Рецепти

Як робити бутерброди з червоною рибою – 19 рецептів

За традицією на святковий стіл не подається простий хліб, оскільки це повсякденно і нудно. Дуже ефектно та апетитно виглядають бутерброди зі шматочками червоної риби з огірком, лимоном, оливками та зеленню.

Не рекомендується поєднувати лосось, форель чи сьомгу із солодкими складовими. Найкраще риба компонується із солоними чи нейтральними інгредієнтами. Жирність риби вимагає робити намазку максимально пісною, щоб не зашкодити печінці чи підшлунковій залозі.

Приготовані для свята бутерброди з червоною рибою завжди мали назву фірмової або вишуканої страви. У сучасному світі приготувати подібний перекус стало простіше, оскільки всі інгредієнти у достатній кількості є в найближчому супермаркеті. Закуска буде справжнім витвором кулінарного мистецтва, якщо для її декорування виявити максимум фантазії.

Зміст:

Бутерброди з червоною рибою та вершковим сиром для святкового столу.

Бутерброди з червоними сортами риби та вершковим сиром, приготовані за класичним рецептом, прості та бюджетні. У закуску додають мінімальну кількість складових, причому цей мінімалізм не випадковий. Вся справа в тому, що велика кількість додаткових продуктів здатна заглушувати натуральний смак риби.

Інгредієнти:

  • 100 гр. риби червоних сортів;
  • 100 гр. вершкового сиру;
  • 1 багет;
  • 1 пучок зелені.

Солена червона риба ніколи не була дешевим чи бюджетним продуктом. Для економії, багато кулінарів купують сиру рибу, а потім засолюють самостійно.

Спосіб приготування:

Багет нарізати товстими шматочками, має вийти 12-13 штук.

На сухій сковороді підсушити до золотистості з обох боків і дати повністю охолонути.

Філе червоної риби нарізати скибочками.

Багет щедро намазати вершковим сиром.

Зверху розкласти філе та невеликі гілочки кропу.

Для декорування готової закуски, її слід класти на свіже салатне листя. Ними застеляють тарілку для сервіровки. Краще, якщо вона буде чорного кольору, тому що цей відтінок здатний відтіняти біло-червоні бутерброди.

Смачні бутерброди з авокадо, червоною рибою та яйцем пашот.

Яйця та червона риба – продукти, схожі за складом та багаті на натуральні білки. Сьомга відрізняється більш яскраво-вираженим смаком, ніж пашот. До рецептурного складу включається соковите авокадо, яке позитивно впливає на організм людини.

Нам знадобиться:

  • авокадо – 1 стиглий плід;
  • ріпчаста цибуля і болгарський перець – по ¼ частини;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • тостовий хліб – 2 шт.;
  • вода – 500 мл.;
  • слабосолена сьомга – 100 гр.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • оцет (9%) – 1 ст. л.;
  • сіль та мелений чорний перець – за смаковими уподобаннями.

За бажанням в рецепт додається крем-сир. Можна експериментувати з додаванням в начинку для бутерброду соковитих томатів, які ідеально поєднуються з авокадо та яйцями. Авокадо додають тільки дозрілий плід, якщо такого знайти не вийшло, то дозріває авокадо за кімнатної температури в темряві.

Приготування:

Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку та витягти м’якоть. Потовкти м’яку частину плоду вилкою, посолити і поперчити.

Нарізати солодкий перець та цибулю дрібними кубиками. Змішати овочеву нарізку з соусом авокадо та полити лимонним соком.

Скибочки хліба обсмажити в тостері або на сухій сковорідці до рум’яності.

Закип’ятити воду, влити оцет і додати сіль. За допомогою столової ложки опустити в неї яйце і відварити протягом 3 хвилин. Витягнути шумівкою на серветку, промокнути яйце з усіх боків.

На тости намазати масу з авокадо, зверху викласти великі кубики лосося.

Верхнім шаром стане трохи надрізане яйце, а прикрасою – листя шпинату або салату.

Авокадо відрізняється пікантним присмаком йоду, який подобається не всім. Якщо хочеться отримати смачну закуску, у неї слід покласти лише стиглий екзотичний плід, неприємний смак якого нівельований. Якщо робити все поетапно, то поєднання авокадо з яйцем-пашот не викличе у гостей негативних емоцій.

Рецепт бутербродів з червоною рибою, сиром та огірком.

Червона риба ідеально поєднується з м’яким сиром, а соковитість закусці надає скибочка свіжого огірка. Смачні та красиві бутерброди підійдуть не тільки для святкового столу, а й для сімейної вечері, оскільки у них досить оригінальний вигляд. Сьомга надає ніжний улюблений солонуватий смак.

Перелік інгредієнтів:

  • маленькі булочки або скибочки хліба – 3 шт.;
  • м’який сир – 100 гр.;
  • свіжий салатний огірок – 1 шт.;
  • салат – 3 листа;
  • малосольна сьомга – 120 гр.;
  • кориця та паприка мелені – по 1 щіпці;
  • зелень кропу – 1 пучок.

Скибочки хліба або багету можна замінити невеликими круглими булочками, що не перевищують 8 сантиметрів у діаметрі. Зелень обов’язково має бути свіжою, ідеальний смак не вийде, якщо використовувати готовий сир з зеленню.

Детальний опис приготування:

Кожну булочку розділити навпіл і підсмажити на сковороді. З одного боку намазати сир.

На сирну основу покласти салатний лист, 2 смужки червоної риби.

Огірок нарізати скошеними кружальцями, викласти його на сьомгу. Посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.

Накрити зверху другою половиною від булочки і злегка придавити її.

Закуска з м’яким сиром, приготовлена за цим рецептом, буде доречна на будь-якому банкеті, тому що вона – ніжна і соковита. Нею можна пообідати на роботі, приготувати дітям між основними прийомами їжі. Якщо бутерброд приготований правильно, він смачний та прикрашає щоденне меню.

Бутерброди з червоною рибою та маслом на чорному хлібі.

Це досить простий рецепт святкових бутербродів, які відрізняються пікантним смаком та оригінальним зовнішнім виглядом. Солоний присмак червоної риби ідеально поєднується з терпкістю чорного хліба.

Склад продуктів:

  • хліб чорний – 1 шт;
  • сьомга малосольна – 180 гр.;
  • зелень кропу та петрушки – 4 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 гр.;
  • часник – 4 зубки.

Для приготування бутербродів краще підходить несолене якісне вершкове масло. Звичайний чорний хліб можна замінити аналогічним сортом з різноманітними корисними добавками: насінням, родзинками, фісташками.

Процес приготування:

  1. Дрібно нарізати зелень і часник, змішати з м’яким вершковим маслом.
  2. Хліб нарізати тонкими скибочками, за бажанням, зробити з нього кружальця.
  3. Намазати заготовки маслом.
  4. Сьомгу нарізати вузькими стрічками, сформувати з них спіральки-трояндочки і викласти в центр хліба.

Готується бутерброд дуже просто, з ним, при бажанні, впорається і кулінар-початківець. До приготування святкової закуски можна залучити дітей, не сумніваючись, що для них, однозначно, процес буде захоплюючим. Зазвичай, яскраві бутерброди з’їдають зі столу найпершими, завдяки ніжній та соковитій червоній рибі.

Як зробити бутерброди з червоною рибою та плавленим сиром?

Смачна та ситна закуска здатна прикрасити новорічний або різдвяний стіл, хоча і для романтичної вечері теж буде доречно. Бутерброди не лише гарно виглядають на святковому столі, але й містять вітаміни, жирні кислоти.

Перелік продуктів:

  • багет – 1 шт.;
  • червона риба –250 гр.;
  • огірки – 2 шт.;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • майонез – 5 ст. л.;
  • плавлений сир – 2 шт.

Для легкого натирання сиру, його варто потримати у морозилці 3-5 хвилин. Можна додати в закуску трохи лимонного соку, щоб наголосити на натуральному смаку червоної риби.

Приготування:

  1. Багет нарізати шматочками та розкласти на тарілку.
  2. Сир та відварені яйця натерти на дрібній тертці.
  3. Додати майонез, ретельно перемішати до однорідного стану.
  4. Рибу нарізати скибочками, а огірок – кружальцями.
  5. Намазати на багет намазку.
  6. На неї викласти огіркові кружальця та скибочки червоної риби.

Це простий рецепт приготування ефектних бутербродів із червоною рибою, які прикрасять будь-яке свято. За допомогою формочок для різдвяного печива можна сформувати гарні фігури та підняти святковий настрій.

Бутерброди з червоною рибою на шпажках для святкового столу.

Пікантний варіант закуски, з підкопченою червоною рибою, сподобається чоловікам, особливо, якщо до неї додати зубок часнику. Дивовижні мініатюрні бутерброди прикрасять новорічний, а потім різдвяний стіл, вони ідеально підходять до білого чи рожевого вина.

Інгредієнти:

  • 500 гр. білого хліба;
  • 50 гр. підкопченого філе сьомги;
  • 5 маслин без кісточок;
  • 75 гр. твердого сиру;
  • 1 свіжий огірок;
  • 100 гр. вершкового масла;
  • 2-4 пера зеленої цибулі;
  • 1 пучок зелені кропу.

Бутербродну масу не обов’язково намазувати на хліб можна на галети, квадратні солоні крекери або сухі зернові хлібці. Бутербродам можна додати екзотики, якщо додати креветки, в’ялені помідори, виноград.

Поетапне приготування:

  1. Сьомгу нарізати невеликими скибочками.
  2. Сир нарізати кубиками, аналогічними за розміром риби.
  3. Батон нарізати на однакові невеликі квадрати.
  4. Підсушити до рум’яності, в сковороді або в тостері, з усіх боків.
  5. Покласти на кожен квадратик сир, рибу, маслину, а потім закріпити шпажкою або зубочисткою.

Найкраще покласти на шматочок хліба підкопчене філе червоної риби, бо воно чудово відтіняє смак вершкового сиру. Крім цікавих шпажок, можна декорувати закусочне канапе гілочками петрушки або кропу, а потім красиво розкласти на тарілці з новорічною символікою.

Святкові бутерброди з червоною рибою та ікрою для новорічного столу.

Рецепт прийнято відносити до розряду елітних, тому що всі компоненти високовартісні. Червона ікра намазується на маленькі хлібні скибочки у формі канапе, оскільки лише так, їх вистачить на всіх гостей за святковим столом.

Для приготування знадобиться:

  • 11 шматочків нарізного батона;
  • 3 кільця лимона;
  • 60 гр. червоної зернистої ікри;
  • 11 скибочок горбуші в нарізці;
  • 50 гр. вершкового масла.

У рецепті бутерброд готується на білому хлібі, але його легко можна замінити цільнозерновим, висівковим або чорним. Для краси філе риби слід нарізати довгими стрічками за допомогою кулінарних ножиць.

Приготування:

Намазати батон вершковим маслом, яке заздалегідь розм’якло при кімнатній температурі.

Лимон нарізати тонкими кільцями, а потім на 4 однакові частини. Шматочок лосося покласти на кінчик батона. На протилежний бік покласти столову ложку червоної ікри. Між рибою та ікрою розмістити лимон.

Для приготування бутербродів, за цим рецептом, потрібні лише дорогі продукти, які не всі можуть придбати. Бутерброди не підходять для щоденного споживання, але на Новий рік можна потішити близьких і дорогих гостей пікантними морепродуктами.

Бутерброди з червоною рибою та лимоном на чорному хлібі.

У цьому рецепті всі складові ідеально поєднуються та доповнюють один одного. Основою бутерброду буде чорний хліб, який краще розкриває пікантний смак закуски.

Продукти для приготування:

  • 500 гр. сьомги;
  • 1 чорна хлібина;
  • 150 гр. м’якого сиру;
  • 1 салатний огірок;
  • 5 помідорів сорту чері;
  • 1 невеликий лимон;
  • 1 пучок листя салату та зелені кропу.

Бутерброди з червоною рибою готуються практично перед тим, як подавати їх до столу. Справа в тому, що закуска швидко може втратити свій зовнішній вигляд. Якщо неможливо миттєво подати до столу, потрібно покрити тарілку з бутербродами харчовою плівкою та тримати у холодильнику.

Спосіб приготування:

Чорний хліб нарізати однаковими шматочками. Сьомгу нарізати тонкими смужками, відокремлюючи м’якоть від шкірки.

Намазати на хліб сир, зверху покласти лист салату. Нарізати кільця лимона на четвертинки, а огірок – косими кільцями.

Помідори порізати навпіл.

На підготовлені заготовки з хлібу покласти огірок, а на нього – шматочки риби.

Збоку під огірок підложити четвертинку лимона, прикрасити бутерброд зеленню кропу та чері.

Бутерброди з червоною рибою та ніжним сиром вийдуть смачнішими, якщо хліб для них заздалегідь обсмажити на сухій сковороді. Закуску подають на стіл, щедро посипану зеленню, вона прикрасить будь-яке свято, зокрема новорічну вечірку.

Бутерброди для святкового столу з червоною рибою, лимоном та огірком.

Закуска дуже оригінальна, особливо якщо прикрасити її скибочками соковитого лимона. Яскраві бутерброди сподобаються всім гостям. Приготування займає мінімальну кількість часу та продуктів, подаються на стіл без настоювання в холодильнику.

Для святкових бутербродів потрібно підготувати:

  • 7 скибочок житнього хліба;
  • 100 гр. плавленого сиру;
  • 1 маленький огірок;
  • 4 тонкі кільця лимона;
  • 150 гр. червоної малосольної риби;
  • 5-6 гілочок кропу.

Для декорування закуски використовується зелень петрушки або кропу. Категорично заборонено додавати базилік або кінзу, тому що сильний аромат пряних трав перебиває природний присмак червоної риби.

Приготування:

Кожний шматочок хліба розрізати навпіл. Огірок нарізати тонкими півкільцями, а лимон – четвертинками. Рибне філе розділити на 3 частини.

Змастити хлібні скибочки сиром, але не дуже густо.

На широку частину покласти лимон, потім смужку риби, а на вузьку ділянку половинку огірка. Зверху прикрасити бутерброд зеленою гілочкою.

Якщо хочеться вразити гостей, на святковий стіл слід поставити найсмачніші бутерброди із червоної риби з огірками. Вони швидко перетворюються на фірмову страву, бо готуються швидко з бюджетних інгредієнтів.

Дуже смачні бутерброди з червоної риби в лаваші.

Закуска не тільки креативна, а й відрізняється незрівнянним смаком. Її можна подати на новорічний стіл, зробивши за кілька хвилин до бою курантів. Для швидкого приготування оригінальних бутербродів за лічені хвилини, цей рецепт точно підійде.

Перелік інгредієнтів:

  • 1 лист тонкого лаваша прямокутної форми;
  • 200 гр. слабосолоного філе червоної риби;
  • 200 гр. якісного вершкового сиру;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • ½ пучка зелені кропу;
  • 1 ст. л. зелені базиліка;
  • 1 ч. л. маринованого імбиру.

Вершковий сир замінюється іншим м’яким сиром, оскільки він такий же ситний. Цей вид сиру ідеально поєднується з зеленню кропу і не надто солоною червоною рибою. Потрібно звернути увагу на ароматний мелений імбир, який ідеально поєднується з філе риби, тому спецію можна додати в закуску.

Етапи приготування:

  1. Змішати сир із дрібно порізаною зеленню та базиліком.
  2. Полити лимонним соком, перемішати до однорідної маси.
  3. Філе нарізати довгими стрічками.
  4. Рівномірно намазати лаваш сирною намазкою, у довільному порядку розподілити по ньому скибочки червоної риби, трохи відступивши від краю.
  5. Для гостроти додати трохи маринованого імбиру на рибу. Згорнути лаваш у рулет, заклеїти краї.
  6. Загорнути у фольгу, відправити в холодильник на 40-60 хвилин.
  7. Розрізати рулет навпіл, а потім кожну частину на однакові скибочки.

Такі рулети незамінні на фуршетному столі, корпоративних вечірках чи сімейному святі. Закуска виходить неймовірно ніжною та ситною, через додавання сиру. Якщо страва подається на святковий стіл, її можна прикрасити червоною ікрою.

Бутерброди з червоною рибою та помідорами чері.

Якщо бюджет обмежений, а душа бажає свята, слід приготувати бутерброди зі скибочками червоної риби за вказаним вище рецептом. Якщо діяти суворо за рецептом, то можна приготувати не лише яскраві, але ще й смачні закуски, не витративши жодної хвилини вільного часу.

Нам знадобиться:

  • масолольна форель – 200 гр.;
  • помідори сорту Черрі – 8-10 шт.;
  • маслини без кісточок – 8 шт.;
  • масло вершкове – 100 гр.;
  • багет або чіабатта – 1 шт.;
  • зелень петрушки – 1 пучок.

Потрібно вибирати соковиті та смачні помідори, одразу відбраковуючи недозрілі плоди. Для краси рекомендується підбирати різнокольорові чері, тому що вони ефектно виглядають на бутербродах, з них можна скласти світлофор або цікаві композиції.

