Інші продукти

Способи приготування різних блюд з квасолею

Говорять, що щоб перевірити готовність квасолі, необхідно дістати з місткості, де вона готується три квасолини – якщо вони м’які, значить і уся квасоля готова. Якщо ж ні – слід її варити ще п’ятнадцять хвилин.

Перш ніж відповісти на питання скільки варити квасолю, слід уточнити, що квасолю слід вимочити у воді, без замочування не обійтися, оскільки воно допомагає швидко і правильно приготувати бобові. Для цього береться металевий посуд, що за об’ємом перевершує квасолю в три рази, спочатку туди кладуться боби, а потім вони заливаються водою. Зазвичай процес замочування триває близько восьми годин. Варто відмітити, що стручкову і спаржеву квасолю не треба вимочувати. Тому з них можна зробити гарнір набагато швидше, ніж із звичайної квасолі.

Але все таки, як швидко зварити квасолю? Отже, після того, як квасоля розбухнула, а вона повинна збільшитися в об’ємі приблизно в три рази, її промивають, кладуть в каструлю і починають варити на повільному вогні. Сушити бобові не варто, краще кинути їх на шумівку. Їх потрібно заздалегідь замочувати, навіть якщо вони будуть приготовані в мультиварці.

З бобових можна приготувати величезну кількість блюд:

  • Лобіо з консервованої квасолі;
  • Перші блюда;
  • Лобіо із стручкової квасолі або спаржевої;
  • Крем-супи з білої квасолі;
  • Другі блюда ;
  • Лобіо з червоної квасолі;
  • Консервація на зиму;
  • Квасоля в томаті.

Готуючи квасоляні блюда, не варто обмежуватися лише традиційними інгредієнтами, адже продукт прекрасно поєднується з м’ясом, неважливо який це вид м’яса – жирний або пісний. Можливо з них приготувати і відмінний гарнір, до якого подаватиметься тушкована риба або м’ясо, можна так само до квасолі додати баклажани.

Зберігання квасолі

Зберігати заздалегідь висушену квасолю рекомендують в полотняних мішечках – кожен сорт квасолі окремо. Важливо періодично перевіряти стан бобових на предмет чи не завелися там паразити.

Як приготувати лобіо

Лобіо з квасолі дуже популярно, як серед кавказьких народів, так і серед багатьох європейців. Зазвичай його їдять із спеціальним грузинським хлібом, виступає воно не як гарнір, а як самостійне блюдо.

В умовах обмеженого часу можна приготувати лобіо з консервованої квасолі.

Приготування:

  1. Пасерувати дрібно нарізану цибулю на рослинній олії до готовності;
  2. Після цього слід додати банку консервованої квасолі і гасити все разом упродовж п’яти – десяти хвилин;
  3. Додати дрібно нарізану кінзу, часник, ложку томатної пасти, товчені волоські горіхи, а також спеції за смаком;
  4. Далі готувати блюдо ще три хвилини, а після цього додати ложку винного оцту;

Лобіо із стручкової квасолі

Приготування:

  1. Свіжу квасолю, хоча можна використати і заморожену, слід помити і з потреби нарізати не невеликі шматочки;
  2. Підготовлену квасолю відварити в киплячій воді впродовж 15 хвилин;
  3. Далі очистити цибулю і часник. цибулю нарізувати дрібними кубиками, а часник пропустити через спеціальний прес. цибулю обсмажити до прозорого кольору.
  4. На сковороду додати помідори, квасолю і зелень.
  5. У суміш овочів вбити яйце.
  6. Готувати ще впродовж 5-10 хвилин.

Смачного.

Консервація квасолі

Законсервувати квасолю на зиму можна декількома способами, ось один з них.

Інгредієнти на 2 дволітрові банки:

  • Квасоля – 1 кг;
  • Помідори – 3 кг;
  • Сіль;
  • Цукор;
  • Спеції.

Приготування:

  1. Квасолю замочити на ніч у воді;
  2. Далі її слід зварити в підсоленій воді;
  3. Помідори без шкірки перекрутити на м’ясорубці, додати в них цукор і сіль. Готувати суміш, що вийшла, потрібно на середньому вогні впродовж 13 хв;
  4. Потім викласти квасолю і готувати ще 10 хвилин;
  5. Банки простерилізувати, для цього їх необхідно прокип’ятити у воді, поміщаючи дном вгору у великій каструлі;
  6. Розкласти суміш по банках і загорнути кришками.

Квасоля консервована з баклажанами

Інгредієнти:

  • Баклажани – 10 кг;
  • Цибуля – 200 гр.;
  • Морква – 10 шт.;
  • Томатний сік – 1 л.;
  • Часник – 1 голівка;
  • Рослинна олія – 1,5 склянки;
  • Гіркий перець – 2 стручки;
  • Відварена квасоля – 4 склянки;
  • Оцет – 2-3 ст. л.;
  • Сіль;
  • Цукор.

Приготування:

  1. Баклажани нарізувати кубиками, потім обсмажити.
  2. Моркву і цибулю пасерувати до золотистого кольору, змішати з баклажанами і квасолею.
  3. Додати спеції, сіль, цукор, а також оцет.
  4. Суміш, що вийшла, залити томатом, кип’ятити на повільному вогні 30 хвилин.
  5. Покласти в суміш солодкий і гіркий перець, який слід заздалегідь нарізувати соломкою, варити ще півгодини.
  6. Незадовго до кінця варіння, додати часник.
  7. Простерилізувати банки, розкласти квасолю з баклажанами, потім закатати їх кришками.

Квасолю можна так само і заморозити на зиму, вона збереже велику кількість своїх корисних властивостей. Перед заморожуванням квасолю необхідно промити, а потім покласти в морозильну камеру. Заморожувати можна білу, стручкову, зелену, спаржеву квасолю і багато інших її сортів.

Правильно готуємо квасолю в мультиварці

За допомогою мультиварки можна дуже швидко і просто приготувати квасолю, для цього необхідно:

  1. Промити квасолю під проточною водою.
  2. Квасолю нарізувати на шматочки, а також проварити впродовж семи хвилин.
  3. У мультиварці обсмажити подрібнену цибулю.
  4. Викласти квасолю до цибулею, додати вершкове масло, обсмажити впродовж 15 хвилин при відкритій кришці.

Готове блюдо може подаватися самостійно або як гарнір. Можна зробити квасолю в мультиварці і з м’ясом, а також додати баклажани.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

÷ 1 = 9