Інші продукти

Як готувати смачні спагеті

Спагеті, як відомо, один з найпопулярніших продуктів італійської кухні. Нині такі макарони стали відомими практично по всьому світу. Хоч одно блюдо з них є, ймовірно, в меню кожної хазяйки.

Приготування спагеті досить легкий процес і не займає багато часу. Калорійність самих макаронів складає 337 Ккал, але при використанні різних соусів може відрізнятися від цього значення.

Незважаючи на уявну простоту приготування, для отримання доброго результату необхідно дотримуватися декількох базових правил:

Базові правила приготування спагеті

  1. Співвідношення сухих макаронів, води і солі має бути таким: на 100 гр сухих макаронів 1 літр води і приблизно 3-5 гр солі;
  2. Для недопущення заливання плити під час кипіння, об’єм каструлі має бути на третину більше сумарного об’єму продуктів.

Скільки варити макарони після закипання

  1. Розрахунок кількості робиться так: якщо спагеті це перше блюдо, то біля 50гр сухого продукту на душу, а якщо спагеті це єдине блюдо на столі, то біля 100гр сухого продукту на людину.
  2. Якість початкового продукту визначає у результаті і якість приготованого блюда, тому при виборі спагеті, якщо дозволяє бюджет, потрібно віддавати перевагу відомим світовим виробникам. Це якраз той випадок, коли краще узяти менше, але якісніше.
  3. Як приготувати спагеті і чи потрібно додавати у воду в процесі варіння маслинову олію? Маслиновою олією спагеті не зіпсуєш, як і кашу, вершковим маслом.

    Але, робити це зовсім не обов’язково. Якщо у вас немає оливкової олія – це не є проблемою, набагато важливіше правильне приготування продукту.

  4. Звичайний час приготування пишуть на упаковці, хоча в Італії готовність цього блюда визначають, постійно пробуючи їх на зуб, але там люблять тверді спагеті, які у нас визнали б не довареними і не готовими. Самі спагеті не мають бути дуже м’яким. Після варіння їх відкидають на друшляк і не промиваючи водою, поки гарячі, змішують з соусом

Декілька нескладних рецептів із спагеті

Спагеті з морепродуктами по-домашньому

Інгредієнти:

  • Очищені креветки – 150 гр;
  • Спагеті – 150 гр;
  • Сир – 100 гр;
  • Сік половини лимона;
  • Помідори – 200 гр;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Перець;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Часник подрібнити і декілька хвилин обсмажувати з рослинною олією.
  2. Помідори порізати на дрібний кубик і разом з креветками додати в сковороду.
  3. Гасити під кришкою приблизно 5 хвилин, до повної готовності.
  4. У кінці приготування додати лимонний сік і спеції.
  5. Відварені спагеті гарячими перемішати з вмістом сковороди.
  6. Перед поданням посипати тертим сиром.

Спагеті з мідіями

Інгредієнти:

  • Цибуля – 1шт;
  • Мідії – 100 гр;
  • Спагеті – 150 гр;
  • Паприка – 0,5 ч. л.;
  • Базилік сушений – 1 ч. л.;
  • Сіль;
  • Духмяний перець;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Томатна паста – 4 ст. л.;
  • Сік томатний – 50 мл

Приготування:

  1. Цибулю і часник подрібнити і обсмажити в сотейнику на маслиновій олії (3-4 мін).
  2. Додати томатну пасту, сік, спеції і тушкувати на середньому вогні 5-6 хвилин.
  3. Поварити, додати мідії, повернути на вогонь і проварити не більше 3-5 хвилин.
  4. Відварені спагеті обсмажити на маслиновій олії 2-3 хвилини.
  5. Додати соус, перемішати і тушкувати на невеликому вогні 1-2 хвилини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

+ 10 = 11