Зелень

Як правильно вибрати шпинат?

Шпинат використовується в кулінарії порівняно недавно – перші згадки про нього з’явилися в одинадцятому столітті. Цей овоч був улюблений навіть королівськими особами і високо цінувався за свій пікантний смак і цілющі властивості.

Як правильно вибрати кріп?

Кріп складається з листя, стебла і, так званих, “парасольок”. У кулінарії використовуються усі частини цієї рослини. Зелень підходить в основному для салатів, використовується як доповнення до перших і других страв, а парасольки і стебла широко застосовуються при консервуванні продуктів і…
Читати далі

Як правильно вибрати зелену цибулю?

Найчастіше зелена цибуля продається у свіжому вигляді. Іноді зелень фасується і заморожується. Купувати рекомендується свіжу цибулю і, по можливості, вибирати її з невеликими цибулинами. Харчова плівка допомагає недобросовісним продавцям приховувати ознаки зіпсованості зелені, тому при розпаковуванні пучка можна отримати неприємний…
Читати далі

Як правильно вибрати щавель?

Сортів щавлю існує більше 200 різновидів, причому не завжди листя має рівномірне традиційне зелене забарвлення. На полицях магазинів частіше можна побачити зелений щавель, але деякі види мають бордово-зелене забарвлення листя. Продаватися щавель може у свіжому або замороженому вигляді. Листя може…
Читати далі

Як правильно вибрати селеру?

Селера вживається в їжу, як правило, у складі салатів або стає доповненням до інших категорій страв. Вживаються у їжу не лише листя цієї рослини, а й корені. Для першого варіанту селера зрізується до формування коренеплодів.

Як правильно вибрати м’яту?

Існує декілька десятків різновидів м’яти. Деякі сорти кардинально відрізняються один від одного за смаковими властивостями і зовнішнім виглядом. Загальною ознакою цієї рослини є її характерний аромат. Купувати м’яту можна не лише у свіжому, але і у сушеному, подрібненому і іншому…
Читати далі