Приготування:

  1. Нарізати багет на однакові скибочки, намазати на них масло.
  2. Філе форелі нарізати на 3-4 шматочки, викласти на заготовки.
  3. Черрі розрізати навпіл, зробити знизу надріз у вигляді хвоста фрака.
  4. На рибу покласти листочки петрушки, на них «посадити» половини помідорів.
  5. Маслини розрізати на 4 частини, зробити з них голови жучків.
  6. Маслини які залишилися нарізати дрібними кубиками, викласти їх у формі крапок на тілі сонечок.
  7. Можна намалювати майонезом за допомогою зубочистки крапочки-очі.

Ці бутерброди готуються за кілька хвилин, причому вони ситні та ароматні. Смачною закускою реально нагодувати багато гостей, вони нагадують новорічну ялинку, декоровану різнокольоровими кульками з гірляндами або сонечок. На святковому столі страва виглядає просто чудово та ефектно.

Швидкі холодні бутерброди на закуску з червоною рибою та огірком.

Усім відомо, що червона риба чудово гармонує зі скибочками свіжого огірка. Якщо свіжого овочу немає, його можна замінити маринованим або солоним аналогом. Цей компонент чудово поєднується з морепродуктами, надаючи пікантні нотки.

Інгредієнти:

  • лосось – 200 гр.;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • каперси – 2 ст. л.;
  • солоний огірок – 1 шт.;
  • цибуля сорту шалот і шніт – 2-3 ст. л.;
  • сіль – 2 щіпки;
  • лимонний сік – 3 ч. л.;
  • лимон – 2 кільця;
  • багет – 8-10 скибочок.

Перед тим, як готувати бутерброди, потрібно зрозуміти наскільки страва вийде солоною. Якщо хочеться зменшити цей показник, слід замінити бочкові огірки малосольними.

Етапи приготування:

  1. Рибу, обидва види цибулі та огірки нарізати дрібними кубиками.
  2. Поєднати в салатнику з дрібно порізаними консервованими каперсами.
  3. Заготовку посолити, полити соєвим соусом та лимонним соком. Викласти гіркою на шматочки багету.
  4. Прикрасити тонкими четвертинками лимона та каперсами, розкритими у вигляді квітів.

За цим рецептом можна приготувати корисну і смачну страву для сімейного сніданку або грандіозного бенкету. Якщо покласти на тарілку гостя подібний бутерброд, то заряд енергії, гарний настрій та почуття ситості надовго гарантовано.

Бутерброди з червоною рибою та сиром Фета.

Це надзвичайно легка закуска, з приготуванням якої впораються навіть діти. Хрумкі грінки покриваються апетитним сиром Фета, який ідеально поєднуються з солоною рибою. Саме сир цього сорту здатний наділити бутерброди ніжністю та додати пікантності.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • 200 гр. підкопченого лосося;
  • 180 гр. Сиру «Фета»;
  • 8 шматочків зернового хліба;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю.

Щоб святкові бутерброди були соковитішими та просочилися яскравим смаком, хліб до приготування окроплюється розсолом з-під сиру. Філе якісної слабосоленої червоної риби має ніжно-рожевий відтінок, а у вакуумній упаковці відсутня рідина.

Спосіб приготування:

  1. Фету розім’яти виделкою та намазати товстим шаром на скибочки хліба. Поперчити кожну канапку.
  2. Лосось нарізати невеликими шматочками.
  3. Розкласти на половину скибочок хліба рибу трохи внахлест.
  4. Накрити іншими скибочками хліба, злегка притиснути і розрізати навпіл навскіс.

Простий набір інгредієнтів і прості маніпуляції допомагають приготувати бутерброди кулінарам-початківцям. Закуску можна взяти на пікнік, прикрасити нею офісний фуршет чи домашнє свято. Якщо правильно декорувати бутерброди, вони виглядатимуть ефектно і матимуть пікантний смак.

Гарячі бутерброди з червоною рибою та сиром у духовці.

Гарячі бутерброди доповнять першу страву, приготовану на обід. Вони стануть цікавим перекусом для офісного працівника, школяра чи студента. Тарілка яскравих соковитих бутербродів може прикрасити будь-який святковий стіл.

Для приготування знадобиться:

  • 1 батон або багет;
  • 2 шматочки копченої горбуші;
  • 100 гр. твердого сиру;
  • 3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • 50 гр. вершкового масла.

Для приготування закуски можна додавати кілька сортів сиру, один може бути солоним, а другий – гострим або прісним. Вершкове масло можна замінити жирним майонезом. Якщо взяти легкий майонезний соус, то намазка вийде занадто рідкою і стікатиме з батона.

Спосіб приготування:

  1. Батон нарізати середніми шматочками.
  2. Викласти на деко, змащене олією.
  3. У середину кожного шматка батона вдавити кубик вершкового масла.
  4. Дрібно нарізати горбушу, викласти її на хліб.
  5. Сир натерти на великій тертці, густо присипати ним грінки, зробивши шапочку.
  6. Запікати в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Гарячі бутерброди з рибою приготувати просто, якщо вдома є духовка. Вони виходять апетитними, смачними і трохи хрусткими з нижнього боку. Закуска запікається за лічені хвилини, нею вдасться нагодувати велику веселу компанію.

Бутерброди з червоною рибою та сиром «Філадельфія».

Грінки із сьомгою – закуска проста, але її можна зробити набагато апетитнішою, якщо намазати на основу сир «Філадельфія». Бутерброди зазвичай подають до столу у першу чергу, тому що вони можуть задовольнити почуття голоду та допоможуть дочекатися гарячої страви.

Інгредієнти:

  • 200 гр. червоної малосольної риби (форель, сьомга, лосось);
  • 175 гр. сиру сорту «Філадельфія»;
  • 2 ч. л. свіжого лимонного соку;
  • 1 ч. л. лимонної цедри;
  • 2 жмені зелені цибулі;
  • 16 скибочок несолодкого хліба;
  • по 1 ч. л. кухонної солі та чорного меленого перцю.

Творожний сир «Філадельфія» – ідеальний продукт для додавання його до намазки. Його можна замінити на якісний плавлений сир, але смак все одно зміниться. Магазинний багет легко замінюється самостійно приготовленою в домашніх умовах чиабаттою.

Приготування:

  1. Покласти сир у чашу блендера та збити до однорідності. Влити лимонний сік, посолити та додати зелень цибулі.
  2. Додати в чашу цедру лимона і знову перебити занурювальним блендером.
  3. Промазати кожен шматочок хліба товстим шаром.
  4. Викласти зверху скибочки риби, декорувати залишками цибулі.

Висока калорійність страви не підходить для дієтичного харчування. Закуска вийде пікантною, якщо в неї покласти 2-3 сорти сиру, причому один із них має бути гострим. Перед тим, як викладати рибу на бутерброди, слід спробувати її на солоність, щоб не зіпсувати закуску.

Прості бутерброди зі слабосоленою фореллю та вершковим маслом.

Бутерброд з фореллю ситна страва. Філе червоної риби занадто жирне, тому нарізають його тоненько. Дієтологи говорять, що форель допомагає спалювати зайві кілограми, не викликаючи алергію.

Нам знадобиться:

  • 7 скибочок хліба;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 7 шматочків слабосоленої форелі;
  • ½ пучка зелені кропу.

Вершкове масло береться якісне, натуральне, його жирність не повинна бути меншою 82 %. Форель легко замінюється бюджетною горбушею. Хоча консистенція цієї риби суха, її можна зробити соковитіше, якщо змішати її з вершковим маслом.

Спосіб приготування:

  1. Формочкою для кексу або склянкою зробити виїмку в центрі хліба.
  2. Витягнуті кружки або візерункові заготовки намазати розм’якшеним маслом.
  3. На краї заготовок викласти зелень кропу, сформувати з неї віночок.
  4. Згорнути кожен шматочок риби в рулет, помістити трояндочку в центр бутерброду.

Подібну закуску люблять діти, а дорослі вважають за краще вживати під міцні напої. На святковий стіл потрібно ставити величезну кількість бутербродів із червоною рибою, бо їх завжди буде мало.

Легкі бутерброди з червоною рибою та листям салату.

Бутерброди з червоною рибою роблять будь-який стіл розкішним. Вони виходять ситними та яскравими, особливо якщо викласти кожну заготовку на свіжий салатний лист. Справа в тому, що зелений колір виглядає ефектно на білому.

Інгредієнти:

  • хліб – 3 шматочки;
  • масло вершкове – 30 гр.;
  • червона риба – 50 гр.;
  • лист салату – 3 шт.;
  • горошок консервований – 6 шт.;
  • кукурудза консервована – 6 шт.

Для нарізки потрібно застосовувати гострий ніж, хоча риба для акуратності спочатку трохи підморожується, а потім нарізується. Тонкі скибочки червоної риби тут потрібні для того, щоб інтенсивний смак цього інгредієнта не перебивав інші.

Приготування:

  1. Формою для печива сформувати основу для бутербродів із хліба.
  2. Змастити кожну заготовку м’яким вершковим маслом.
  3. лист салату згорнути в трубочку, встромити на шпажці в хліб.
  4. Покласти 2 рулети з червоної риби.
  5. Вдягти на кінчик шпажки зерна гороху та кукурудзи, чергуючи їх між собою.

Для додавання весняної свіжості, бутерброди викладають на листя салату. Якщо покласти Айсберг на тарілку, а на нього помістити канапки, то це виглядатиме дуже ефектно. Додатково декорувати можна гілочками ароматної зелені, щоб гості отримали задоволення від споживання закуски.

Оригінальні бутерброди на крекері з червоною рибою та сиром.

Пікантні бутерброди лідирують серед різноманітних закусок на святі. Для бенкету їх необов’язково формувати на багеті, батоні чи хлібі. Щоб канапе з скибочками червоної риби вийшли смачними, його слід приготувати на хрумкому крекері.

Продукти для приготування:

  • 100 гр. червоної риби;
  • 100 гр. солоного сирного крекера;
  • 10 гр. подрібненої улюбленої зелені;
  • 100 гр. якісного м’якого сиру.

Крекери для страви повинні бути не солодкі, без додаткових домішок. Найкраще вибирати із солоним чи нейтральним смаком. Якщо крекера немає, його можна замінити класичними галетами.

Приготування:

  1. Намазати на крекер м’який сир за допомогою столової ложки.
  2. Зверху викласти улюблену червону рибу.
  3. Посипати дрібно нарізаною зеленню.

На святковому столі фуршетного типу популярні закуски у вигляді невеликих акуратних бутербродів на солоному крекері, з малосольними рибними смужками. Навіть якщо продукти банальні, вразити гостей можна, якщо використовувати при декоруванні канапе всю свою фантазію.

Апетитні бутерброди з консервованою горбушею та м’яким сиром.

Прикрасити святковий або буденний стіл зможе ніжний слабосолоний присмак горбуші, ніжний аромат сиру і освіжаючі помідорні нотки, зібрані в єдину закуску. Оригінальні бутерброди можна робити з будь-якими видами консервованої червоної риби, причому помідор можна замінити огірком або шматочками лимона.

Інгредієнти:

  • горбуша консервована – 1 б.;
  • часник – 3 зубки;
  • М’який сир або плавлений – 2 шт.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • помідор великий – 1 шт.;
  • хліб – 14 скибочок;
  • молоко – 50 мл.;
  • олія – 2-3 ст. л.;
  • сіль та мелений чорний перець – за смаком;
  • зелень кропу – 1 пучок.

За бажанням вершковий сир можна замінити домашньою сметаною або густим натуральним йогуртом. Деякі кулінари радять змішати сир у довільних пропорціях зі сметаною.

Спосіб приготування:

Хліб вмочити в молоко, обсмажити до золотистості на олії з обох боків.

Змішати консерви з сиром і натертим на дрібній тертці часником. Додати в сирну масу майонез і розтерти вилкою до однорідності.

Нарізати помідор на кільця, покласти на хліб, посипати перцем і сіллю.

Помістити хлібні скибочки у форму для печива, викласти в коло сирну масу. Посипати нарізаною зеленню.

Для прикраси можна взяти скибочки лимона або гілочки кропу, для додаткової прянощі присипати закуску меленим чорним перцем. Закуску подають на стіл відразу після приготування, інакше грінки перестануть апетитно хрумтіти.

Бутерброди з скибочками червоної риби є універсальною стравою, вони можуть стати самостійною закускою або прикрасити собою святковий стіл. Цей варіант не претендує на те, щоб стати шедевром високої кухні, але він гарно виглядає на столі.

Основною позитивною стороною кулінарного шедевра є те, що бутерброди готуються з будь-яким видом червоної риби, вони поєднуються з будь-якими несолодкими інгредієнтами. Для того, щоб здивувати гостей, кладуть сьомгу, а для тихої сімейної вечері обирають бюджетну горбушу. У будь-якому випадку, якщо все робити правильно, то вийде чудова, соковита та ароматна закуска.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *