Рецепти

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Домашній курячий рулет з курячої грудки, стегенець і сердечок приготувати зовсім неважко. Головна фішка рецепту – спеції і приправи. Фенхель, копчена паприка, часник і сушений чілі вдало поєднуються з курочкою, а сушена морквина не лише додасть смаку, але і краси. Новорічні рецепти не обов’язково повинні містити рідкісні заморські інгредієнти, часто з найбанальніших продуктів виходить кулінарний шедевр, якщо постаратися і приготувати з любов’ю.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Для приготування домашнього курячого рулету вам знадобиться якісний пергамент для випічки і фольга. Вибирайте широкі рулони, в них простіше упаковувати фарш.

  • Час приготування: 1 година 20 хвилин.
  • Кількість: 1 кг.

Інгредієнти для приготування домашнього курячого рулету в духовці:

  • 1 куряча грудка;
  • 2 стегенця;
  • 0,35 г сердечок;
  • 2 ч.л. сушеного зеленого чілі;
  • 2 ч.л. копченої паприки;
  • 1 ч.л. насіння фенхелю;
  • 2 ст.л. сушеної моркви;
  • 3 зубці часнику;
  • 150 мл молока або вершків;
  • морська сіль.

Спосіб приготування домашнього курячого рулету в духовці.

Підготуємо м’ясні продукти – все ретельно вимиємо, видалимо зайве, обсушимо. Вибираємо курячу грудку середнього розміру і два великі окости. Замість двох окостів можна узяти чотири стегна. Поєднання білого і червоного м’яса в таких пропорціях дає прекрасний смак.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Знімаємо з грудки і ніжок шкіру. Гострим ножем зрізуємо з кісточок м’ясо. Шкіру нарізуємо дрібно, оскільки вона досить важко перемелюється навіть в потужному блендері. Біле м’ясо ріжемо крупно, з червоного м’яса прибираємо жили і сухожилля, також нарізуємо великими кубиками.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Нарізане м’ясо і курку подрібнюємо в блендері, додаємо очищені зубчики часнику і молоко. Перемелюємо інгредієнти до отримання гладкого, однорідного фаршу. Викладаємо фарш в глибоку миску.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Додаємо приправи і наповнювачі. Спочатку насипаємо морську сіль. Я на таку кількість інгредієнтів кладу 4 чайних ложки великої морської солі (без гірки), але у кожного свій смак. Насипаємо пластівці копченої паприки і сушений зелений чілі. Насіння фенхелю нагріваємо на сухій сковороді, трохи перетовкуємо в ступі, насипаємо у фарш.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Курячі сердечка розрізаємо, видаляємо кров’яні згустки, зрізуємо усе зайве. Потім нарізуємо сердечка тонкими скибочками, додаємо в миску з фаршем.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Насипаємо в миску сушену морквину. Раджу використати саме сушену морквину, яка при запіканні стане яскравою, збереже смак, і святково і апетитно виглядатиме в розрізі рулету.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Беремо якісний пергамент для випічки. Глянсову сторону паперу змащуємо маслиновою олією. Викладаємо фарш на папір.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Папір згортаємо разом з вмістом, формуємо товсту і довгу “цукерочку”. Потім упаковуємо рулет в декілька шарів харчової фольги, краї фольги зв’язуємо джгутом.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Нагріваємо духовку до 160 градусів за Цельсієм. Поміщаємо деко з курячим рулетом в центр духової шафи. Запікаємо приблизно 1 годину. Залишаємо курячий рулет в упаковці до повного охолодження.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Розгортаємо фольгу і папір, нарізуємо порційно і подаємо до святкового столу.

Як готувати домашній курячий рулет в духовці

Домашній курячий рулет в духовці готовий. Готуйте до свят смачні домашні пригощання!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *