Страви з курячої печінки приготовлені в мультиварці належать до найкорисніших. Скільки потрібно варити курячу печінку? Для її приготування достатньо близько 15 хвилин. Печінка містить велику кількість вітамінів, допомагає у боротьбі з анемією, сприяє правильній роботі щитовидки. Завдяки таким корисним властивостям, вона показана до застосування всім віковим категоріям.
Підлива “Пальчики оближеш”
З курячої печінки можна приготувати багато різних блюд, серед яких ароматна підлива. Подавати її можна як доповнення до картоплі, макаронів або будь-якого іншого гарніру.
Інгредієнти:
- 650 г субпродукта;
- 150 г цибулі;
- по ложці пасти томатної і нежирної сметани;
- 1 мірна склянка води;
- борошно;
- спеції і сіль за смаком.
Приготування:
- Нарізати цибулину, обсмажити її на олії в мультиварці.
- Додати подрібнену печінку, перемішати з цибулиною і обсмажити ще біля півгодини.
- Для соусу змішати борошно з прохолодною водою, додати нежирну сметану і пасту томатну, все ретельно перемішати, щоб не було грудок, залити блюдо отриманим соусом.
- Додати спеції, лавровий лист за бажанням.
- Ретельно перемішати, потім встановити режим”Тушіння” приблизно на 35-45 хвилин і закрити мультиварку.
- Готову підливу можна подавати разом з відвареним рисом.
- Смачного!
Печінка тушкована з овочами і грибами
Інгредієнти:
- 500 г субпродукта;
- 300 г овочів (перець, баклажани, кабачки, цибуля) ;
- 250 г грибів;
- Сіль, зелень, спеції по смаку.
Приготування:
- Очистити і промити субпродукт, викласти його у чашу мультиварки, змащену олією.
- Овочі і гриби нарізувати середніми кубиками і так само додати у чашу мультиварки.
- Посолити, поперчити і виставити режим “Гасіння” на 1 год.
- Смачного!
Тушкована печінка
Курячу печінку можна гасити в скороварці або мультиварці. Блюда приготовані по такому рецепту дуже смачні і корисні.
Інгредієнти:
- 900 г курячої печінки;
- 150 г цибулі;
- 1 ложка борошна;
- вершки 10% 300мл
- спеції і сіль за смаком;
Приготування:
- Печінку обсмажити з цибулею протягом півгодини, включивши режим “Жарка” при відкритій кришці мультиварки або скороварки, постійно помішувати.
- Залити субпродукт сумішшю з 300 мл 10% вершків і однієї ложки борошна.
- Сіль, перець і приправи додати за смаком.
- Встановити режим “Гасіння” – 50 хв.
- Тушковане блюдо можна подавати абсолютно з будь-яким гарніром.
- Смачного!
Печінка у вершковому соусі
Інгредієнти:
- близько 1 кг субпродукта;
- 1 склянка вершків – 20/li>
- 0,5 ложок борошна;
- 150 г цибулі;
- сіль, приправи і зелень за смаком.
Приготування:
- Ретельно вимити печінку, просушити її серветкою і нарізувати невеликими шматками. Очистити і подрібнити цибулину.
- У режимі “Випічка” розтопити олію, потім викласти субпродукт і цибулю. Готувати близько 35 хвилин, періодично помішувати.
- Зелень подрібнити і додати її в чашу. Потім влити вершки і додати борошно.
- Додати сіль, перець і різні приправи.
- Все ретельно перемішати. Гасити в мультиварці в режимі “Гасіння” до готовності. Готувати близько 1 год.
- Подавати з будь-яким гарніром.
- Смачного!
Паста з вершковим соусом
Інгредієнти:
- папарделле – 200 г;
- маслинова олія 35 мл;
- селера коренева 200 г;
- цибуля – 150 г;
- часник – 20 г;
- апельсин, лимон і грейпфрут – по 1 шт;
- бальзамічний оцет – 35 мл;
- субпродукт – 300 г;
- сир Філадельфія – 100 гр.
Приготування:
- Необхідно відварити локшину у воді, заздалегідь підсоливши її.
- Селеру нарізувати соломкою.
- Цибулю нарізувати півкільцями. Часник подрібнити ножем, вижати сік з апельсина і грейпфрута.
- Тушкувати овочі близько 30 хвилин, потім додати локшину і перемішати. Посолити і поперчити.
- Викласти локшину на тарілку, згори покласти обсмажений субпродукт. Додати м’який вершковий сир, часник, приправи, листя розмарину, бальзамічний оцет.
- І все готово! Смачного!