М'ясо

Як готувати трави з курячої печінки в мультиварці

Страви з курячої печінки приготовлені в мультиварці належать до найкорисніших. Скільки потрібно варити курячу печінку? Для її приготування достатньо близько 15 хвилин. Печінка містить велику кількість вітамінів, допомагає у боротьбі з анемією, сприяє правильній роботі щитовидки. Завдяки таким корисним властивостям, вона показана до застосування всім віковим категоріям.

Підлива “Пальчики оближеш”

З курячої печінки можна приготувати багато різних блюд, серед яких ароматна підлива. Подавати її можна як доповнення до картоплі, макаронів або будь-якого іншого гарніру.

Інгредієнти:

  • 650 г субпродукта;
  • 150 г цибулі;
  • по ложці пасти томатної і нежирної сметани;
  • 1 мірна склянка води;
  • борошно;
  • спеції і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Нарізати цибулину, обсмажити її на олії в мультиварці.
  2. Додати подрібнену печінку, перемішати з цибулиною і обсмажити ще біля півгодини.
  3. Для соусу змішати борошно з прохолодною водою, додати нежирну сметану і пасту томатну, все ретельно перемішати, щоб не було грудок, залити блюдо отриманим соусом.
  4. Додати спеції, лавровий лист за бажанням.
  5. Ретельно перемішати, потім встановити режим”Тушіння” приблизно на 35-45 хвилин і закрити мультиварку.
  6. Готову підливу можна подавати разом з відвареним рисом.
  7. Смачного!

Печінка тушкована з овочами і грибами

Інгредієнти:

  • 500 г субпродукта;
  • 300 г овочів (перець, баклажани, кабачки, цибуля) ;
  • 250 г грибів;
  • Сіль, зелень, спеції по смаку.

Приготування:

  1. Очистити і промити субпродукт, викласти його у чашу мультиварки, змащену олією.
  2. Овочі і гриби нарізувати середніми кубиками і так само додати у чашу мультиварки.
  3. Посолити, поперчити і виставити режим “Гасіння” на 1 год.
  4. Смачного!

Тушкована печінка

Курячу печінку можна гасити в скороварці або мультиварці. Блюда приготовані по такому рецепту дуже смачні і корисні.

Інгредієнти:

  • 900 г курячої печінки;
  • 150 г цибулі;
  • 1 ложка борошна;
  • вершки 10% 300мл
  • спеції і сіль за смаком;

Приготування:

  1. Печінку обсмажити з цибулею протягом півгодини, включивши режим “Жарка” при відкритій кришці мультиварки або скороварки, постійно помішувати.
  2. Залити субпродукт сумішшю з 300 мл 10% вершків і однієї ложки борошна.
  3. Сіль, перець і приправи додати за смаком.
  4. Встановити режим “Гасіння” – 50 хв.
  5. Тушковане блюдо можна подавати абсолютно з будь-яким гарніром.
  6. Смачного!

Печінка у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • близько 1 кг субпродукта;
  • 1 склянка вершків – 20/li>
  • 0,5 ложок борошна;
  • 150 г цибулі;
  • сіль, приправи і зелень за смаком.

Приготування:

  1. Ретельно вимити печінку, просушити її серветкою і нарізувати невеликими шматками. Очистити і подрібнити цибулину.
  2. У режимі “Випічка” розтопити олію, потім викласти субпродукт і цибулю. Готувати близько 35 хвилин, періодично помішувати.
  3. Зелень подрібнити і додати її в чашу. Потім влити вершки і додати борошно.
  4. Додати сіль, перець і різні приправи.
  5. Все ретельно перемішати. Гасити в мультиварці в режимі “Гасіння” до готовності. Готувати близько 1 год.
  6. Подавати з будь-яким гарніром.
  7. Смачного!

Паста з вершковим соусом

Інгредієнти:

  • папарделле – 200 г;
  • маслинова олія 35 мл;
  • селера коренева 200 г;
  • цибуля – 150 г;
  • часник – 20 г;
  • апельсин, лимон і грейпфрут – по 1 шт;
  • бальзамічний оцет – 35 мл;
  • субпродукт – 300 г;
  • сир Філадельфія – 100 гр.

Приготування:

  1. Необхідно відварити локшину у воді, заздалегідь підсоливши її.
  2. Селеру нарізувати соломкою.
  3. Цибулю нарізувати півкільцями. Часник подрібнити ножем, вижати сік з апельсина і грейпфрута.
  4. Тушкувати овочі близько 30 хвилин, потім додати локшину і перемішати. Посолити і поперчити.
  5. Викласти локшину на тарілку, згори покласти обсмажений субпродукт. Додати м’який вершковий сир, часник, приправи, листя розмарину, бальзамічний оцет.
  6. І все готово! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *