Домашній курячий рулет з курячої грудки, стегенець і сердечок приготувати зовсім неважко. Головна фішка рецепту – спеції і приправи. Фенхель, копчена паприка, часник і сушений чілі вдало поєднуються з курочкою, а сушена морквина не лише додасть смаку, але і краси. Новорічні рецепти не обов’язково повинні містити рідкісні заморські інгредієнти, часто з найбанальніших продуктів виходить кулінарний шедевр, якщо постаратися і приготувати з любов’ю.
Для приготування домашнього курячого рулету вам знадобиться якісний пергамент для випічки і фольга. Вибирайте широкі рулони, в них простіше упаковувати фарш.
- Час приготування: 1 година 20 хвилин.
- Кількість: 1 кг.
Інгредієнти для приготування домашнього курячого рулету в духовці:
- 1 куряча грудка;
- 2 стегенця;
- 0,35 г сердечок;
- 2 ч.л. сушеного зеленого чілі;
- 2 ч.л. копченої паприки;
- 1 ч.л. насіння фенхелю;
- 2 ст.л. сушеної моркви;
- 3 зубці часнику;
- 150 мл молока або вершків;
- морська сіль.
Спосіб приготування домашнього курячого рулету в духовці.
Підготуємо м’ясні продукти – все ретельно вимиємо, видалимо зайве, обсушимо. Вибираємо курячу грудку середнього розміру і два великі окости. Замість двох окостів можна узяти чотири стегна. Поєднання білого і червоного м’яса в таких пропорціях дає прекрасний смак.
Знімаємо з грудки і ніжок шкіру. Гострим ножем зрізуємо з кісточок м’ясо. Шкіру нарізуємо дрібно, оскільки вона досить важко перемелюється навіть в потужному блендері. Біле м’ясо ріжемо крупно, з червоного м’яса прибираємо жили і сухожилля, також нарізуємо великими кубиками.
Нарізане м’ясо і курку подрібнюємо в блендері, додаємо очищені зубчики часнику і молоко. Перемелюємо інгредієнти до отримання гладкого, однорідного фаршу. Викладаємо фарш в глибоку миску.
Додаємо приправи і наповнювачі. Спочатку насипаємо морську сіль. Я на таку кількість інгредієнтів кладу 4 чайних ложки великої морської солі (без гірки), але у кожного свій смак. Насипаємо пластівці копченої паприки і сушений зелений чілі. Насіння фенхелю нагріваємо на сухій сковороді, трохи перетовкуємо в ступі, насипаємо у фарш.
Курячі сердечка розрізаємо, видаляємо кров’яні згустки, зрізуємо усе зайве. Потім нарізуємо сердечка тонкими скибочками, додаємо в миску з фаршем.
Насипаємо в миску сушену морквину. Раджу використати саме сушену морквину, яка при запіканні стане яскравою, збереже смак, і святково і апетитно виглядатиме в розрізі рулету.
Беремо якісний пергамент для випічки. Глянсову сторону паперу змащуємо маслиновою олією. Викладаємо фарш на папір.
Папір згортаємо разом з вмістом, формуємо товсту і довгу “цукерочку”. Потім упаковуємо рулет в декілька шарів харчової фольги, краї фольги зв’язуємо джгутом.
Нагріваємо духовку до 160 градусів за Цельсієм. Поміщаємо деко з курячим рулетом в центр духової шафи. Запікаємо приблизно 1 годину. Залишаємо курячий рулет в упаковці до повного охолодження.
Розгортаємо фольгу і папір, нарізуємо порційно і подаємо до святкового столу.
Домашній курячий рулет в духовці готовий. Готуйте до свят смачні домашні пригощання!