Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями – смачна, навариста і густа перша страва, яку краще всього готувати пізньої осені або зимою, коли урожай зібраний, за вікном холодно і незатишно, хочеться зігрітися, з’їсти щось ситне. Реберця можна узяти будь-які – свинячі, телячі, баранячі, час варіння трохи відрізнятиметься, але трохи. Молода квасоля ніжна, її не треба вимочувати і довго варити, вона приготується одночасно з іншими овочами.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Якщо для приготування супу довелося розрізати великий гарбуз, то виникає питання, як зберегти розрізаний гарбуз? Зрізуємо гострим ножем шкірку, прибираємо насіння, завертаємо м’якуш у фольгу або харчову плівку. Упакований овоч зберігатиметься в холодильному відділенні 10 днів. Також можна нарізувати помаранчевий м’якуш невеликими кубиками, розкласти в порційні пакети і заморозити.

  • Час приготування: 1 година 20 хвилин
  • Кількість порцій: 6

Інгредієнти для супу з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями:

  • 600 г свинячих ребер;
  • 500 г гарбуза;
  • 300 г картоплі;
  • 150 г молодої квасолі;
  • 80 г цибулі;
  • 80 г моркви;
  • 60 г томатного пюре;
  • селера, часник, сіль, олія для смаження.

Спосіб приготування супу з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями.

Свинячі ребра розрізаємо уподовж поштучно. У каструлю наливаємо 2,5 літри холодної води, кладемо реберця, додаємо пучок селери з корінцями, 2-3 зубці часнику, лавровий лист, сіль за смаком. Після закипання знімаємо накип шумівкою, закриваємо каструлю кришкою, варимо на маленькому вогні 45 хвилин – 1 година.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Поки вариться м’ясо, підготуємо овочі. Чистимо стручки молодої квасолі, витягаємо боби. Замість свіжої квасолі можна узяти баночку консервованої або заздалегідь відварити до готовності сухі боби.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

З моркви знімаємо тонкий шар шкірки ножем для чищення овочів. Натираємо морквину на великій терці.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Знімаємо лушпиння з голівки цибулі, ріжемо дрібно цибулю. У пательні нагріваємо столову ложку рафінованої рослинної олії для смаження, пасеруємо дрібно нарізану цибулю і терту морквину 6-7 хвилин до м’якості.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Очищуємо гарбуз від шкірки, столовою ложкою видаляємо насінну сумку з насінням. М’якуш ріжемо невеликими скибочками.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Картоплю також чистимо від шкірки, ріжемо кубиками.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Коли м’ясо готове, дістаємо з каструлі пучок селери – він свою функцію виконав і більше не знадобиться. У каструлю кидаємо квасолю, нарізану картоплю, гарбузові скибочки і пасеровану цибулю з морквою.

Додаємо томатне пюре або густий томатний соус. Доводимо до кипіння, варимо на помірному вогні 30 хвилин. У кінці варіння солимо за смаком, приправляємо свіжо-змеленим чорним перцем.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Готовий супчик знімається з плити, укриваємо каструлю рушником, залишаємо на 20 хвилин, щоб овочі краще розпарились.

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

До столу суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями подаємо із сметаною і свіжою зеленню, реберця викладаємо на окрему тарілку. Смачного!

Як готувати суп з гарбузом, квасолею і свинячими реберцями

Для приготування супів підходять будь-які сорти гарбуза, важливо пам’ятати, що солодший гарбуз, приміром, мускатний, швидко розварюється і перетворюється на пюре, тому його потрібно додати в суп за 10-15 хвилин до закінчення приготування.

Схожі записи

Залишити кометар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 71 = 73