Мізки – це субпродукт, що по праву вважається делікатесом. Смак і аромат цього продукту чудові. Якісний продукт має рожевий відтінок і щільну консистенцію. Якщо є які-небудь ушкодження на оболонці або кров’яні згустки, то не варто купувати такі мізки.
Скільки треба варити свинячі мізки? Для приготування мізків необхідно 10 хвилин. Цього цілком достатньо для отримання блюда з неперевершеним смаком.
Свинячі мізки мають ніжні смак і приємний аромат. До приготування блюда зі свинячих мізків слід підійти з належною увагою. З них можна приготувати величезну кількість пригощань по найрізноманітніших рецептах. Найчастіше можна зустріти смажені мізки, парені, тушковані, приготовані на грилі, в мультиварці, мариновані і багато інших. Блюда просто чудові і дуже ситні.
Ароматне жаріння
Інгредієнти:
- Часник – 3 зубка;
- Мізки свинячі – 500 г;
- Цибуля – 3 шт.;
- Олія вершкова – 4 ст. л.;
- Сіль;
- Приправи;
- Трави за бажанням.
Приготування:
- Мізки необхідно перекласти в металевий друшляк, обдати окропом і дати воді стекти в раковину.
- Очистити мізки від різних прожилків і нарізувати середніми шматками.
- Нашатковану цибулину обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла приблизно 10 хвилин. Дочекатися появи золотистої кірочки.
- Паралельно на іншу сковороду викласти шматочки мізків, додати половину обсмаженої цибулі і смажити на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Знадобиться близько 15 хвилин.
- Суміш цибулі, що залишилася, смажити далі, до появи коричневого відтінку.
- Блюдо з мізків посолити, поперчити і посипати смаженою цибулею.
- Свинячі смажені субпродукти готові! Рецепт блюда простий і ситний. Смачного!
Салат легкий
Інгредієнти:
- Мізки свинячі – 700 г;
- Лавровий лист – 3 шт.;
- Майонез нежирний – 3 ст. л.;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Огірок свіжий 1 – 1 шт.;
- Гірчиця солодкувата – 2 ст. л.;
- Суміш різних перців;
- Сіль за бажанням;
- Сік лимона за бажанням.
Приготування:
- Мізки викласти в підсолену воду з лавровим листом і варити не більше ніж 15 хвилин на помірному вогні.
- Рідину злити, а мізки остудити.
- Охолоджені мізки нарізувати середніми шматками.
- Додати яйця, цибулину, огірок, нарізаний середніми шматками.
- Нежирний майонез змішати з солодкуватою гірчицею, білим, червоним і чорним перцем, сіллю, лимонним соком. Потім заправити ніжний і смачний салат. Блюдо має приголомшливий смак і аромат. Смачного!
Омлет “Здивування”
Інгредієнти:
- Нирки – 5 шт.;
- Мізки – 2 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Яйце куряче – 4 шт.;
- Зелень – за смаком;
- Сіль і приправи за смаком;
- Олія для жаріння.
Приготування:
- Бруньки промити, очистити, знову промити водою і нарізувати тонкою соломкою.
- Далі розігріти олію і викласти нирки.
- Коли субпродукти виділять сік, додати цибулю, нашатковану тонкою соломкою.
- Гасити до м’якості продуктів.
- Потім узяти свинячі мізки, нарізувати середніми шматками, обдати окропом і додати до тушкованих продуктів.
- Залишити гаситися не більше 5 хв.
- Курячі яйця збити з кропом і вилити поверх тушкованих продуктів.
- Смажити до готовності.
- Узяти красиву і глибоку чашу, перевернути чудовий омлет на неї і прикрасити за бажанням зеленню. Блюдо легень в приготуванні і дуже смачне! Смачного!