Інші продукти

Скільки варити і як готувати фунчозу: рецепти

Фунчоза, вона ж “скляна локшина” – азіатське блюдо, яке знайшло своїх прихильників в усіх країнах. Вона досить просто готується, цікаво виглядає, а смак можна змінювати на власний розсуд за допомогою додавання різних інгредієнтів. Сам продукт містить корисні речовини, а його вживання сприятливо позначається на організмі. Варто детальніше розглянути, як приготувати фунчозу в домашніх умовах.

Як приготувати фунчозу в домашніх умовах

Приготувати локшину в домашніх умовах досить просто. Нижче представлені рецепти, для приготування і подання її в різних видах з використанням різних методик.

Без всього

Основне блюда – локшина, готується в декілька кроків:

  • Візьміть ту кількість продукту, яку розраховуєте приготувати і з’їсти.
  • Покладіть його в глибоку миску і залийте гарячою кип’яченою водою.
  • Накрийте посуд кришкою.
  • Локшина повинна заваритися впродовж 5 хвилин.
  • Після цього злийте воду, а сам продукт добре промийте проточною водою.
  • Далі можна приступати до готування гарніру.

Також є і альтернативний варіант:

  • Закип’ятіть воду в невеликій каструлі.
  • Після закипання збавте вогонь на мінімум.
  • Покладіть локшину у воду і варіть 1 хвилину.
  • Злийте воду і промийте продукт.

Важливо. Професійні кухарі, щоб правильно приготувати блюдо, не радять використати сіль при варінні. Вони рекомендують солити саме гарнір, або в крайньому випадку саму локшину, але тільки після повного приготування.

На сковороді

Процес не складний і займає менше 30 хвилин. Покрокова інструкція:

  • Очистіть цибулю з часником і дрібно їх нашаткуйте.
  • Змастіть гарячу сковороду рослинною олією і викладіть нарізані овочі.
  • Закип’ятіть воду і залийте нею локшину, заздалегідь поміщену в не дуже глибокий посуд на 5 хвилин.
  • Після заварювання продукту, злийте воду і промийте його.
  • Додайте локшину до вже обсмажених овочів, додайте соєвий соус і перемішайте.

Різноманітити сервіровку можна іншими овочами.

Із зелених бобів

Поетапний рецепт:

  • На 40 хвилин покласти фунчозу в глибокий посуд і залити теплою водою.
  • Моркву натерти на терці, перець порізати дрібними скибочками;
  • У сковороді обсмажити овочі і додати спеції, куркуму і карі;
  • Локшину промити в друшляку і додати в сковороду;
  • Увесь склад перемішати і можна подавати на стіл.

Для жаріння або обжарювання

До обсмажування фунчози, попереднє готування займає всього 10 хвилин:

  • Закип’ятити воду;
  • У глибокий посуд викласти необхідну кількість локшини і залити водою;
  • Через 5 хвилин промити продукт;
  • Розігріти сковороду, полити олією, обсмажити лапу на повільному вогні.

Важливо: Краще солити не основне блюдо, а додатковий гарнір з різних інгредієнтів.

На гарнір

В якості гарніру локшина готується таким чином:

  • Рисовий продукт викласти в металеву каструлю.
  • Закип’ятити воду і залити локшину так, щоб рідина її повністю покривала.
  • Томити продукт під закритою кришкою 5 хвилин.
  • Злити воду і промити готову фунчозу проточною водою.
  • Дати рідині стекти, щоб локшина була майже сухою.
  • Викласти продукт на тарілку і додати соус із спеціями.
  • Додати на тарілку основний продукт.

По-корейски

Приготування ділиться на наступні етапи:

  • Усі овочі треба помити, з огірка зчистити шкірку (вона і піде в салат). Усі овочі натерти на терці для корейського салату, разом з шкірою огірка.
  • У чисту каструлю викладіть усі натерті овочі і трохи пам’ятайте. Інгредієнти повинні пустити сік.
  • Часник і цибуля необхідно дрібно нарізувати або натерти, викласти на сковороду, залити маслиновою олією і обсмажити до золотистого кольору з додаванням спецій.
  • Фунчозу треба покласти в каструлю, залити окропом і залишити на 5 хвилин до повної готовності. Потім усю рідину треба злити, а локшину промити.
  • Локшину викласти у блюдо, додати нарізані овочі, обсмажені цибуля і часник. Додати соєвий соус і перемішати.

Важливо: Для любителів кислинки кухарі радять додати в останньому етапі трохи рисового оцту.

З чим можна приготувати фунчозу

Азіатська локшина універсальна в плані приготування. Її можна готувати практично з чим завгодно, від гарячих блюд, до салатів. Особливо популярні рецепти з м’ясом. Варто розглянути деякі детальніше.

Рецепти з м’ясом

До локшини підходить практично будь-яке м’ясо, тому готувати будь-яке блюдо легко і просто.

З яловичиною

Процес готування:

  • Закип’ятити воду і каструлі, підсолити і закинути фунчозу.
  • Варити впродовж 2 хвилин, відкинути на друшляк, промити проточною водою.
  • Поставити сковороду на вогонь, додати рослинної олії, викласти локшину, додати соєвий соус, перемішати і відразу викласти продукт в глибоке блюдо.
  • Розмолоти в кухонній ступці кунжут, додати кунжутну олію, соєвий соус, подрібнений часник і перемішати інгредієнти.
  • Яловиче м’ясо нарізувати скибочками, перемішати з кунжутною сумішшю, обернути блюдо плівкою і дати промаринуватися 30 хвилин.
  • М’ясо дістати з блюда, обсмажити в рослинній олії.
  • Моркву натерти на терці для салату по-корейски і обсмажити на сковороді.
  • Шпинат промити, крупно нарізувати і обсмажити.
  • Усі інгредієнти викласти в чашу з фунчозою, додати нарізаний смужками огірок.
  • Яйце збити, зажарити на зразок млинчиків, нарізувати тонко соломкою і покласти у блюдо з локшиною.
  • Все перемішати і подати на стіл.

Смачний салат готовий!

З курячою грудкою

Фунчоза з куркою – смачне блюдо до будь-якого столу. Процес приготування:

  • Куряче м’ясо промити, нарізувати скибочками і викласти в глибоку чашу.
  • Цибулю і часник дрібно нарізувати, додати до м’яса.
  • У чашу з інгредієнтами додати соєвий соус, рисовий оцет і маринувати м’ясо 30 хвилин.
  • 1 середній помідор очистити від шкірки, нарізувати кубиками і викласти у блюдо.
  • Локшину відварити в підсоленій воді 5 хвилин, злити воду, промити.
  • М’ясо викласти на сковороду, обсмажити, додати помідор, локшину, перемішати, дати потомитися 5 хвилин.
  • Подати блюдо посипавши паприкою.

Зі свининою

Свинина чудово підходить, в якості гарніру. Покроковий рецепт:

  • Свинину треба добре промити, прибрати зайву вологу за допомогою паперових рушників. Потім її необхідно нарізувати невеликими прямокутниками.
  • Нарізане м’ясо треба посолити і поперчити, потім обсмажити до повної готовності в сковороді з соняшниковою олією.
  • Далі треба помити середню моркву, почистити і натерти на терці для корейського салату.
  • Цибулю дрібно нарізувати і змішати з морквою, викласти на сковороду і обсмажити до золотого кольору.
  • Часник і кінзу треба промити і дрібно нарізувати.
  • Фунчозу заварити в окропі на 5 хвилин, потім злити воду, промити продукт, злити рідину і викласти в чашу з додаванням обсмаженої свинини.
  • Додати до блюда усі овочі і соєвий соус, ретельно перемішати і подати на стіл.

З фаршем

Фарш краще брати без спецій, а додати їх можна в процесі готування. Простий покроковий рецепт:

  • Макарони (фунчозу) залийте окропом і залиште заварюватися на 5-6 хвилин.
  • Потім злийте воду, промийте продукт кип’яченою водою. Якщо потрібно, поріжте вермішель навпіл кухонними ножицями.
  • Очистіть стручок гострого перцю від насіння і наріжте півкільцями.
  • Очистіть часник і наріжте кільцями, завтовшки в 2-3 мм.
  • Промийте зелену цибулю і нашаткуйте сегментами по 2-3 см
  • Імбир натріть на кільцевій терці або великою соломкою.
  • Усі інгредієнти змішайте з фаршем і обсмажте. Після приготування додайте в гарнір вермішель.

Рецепти з морепродуктами

Азіатська локшина відмінно поєднується з морепродуктами. Нижче представлені універсальні рецепти до будь-якого столу.

З кальмарами

Поетапний рецепт:

  • Вермішель заварити в окропі на 5 хвилин, злити воду, промити і викласти на друшляк.
  • 1 болгарський перець і моркву середнього розміру помити і порізати дрібною соломкою.
  • Кальмара помити, зняти шкірку, нарізувати невеликими смужками.
  • У сковороду налити маслинову олію, викласти овочі і кальмари, додати давлений зубчик часнику і гасити 20 хвилин.
  • Вимкнути газ, викласти в сковороду фунчозу і перемішати з додаванням спецій разом із загашеним кальмаром і овочами.

З креветками

Покроковий рецепт легкого дієтичного блюда:

  • Фунчозу заварити в окропі на 5 хвилин, потім злити воду, промити і покласти в глибоку тарілку.
  • Креветки розморозити, почистити, нарізувати невеликими шматочками.
  • Морепродукти змішати з соєвим соусом, кунжутною олією, покришити в них часник.
  • Заправку обсмажити з додаванням одного перцю чілі в сковороді до золотистого кольору.
  • Змішати усі інгредієнти з вермішеллю.

З овочами

Овочі також чудово підходять в якості гарніру:

  • Вермішель залити окропом на 5 хвилин, потім злити воду і промити в друшляку.
  • Болгарський перець, моркву, пучок селери, зубчик часнику і огірок дрібно нашаткувати.
  • У глибокій чаші змішати вермішель з овочами, нарізувати декілька помидор-чері навпіл, додати соєвий соус, кунжутну олію і трохи лимонного соку.
  • Посолити, приправити паприкою і перемішати усе блюдо.

З грибами

  • Шампіньйони треба промити, порізати на невеликі шматочки і обсмажити на маслиновій олії з додаванням цибулі.
  • Фунчозу потрібно заварити в окропі на 7 хвилин, потім промити кип’яченою водою кімнатної температури і дати усій рідині стекти.
  • У обсмажені гриби треба додати дві маленькі ложки кунжуту, 1 ложка кунжутної олії, половина ложки винного оцту, дві щіпки солі.
  • Заправку змішати з вермішеллю і подати на стіл.

З соєвим соусом

  • Заварену фунчозу потрібно промити кип’яченою водою і дати стекти рідині за допомогою друшляка.
  • Вермішель викладається в гущавину, додається соєвий соус, трохи солі, трохи чорного перцю.
  • На сковороді обсмажується подрібнена цибуля і часник з додаванням кунжутного насіння.
  • Після обжарювання суміш перемішується з вермішеллю.

Як приготувати заправку для фунчози

Локшина відмінно поєднується з різними соусами, які можна приготувати в домашніх умовах.

Соус чим-чим

  • Огірок, болгарський солодкий перець, морква – все по 1 штуці, помити і дрібно нарізувати.
  • Нашаткувати пучок кропу.
  • Перекласти усі овочі в гущавину, додати приправ і дати суміші настоятися і пустити сік.
  • Отриманий соус змішати з готовою фунчозою і подати до столу.

Часниковий соус

  • У глибоку піалу додати 5 ложок сметани, ложку соєвого соусу, нашаткований кріп і посипати все меленим чорним перцем.
  • Натерти плавлений сир сирок і часник на дрібній терці.
  • Ретельно перемішати усі інгредієнти.

Важливо: Кращим помічником в приготуванні соусу стане блендер. Він дозволить довести масу до однорідного складу.

Соус терияки

  • У склянці змішати 80 мл води і 3 чайних ложки крохмалю.
  • У розігріту сковороду по черзі додати 150 мл соєвого соусу, 4 ложки цукру, 3 щіпки меленого імбиру, 30 мл винного оцту, ложка сушеного часнику, ложка меду і трохи маслинової олії.
  • Довести суміш до кипіння постійно помішуючи склад.
  • Вмішати в загальну масу крохмальний склад.
  • Вилити гарячий соус в соусник і дати остигнути.

Калорійність фунчози

100 грам готового продукту містять:

  • 320 ккал;
  • 7 мг білків;
  • 5 мг жирів;
  • 84 г вуглеводів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

3 × = 24