Інші продукти

Салат з кальмарами – 13 найсмачніших рецептів салатів із кальмарів

Якщо з’явилося бажання скуштувати легку та смачну страву на основі морепродуктів, варто звернути увагу на кальмари. Ці дари моря давно славляться цілим набором корисних властивостей, тому страви з кальмарів і ситні, і дієтичні одночасно. На 100 г цього делікатесу припадає 18 грам білка і не більше 110 кілокалорій. Можна додати молюска до салату, попередньо відваривши його повністю або шматочками.

Родзинкою кальмарів є те, що вони мають нейтральний смак і легко поєднуються з різноманітними продуктами. Залежно від способу термічної обробки, салатної заправки або соусу. Важливо правильно підібрати букет спецій, щоб розкрити природний смак кальмару.

Смачний та простий салат із морепродуктів ідеально підійде для банкету та повсякденного меню. Він набагато корисніший ніж закуски з додаванням ковбаси, оскільки в м’ясі молюска міститься натуральний білок. Саме тому слід звернути увагу на ці цікаві рецепти та вибрати свій фірмовий.

Салат з кальмарами та яйцем – найсмачніший і найпростіший рецепт.

Якщо дотримуватись рекомендацій рецепту, то навіть кулінар-початківець отримає ситну і ніжну закуску з нейтральним смаком. Морепродукти та варені яйця ідеально поєднуються з іншими інгредієнтами, тому салат виходить просто дивовижним.

Перелік продуктів:

  • 700 гр. кальмарів;
  • 4 яйця;
  • 1 велика цибуля;
  • 2-3 ст. л. майонезу;
  • 1-2 ст. л. оцту;
  • 1 ст. л. солі;
  • 250 мл. окропу;
  • 2-3 ст. л. цукру.

Всі інгредієнти нарізати однаковими кубиками для краси і для того, щоб вони ідеально промастилися соусом. Щоб кальмари не гірчили, обов’язково потрібно витягнути з черевця чорну плівку та обдати окропом.

Приготування:

Кальмари очистити та промити, яйця відварити круто.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями і розібрати на окремі сегменти. Скласти їх у глибоку миску, посипати цукром, сіллю.

Замаринувати на 30 хвилин сегменти цибулі оцтом та окропом. Воду закип’ятити, покласти в неї лавровий лист і дрібку солі. Проварити в ній кальмари 3 хвилини, потім остудити.

Яйця нарізати тонкою соломкою, перекласти в салатник. Тушки кальмарів розрізати навпіл, а потім півкільцями. Перемішати обидва компоненти з маринованою цибулею та майонезом. Якщо потрібно, додати трохи солі.

Салат з кальмарів за цим рецептом виходить ніжним, його можна використовувати у вигляді начинки для тарталеток або бутербродів. Смачна закуска ідеально підходить для щоденної трапези, а також здатна прикрасити будь-який святковий стіл.

Дуже смачний салат із кальмарів з крабовими паличками.

Салату із морепродуктами можна надати яскравості, якщо додати до нього дрібно нарізані крабові палички. Приємні смакові відчуття викличе м’якість м’яса кальмара та ніжність додаткових інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 200 гр. м’яса кальмара;
  • 200 гр. крабових паличок;
  • 150 гр. свіжого огірка;
  • 3 яйця;
  • 3-4 ст. л. майонезу (краще домашнього).

Для швидкого очищення шкіри з кальмарів, потрібно на 10 секунд занурити їх у крутий окріп, не забуваючи помішувати. Після шокової термічної обробки тушки помістити у холодну воду. У процесі шкура самостійно відшарується від м’якоті.

Спосіб приготування:

Кальмара проварити в гарячій воді 2 хвилини.

Крабові палички нарізати довгими смужками гострим ножем і перекласти в салатник.

Очистити огірки від шкірки за допомогою слайсера. Кожен овоч розрізати поперек на 3 частини, а потім смужками.

Тушку кальмара нарізати вздовж, а потім довгими брусками. Яйця очистити, нарізати середніми кубиками. Додати майонез і ретельно перемішати до однорідності.

В результаті виходить легка і водночас низькокалорійна закуска.

Страва ідеально підходить для тих людей, які дотримуються дієти, але хочуть смачно пообідати. Обов’язково потрібно настояти закуску в холодильнику півгодини, інакше інгредієнти не просочаться соусом і будуть прісними.

Найсмачніший салат з кальмарами, ананасами та сиром.

Салат із кальмарами та солоним сиром виходить дуже смачним та пікантним. Завдяки додаванню сиру, знижується обсяг солі в ньому, тому стає максимально корисним. Соковиті ананаси перетворюють закуску на справжню екзотику, шматочки цього фрукта лопаються на язиці і змушують отримати насолоду.

Продукти для приготування:

  • 3 тушки кальмару;
  • 3 курячі яйця;
  • 300 гр. консервованої кукурудзи;
  • 4 кільця консервованого ананасу;
  • 100 гр. твердого сиру;
  • 4 ст. л. майонезу;
  • 1 щіпка кухонної солі.

Для м’якого та пікантного смаку, половину твердого сиру можна замінити плавленим аналогом. Для урізноманітнення смаку страви, в неї варто додати лимонний сік або нарізану кубиками м’якоть лимона.

Процес приготування:

Кальмари проварити в окропі 2 хвилини та очистити їх. Нарізати соломкою поперек тушки.

Яйця відварити круто, нарізати середніми скибочками. Натерти брусок сиру на великій тертці.

Кожне ананасове кільце розподілити на невеликі сегменти. У глибокому салатнику поєднати всі інгредієнти майбутнього салату, висипати до них кукурудзу.

З’єднати складові з майонезом і знову ретельно перемішати. Посолити до смаку, перемішати столовою ложкою до однорідності.

Якщо закуска готується на святковий стіл, її слід декорувати дрібно нарізаною зеленню петрушки або листям свіжого салату. Щоб додати нотку багатства та оригінальності, найкраще посипати готову страву червоною ікрою.

Простий салат з кальмарами, кукурудзою та болгарським перцем.

Смачний салат з яскраво вираженою ноткою морепродуктів. Це дієтична, максимальна і проста страва, приготовлена з морепродуктів та овочів.

Нам знадобиться:

  • 5 кальмарів;
  • 2 головки великої цибулі;
  • 3 шт. болгарського перцю жовтого та червоного кольору;
  • 5-6 ст. л. майонезу;
  • 200 гр. консервованої кукурудзи (за бажанням);
  • 2 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 1 пучок зелені кропу або петрушки.

Можна правильно відварити кальмари, а потім додатково пропустити їх через м’ясорубку з великою решіткою. У цьому випадку готова закуска буде дуже ніжною.

Поетапне приготування:

Цибулю нарізати товстими кільцями та розібрати їх на окремі сегменти. Обсмажити в розпеченій олії до золотистого відтінку, періодично помішуючи лопаткою, залишити до повного остигання.

З перцю видалити насіння та плодоніжки, нарізати гарними кільцями. Обсмажити на олії до м’якості, остудити.

Кальмари відварити, нарізати тонкими кільцями. У глибоку тарілку викласти шарами морепродукти, цибулю та перець.

Додати кукурудзу або пропустити цей інгредієнт. Зробити на поверхні салату майонезну сітку, присипати густо нарізаною зеленню.

Незважаючи на свою простоту, салат виходить поживним, ніжним та максимально смачним. У його складі є болгарський перець, який є натуральним антиоксидантом та може врятувати від анемії. Цей рецепт має бути у скарбничці кожної господині, щоб можна було здивувати гостей та домочадців у будь-який час.

Як приготувати салат із кальмарів із грибами печерицями?

Це дуже проста та швидка закуска із простих продуктів. Ідеальне поєднання кальмарів та грибів надає салату смаку і ніжності, ніж класичний аналог. Якщо подати страву на святковий стіл, то його з’їдають в першу чергу.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • 400 гр. кальмарів;
  • 200 гр. печериць;
  • 2 цибулі;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. нежирної сметани;
  • 0,5 ч. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю;
  • 1 ст. л. кухонної солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії без аромату;
  • 1 пучок улюбленої зелені.

Для цього рецепту рекомендовано додавати сметану з низьким відсотком жирності. Якщо застосовується йогурт, він повинен бути кислуватим, але не солодким. Найкраще класти в салат печериці, тому що вони настільки безпечні гриби, щоб їх можна вживати навіть у сирому вигляді.

Спосіб приготування:

  1. Яйця покласти в холодну воду, після закипання проварити 8 хвилин.
  2. Розігріти в сковороді олію.
  3. Гриби нарізати середніми шматочками, обсмажити в гарячій олії на сильному вогні.
  4. Цибулю нарізати половинками, а потім кожну частину півкільцями.
  5. Через 6 хвилин обсмажування грибів, додати до них цибулю та обсмажити до золотистого відтінку. Посолити, поперчити піджарку.
  6. Закип’ятити та підсолити воду для кальмарів, проварити приблизно півхвилини.
  7. Вийняти тушки, відправити в холодну воду, потім очистити від чорної плівки, якщо вона є.
  8. У яєць відокремити білок від жовтка. Білки нарізати дрібною соломкою, а жовтки з’єднати із сметаною. Нарізати промиті морепродукти тонкими смужками, з’єднати з яйцями та дрібно нарізаним кропом.
  9. Додати в салатник гриби з цибулею.
  10. Жовтки розім’яти виделкою і перемішати зі сметаною, гірчицею, сіллю та перцем. Змішати інгредієнти із підготовленою заправкою.

Салат з грибами та кальмарами, відрізняється подвійною користю. Поєднання грибів з морепродуктами дає ідеальний смак. Його можна готувати щодня, наповнюючи організм корисними речовинами.

Смачний і простий салат з консервованими кальмарами, яйцем та огірком.

Рецепт салату з морепродуктами, ситними яйцями та соковитими огірками, відрізняється простотою та оригінальним смаком. Готова закуска нагадує класичний варіант «Олів’є», але замість м’яса до нього додаються морепродукти. Якщо спробувати страву один раз, його захочеться приготувати ще й ще.

Нам знадобиться:

  • 1 великий свіжий огірок;
  • 1банк консервованих кальмарів;
  • 2 яйця, зварених круто;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 1 щіпка кухонної солі.

Якщо в салат додається гострий сорт цибулі, її краще промаринувати 5-7 хвилин у окропі, в якому вже варилися кальмари. Якщо не влаштовує навіть домашній майонез, його можна замінити заправкою з оливкової олії, перемішаною з лимоном.

Детальний опис приготування:

Яйця нарізати кубиками, огірок тонкими смужками, а потім дрібними скибочками. З консервованого кальмара злити розсіл, нарізати смужками та покласти в салатник.

Додати до інгредієнтів майонез та трохи солі. Перемішати і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.

Салат із консервованих кальмарів прикрасить сімейний стіл. У салатник додають прості компоненти, але в результаті виходить гармонійне поєднання. Пікантну нотку, готовій страві, надають саме консервовані морепродукти.

Пікантний салат із кальмарів з яблуком та зеленим горошком.

Прикрасою даного рецепту є додавання до нього яблук. Цей секретний компонент дарує закусці цікаву солодку нотку і чудово поєднується з рештою складових салату. Традиційний майонез відмінно підійде у вигляді заправки, тому страва до дієтичних не відноситься.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • кальмар – 100 гр.;
  • яблуко зелене – 50 гр.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • чорний перець – 4-5 горошин;
  • кухонна сіль – 1 ст. л.;
  • зелений консервований горошок – 2 ст. л.;
  • майонез – 2-3 ст. л.

Ріпчаста цибуля має бути тільки салатних сортів, оскільки вона не гірка. Бажано підбирати кисло-солодкі яблука з твердою м’якоттю, тому що вони ідеально поєднуються зі смаком інших компонентів.

Приготування:

  1. Кальмари відварити у підсоленій воді з лавровим листом та горошинами перцю, 2-3 хвилин.
  2. Кальмари нарізати однаковими кільцями.
  3. Яблука нарізати навпіл, видалити насіннєву коробку, нарізати тонкою довгою соломкою.
  4. Можна використовувати для цього тертку для моркви по-корейськи.
  5. Викласти яблучну нарізку в салатник.
  6. Накрити яблука кільцями кальмарів, наступним шаром зробити сітку з майонезу.
  7. Густо посипати поверхню салату горошком, прикрасити листочками петрушки.

Салат можна готується швидко, тому що настоювати його не доведеться. Це ідеальний варіант для зустрічі несподіваних гостей. Дуже красиво виглядає закуска, в якій компоненти викладаються шарами і просто посипаються дрібно нарізаною зеленню.

Рецепт смачного салату з кальмарами, зеленим горошком та огірком.

Продукти для приготування такої закуски нетривіальні, а ось смак виходить неймовірно оригінальним. Салат – класика жанру для будь-якого святкового столу. Соковитість та ніжність йому додасть додавання свіжих огірків та зеленого горошку.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 банка зеленого горошку;
  • 2 маленькі огірки;
  • 4 яйця;
  • 1 щіпка солі;
  • 3-4 тушки кальмара;
  • 4-5 ст. л. якісного оливкового майонезу.

Свіжі огірки, з тонкою шкіркою, легко замінюються маринованими. Страву потрібно подавати на стіл негайно, щоб скибочки огірків не стекли і не стали м’якими.

Приготування:

  1. З консервованого горошку злити всю рідину, злегка просушити.
  2. Яйця відварити круто, кальмари проварити в підсоленій воді 2 хвилин і очистити від плівки.
  3. Огірки нарізати кубиками, яйця – невеликими скибочками.
  4. Морепродукти нарізати соломкою, викласти в глибоку скляну тарілку.
  5. Перекласти до кальмарів огірки та яйця, посолити за смаком.
  6. Заправити майонезом і перемішати таким чином, щоб компоненти з’єдналися.

Страва буде ще смачнішою, якщо посипати її дрібно нарізаною зеленню. Додатково сервірувати закуску не слід, її можна вживати відразу після приготування. Справжні гурмани радять додати в салат оливки або помідори сорту черрі і заправити його сметаною, змішаною з гострим кетчупом.

Вишуканий салат з кальмарами та пекінською капустою без майонезу.

Салат із кальмарів та пекінської капусти без майонезу, подарує цікаве поєднання смаків. Він, безумовно, виходить легким, але поживним та ситним. Ніжна закуска прикрасить будь-який святковий стіл, за умови, якщо вона приготована правильно.

Інгредієнти:

  • кальмари – 200 гр.;
  • очищені королівські креветки – 150 гр.;
  • капуста пекінська – 150 гр.;
  • перепелині яйця – 15 шт.;
  • маслини (оливки) – 20 шт.;
  • оливкова рафінована олія – 5 ст. л.;
  • соєвий солоний соус – 2 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.

Цей салат називається тайським, якщо до нього додається свіжий або мелений корінь імбиру. У нього можна додати трохи сухариків, натертих часником, безпосередньо перед подачею готової страви на стіл, щоб добавка не розмокла.

