М'ясо

Як готувати свинячі мізки та легені

Мізки – це субпродукт, що по праву вважається делікатесом. Смак і аромат цього продукту чудові. Якісний продукт має рожевий відтінок і щільну консистенцію. Якщо є які-небудь ушкодження на оболонці або кров’яні згустки, то не варто купувати такі мізки.

Скільки треба варити свинячі мізки? Для приготування мізків необхідно 10 хвилин. Цього цілком достатньо для отримання блюда з неперевершеним смаком.

Свинячі мізки мають ніжні смак і приємний аромат. До приготування блюда зі свинячих мізків слід підійти з належною увагою. З них можна приготувати величезну кількість пригощань по найрізноманітніших рецептах. Найчастіше можна зустріти смажені мізки, парені, тушковані, приготовані на грилі, в мультиварці, мариновані і багато інших. Блюда просто чудові і дуже ситні.

Ароматне жаріння

Інгредієнти:

  • Часник – 3 зубка;
  • Мізки свинячі – 500 г;
  • Цибуля – 3 шт.;
  • Олія вершкова – 4 ст. л.;
  • Сіль;
  • Приправи;
  • Трави за бажанням.

Приготування:

  1. Мізки необхідно перекласти в металевий друшляк, обдати окропом і дати воді стекти в раковину.
  2. Очистити мізки від різних прожилків і нарізувати середніми шматками.
  3. Нашатковану цибулину обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла приблизно 10 хвилин. Дочекатися появи золотистої кірочки.
  4. Паралельно на іншу сковороду викласти шматочки мізків, додати половину обсмаженої цибулі і смажити на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Знадобиться близько 15 хвилин.
  5. Суміш цибулі, що залишилася, смажити далі, до появи коричневого відтінку.
  6. Блюдо з мізків посолити, поперчити і посипати смаженою цибулею.
  7. Свинячі смажені субпродукти готові! Рецепт блюда простий і ситний. Смачного!

Салат легкий

Інгредієнти:

  • Мізки свинячі – 700 г;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Майонез нежирний – 3 ст. л.;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Огірок свіжий 1 – 1 шт.;
  • Гірчиця солодкувата – 2 ст. л.;
  • Суміш різних перців;
  • Сіль за бажанням;
  • Сік лимона за бажанням.

Приготування:

  1. Мізки викласти в підсолену воду з лавровим листом і варити не більше ніж 15 хвилин на помірному вогні.
  2. Рідину злити, а мізки остудити.
  3. Охолоджені мізки нарізувати середніми шматками.
  4. Додати яйця, цибулину, огірок, нарізаний середніми шматками.
  5. Нежирний майонез змішати з солодкуватою гірчицею, білим, червоним і чорним перцем, сіллю, лимонним соком. Потім заправити ніжний і смачний салат. Блюдо має приголомшливий смак і аромат. Смачного!

Омлет “Здивування”

Інгредієнти:

  • Нирки – 5 шт.;
  • Мізки – 2 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Яйце куряче – 4 шт.;
  • Зелень – за смаком;
  • Сіль і приправи за смаком;
  • Олія для жаріння.

Приготування:

  1. Бруньки промити, очистити, знову промити водою і нарізувати тонкою соломкою.
  2. Далі розігріти олію і викласти нирки.
  3. Коли субпродукти виділять сік, додати цибулю, нашатковану тонкою соломкою.
  4. Гасити до м’якості продуктів.
  5. Потім узяти свинячі мізки, нарізувати середніми шматками, обдати окропом і додати до тушкованих продуктів.
  6. Залишити гаситися не більше 5 хв.
  7. Курячі яйця збити з кропом і вилити поверх тушкованих продуктів.
  8. Смажити до готовності.
  9. Узяти красиву і глибоку чашу, перевернути чудовий омлет на неї і прикрасити за бажанням зеленню. Блюдо легень в приготуванні і дуже смачне! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *