Рецепти

Як правильно обсмажити горіхи

Запастися порцією вітамінів можна за допомогою декількох горішків. Їх є дуже багато різновидів. Не кажучи вже і способах їх приготування. Сирими їх як правило не вживають, тобто після купівлі треба посмажити. Можна купити вже смажені горішки, якщо не хочете самостійно гратися з обжарюванням, а можна заради практики придбати сирі горіхи і обсмажити їх так, як вам того хочеться і отримати від цього максимальне смакове задоволення.

Способи жаріння горішків

Виділяється декілька варіантів обсмажування зерен. Кожен відрізняється своїми нюансами і результатами. Традиційно горіхи смажать просто на сухій сковороді. Це найшвидший метод. Досить нагрівати сковороду і викласти продукт. Далі досить кілька разів помішувати вміст для рівномірного прожарювання. Але є і мінуси.

Горішки не завжди прожарюються рівномірно, навіть можливо появи обвуглених куточків, що пояснюється нерівною формою зерна. Відповідно швидкий варіант зручний, але за якістю готового продукту поступається.

Наступний варіант – обжарювання на сковороді без попереднього розігрівання

Для цього горіхи викладаємо на холодну сковороду і тільки після цього вмикаємо вогонь. Постійно помішуємо вміст, щоб усі зерна прожарилися рівномірно. Варто відмітити, що результат буде дещо кращий. Горішки більше рівномірні, вже немає обвуглених куточків, але незважаючи на це, попадаються горіхи, не просмажені усередині. Тобто метод якісніший, але не ідеальний.

Третій варіант – в мікрохвильовій печі

В цьому випадку заздалегідь варто злегка змастити горіхи рослинною олією. За рахунок цього вони будуть більші рівномірно рум’яні. Після цього в один шар їх викладають на тарілку і забираються в мікрохвильову піч на потужність 700 Вт. Тут доведеться кожну хвилину заглядати в піч і перевіряти, в якому стані наші горіхи. Крім того, велику партію доведеться смажити по частинах, а самі горішки після прожарення стають дуже гарячими. Таким чином, для жменьки горіхів цілком вдалий варіант з добрим результатом.

І четвертий варіант – це жаріння в духовці

Звичайно, часу піде більше. Шафу треба розігріти, викласти горіхи на деко рівним шаром, прогріти вміст на 180 градусів, перемішуючи через кожні 4-5 хвилин. Єдиний мінус такого обжарювання це витрата часу. Решта тільки плюси. Горіхи не пригорають, прожарюються рівномірно, набувають більше насиченого смаку. Головне, не залишати духову шафу без нагляду, щоб не пережарити горіхи.

Вибирати свій спосіб можна, якщо спробувати всі варіанти досвідченим шляхом, головне, щоб горішки були свіжі, не сильно просмажені, щоб уся користь залишалася усередині них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

− 1 = 1