Спосіб приготування:

  1. В киплячу воду опускаємо тушки кальмару, варимо не більше 2 хвилин.
  2. Виймаємо та повністю остуджуємо до кімнатної температури.
  3. Королівські креветки відварюємо у підсоленій воді 3 хвилини та очищаємо від панцирів. Варимо яйця до повної готовності, остуджуємо.
  4. Пекінську капусту шаткуємо соломкою, а кальмари рубаємо півкільцями.
  5. Маслини нарізаємо кільцями, з’єднуємо з іншими компонентами.
  6. Посипаємо креветками, заправляємо олією та соєвим соусом. Поливаємо лимонним соусом та перемішуємо.

Поживна страва вразить гостей своєю оригінальністю та легкими нотками якісних морепродуктів. Цей салат простий, але всі його компоненти підібрані настільки точно, що ідеально доповнюють один одного.

Ситний салат з кальмарами, рисом та майонезом.

Кальмар — універсальний морепродукт, здатний чудово гармонувати з різноманітними продуктами. Якщо поєднати в одному салатнику рис, свіжий огірок та кальмари, можна отримати смачний, свіжий та ситний варіант звичного салату.

Перелік інгредієнтів:

  • відварений рис – 200 гр.;
  • кальмари – 4 тушки;
  • варені яйця – 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. л.

Для більшої ситності салату, до нього варто додати трохи консервованої квасолі. Можна урізноманітнити смак звичної закуски, якщо посипати її сухими прованськими або італійськими травами.

Приготування:

Довести до кипіння воду, занурити в неї тушки кальмара та проварити приблизно 3 хвилини. Яйця порізати якомога дрібніше.

Змішати в салатнику рис та яйця, додати дрібно нарізані кальмари.

Поперчити і трохи підсолити салатну масу, покласти майонез і перемішати.

Для гарної подачі салат розкласти в порційні креманки або в плоскій тарілці. Після того, як форму буде знято, поверхню закуски, обов’язково, прикрасити свіжою петрушкою для краси.

Салат із кальмарів з помідорами, сиром та часником.

Салат підходить для тих, хто любить легкі страви із соковитими заправками. Вершковий присмак твердого сиру відмінно доповнює аромат морепродуктів і надає готовій страві дивовижної ніжності. Плюсом цієї страви є те, що до неї можна додавати консервовані кальмари, не витрачаючи час на підготовку тушок.

Інгредієнти:

  • 500 гр. відвареного за всіма правилами кальмару;
  • 2 шт. свіжих помідорів;
  • 3 зубки часнику;
  • 300 гр. твердого сиру;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. сметани (за бажанням);
  • 5-6 горошин чорного перцю;
  • 1 ст. л. кухонної солі.

Великі помідори можна замінити соковитими чері. Стиглі томати черрі ефектно підкреслюють ніжність морепродуктів, наділяючи страву соковитістю та кисло-солодкими нотками.

Приготування:

Розморозити морепродукти, замочивши їх у гарячій воді протягом хвилини. Вимити в проточній воді, витягнути чорну плівку та хорду.

Підготовлені кальмари помістити в підсолену воду з перцем. Проварити протягом 10 секунд після закипання, остудити.

Помідори нарізати довільними часточками. Відварені морепродукти нарізати тонкими кільцями.

Твердий сир натерти на великій тертці, відправити до інших компонентів. Видавити в салатник часник через прес, посолити, додати майонез зі сметаною та перемішати.

Завершити яскраву композицію закуски, яка називається «Червоне море», можна дрібно нарізаною зеленню кропу. Варто зазначити, що страву посипати сиром перед тим, як подати її на стіл, щоб зберегти розсипчастість та пікантний аромат.

Святковий салат з кальмарами та креветками.

Це напрочуд смачний і корисний салат, оскільки кальмари містять у собі цілий комплекс мінералів та жирів, які потрібні організму людини. Слід обов’язково урізноманітнити закускою «Нептун» свій раціон, причому, готується вона дуже швидко.

Інгредієнти:

  • 300 гр. дрібних креветок;
  • 300 гр. кальмарів;
  • 200 гр. крабових паличок;
  • 5 курячих яєць;
  • 130 гр. червоної ікри;
  • 4 ст. л. жирного майонезу;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ч. л. перцю меленого чорного.

Не варто виливати воду після відварювання креветок, оскільки в ній можна потім проварити тушки кальмарів. Найкраще купувати для закуски дрібні креветки, оскільки їх не потрібно буде додатково різати. Варто зазначити, що дрібні креветки водяться в холодних водах, тому набагато корисніші більших побратимів.

Спосіб приготування:

Відварити яйця 10 хвилин, відправити їх в холодну воду. У підсоленому окропі проварити тушки кальмара 2 хвилини, витягнути шумівкою і охолодити під струменем проточної води. Зняти плівку, вичистити все з внутрішнього боку та видалити «пластикові» стрижні.

Тушку розрізати навпіл, згорнути рулетом і нарізати як тонка локшина. Покласти у глибоку миску, відправити до них відварені креветки.

Нарізати крабові палички скибочками впоперек, а яєчні білки – дрібними кубиками. Змішати в салатнику, поперчити, посолити та додати майонез.

Зверху посипати червоною ікрою та подати на стіл, не перемішуючи.

Якщо все робити правильно, вийде справжній делікатес, який оцінять справжні гурмани. На святі подібна закуска, обов’язково, приверне до себе увагу і буде з’їдена на початку бенкету. Подавати її можна у вигляді салату, хоча смачно буде приготувати хрусткі грінки та намазати на них салатну масу.

Салат з кальмарами, морквою та обсмаженою цибулею.

Цей салат виходить неймовірно ніжним, але готують його надзвичайно рідко. Це дарма, оскільки обсмажена цибуля обов’язково розкриється і додасть пікантності готовій страві.

Нам буде потрібно:

  • 1 цибуля;
  • 4 великі моркви;
  • 4 тушки кальмару;
  • 2-3 ст. л. олії без аромату;
  • 1 щіпка солі;
  • 1-2 щіпки меленого чорного перцю;
  • 1 ст. л. яблучного оцту.

Можна приготувати справжній делікатес, якщо додати до нього моркву по-корейськи. Додатково слід посипати кунжутом, смаженим насінням соняшника або родзинками для додаткової пікантності.

Процес приготування:

  1. Кальмари промити, видалити чорну плівку та хорду.
  2. Залити тушки окропом на півхвилини, відкинути на друшляк і промити під холодною водою.
  3. Знову прокип’ятити в підсоленій воді хвилину, витягнути та остудити.
  4. Цибулю нарізати півкільцями, обсмажити до золотистості на олії.
  5. Віджати олію та перекласти на тарілку.
  6. Натерти моркву на тертці для овочів по-корейськи. Додати олію в сковороду, обсмажити в ній моркву до м’якості.
  7. Останні овочі перекласти в салатник.
  8. Морепродукти нарізати півкільцями товщиною 5 міліметрів.
  9. Поєднати в салатнику з обсмаженою цибулею, полити яблучним оцтом. Посипати сіллю та перцем, перемішати до однорідності.

Обов’язково потрібно подбати про гарну подачу готового салату, тоді ефектний салат, неодмінно, перетвориться на фірмову страву. Всі компоненти варто добре утрамбувати та перевернути на тарілку, щоб отримати ідеально красиву та апетитну закуску.

Салат з кальмарами є оригінальною і ситною закускою з легким присмаком морепродуктів. Він, безумовно, поповнить дефіцит білків, вітамінів групи В і С, а також мінеральних речовин. Потрібно розуміти, що смакові якості та користь готової страви безпосередньо залежить від свіжості та якості морепродуктів.

Смачний свіжий салат із морепродуктів досвідчена господиня може приготувати приблизно за 10 хвилин, не докладаючи особливих зусиль. Його можна подати на стіл, якщо неочікувані гості вже стоять на порозі. Приємний смак закусок із соковитими кальмарами, правильно підібраними овочами, фруктами та соусами сподобається і дітям, і дорослим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *