 хвилин.

Харчо

Харчо можна приготувати на плиті в каструлі, в мультиварці, і навіть в мікрохвильовій печі.

Шматок свинини на кісточці залити водою, і поставити варити бульйон. Туди ж можна додати очищену цибулину, лавровий лист, перець горошком, коріандр. Як тільки вода закипить, зняти піну, посолити, і варити до готовності м’яса близько години. Коли бульйон звариться, треба дістати м’ясо і остудити його.

Далі в сковороду налити трохи олії, обсмажити до прозорості порізану цибулю, додати зубчик часнику. У бульйон відправити промитий рис, дрібно нарізану селеру і терту моркву. Останнім штрихом стане ложка томатної пасти, все перемішати і посолити. Варити близько 15 хвилин, потім м’ясо відокремити від кістки, покласти в суп, і прокип’ятити ще 5 хвилин.

Борщ

Червоний ароматний наваристий борщ зі свининою стане відмінним блюдом для обіду. Його їдять з сухарями, з пампушками, з хлібом. Будь-який варіант хороший.

Моркву і буряк очистити і нарізувати брусками або соломкою, потім картоплю очистити і порізати кубиками. Дрібно порізати цибулину, нашаткувати свіжу капусту. Свинину нарізувати на невеликі порційні шматки. У сковороді розігріти олію, обсмажити до золотистої цибулю, додати туди буряк, ще трохи обсмажити. У каструлю налити воду, опустити туди м’ясо, варити 15 – 20 хвилин.

Потім додати туди картоплю і моркву, посолити. Після того, як борщ покипить декілька хвилин, відправити зажарку з цибулі і буряка. Потім капусту, сіль і перець. Ще нехай повариться 15 хвилин. Ароматний борщ зі свининою можна подавати із сметаною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *