Рецепти

Як приготувати сирну паску: 4 чудові рецепти

У наближення свята Святого Воскресіння приходить час збирати усі найсмачніші рецепти. Окрім забарвлених яєць і традиційних страв, на стіл готують паску. Готувати її можна як з випічкою, так і без. Але перший варіант вигідніший, оскільки можна зробити декілька порцій для тривалого зберігання. Єдиною загальною умовою буде використання сиру. Існує велика кількість рецептів. Особливо слід виділити наступні.

Пасха сирна з манною крупою

Для приготування цієї випічки знадобиться:

  • Сир 500 гр.
  • Цукор 1 склянка.
  • Яйца 4 шт.
  • Олія вершкова 100 р.
  • Манка 1 склянка.
  • Трохи цедри лимона, щіпка ванілі, мигдаля і фруктів.
  • Для прикраси знадобиться біла і шоколадна глазур.

Усі продукти мають бути кімнатної температури. Беремо яйця і розділяємо на білки і жовтки. У жовтки додаємо цукор і розтираємо. Сир збиваємо з олією і спеціями до однорідності. Далі жовтки треба додати в сирну масу. Білки окремо збиваємо до піни і акуратно сполучаємо з іншими інгредієнтами.

Важливо! Перемішувати білки краще вилкою, а не міксером. Так маса буде пишніша.

Випікаються паски в одноразових формах.

Пасха сирна без борошна і манки

Теж дуже цікавий рецепт. Для його приготування знадобляться:

  • Сир 500 гр.
  • Яйця 4 шт.
  • Цукор 4 столових ложки.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Сметана 2 ст.л.
  • Крохмаль 1,5 ст.л.
  • Ванілін, сухофрукти.

Як і в першому випадку, відділяємо жовтки від білків. Сир з жовтками сполучаємо з цукром і ваніліном, ретельно перемішуємо міксером. Сюди ж додаємо крохмаль. Білки окремо збиваємо з сіллю до щільної піни і акуратно за допомогою вилки перемішуємо з усією масою. Випікати таку паску краще в силіконовій формі, заздалегідь змастивши краї вершковим маслом. Випікати треба 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Важливо! Відразу після виключення плити не можна відкривати дверці. Пасху варто залишити усередині духовки на 20-30 хвилин до охолодження.

Пасха з родзинками і курагою

Для цього рецепту нам знадобиться:

  • 600 гр. сиру.
  • 100 мл 30% вершків.
  • 1 шт лимон.
  • 150 гр. родзинок.
  • 200 гр. кураги.
  • 5 шт яєць.
  • 4 ст.л. цукру.
  • 2 ст.л. меду.
  • 100 гр. олія.
  • 20 гр. ванільного цукру.

Сир треба двічі перетерти через сито. Далі змішуємо його з вершками, цедрою лимона, ваніліном і олією. Окремо збиваємо яйця до стану піни і додаємо їх до основної маси. На останньому етапі додаємо родзинки і курагу. Останню варто заздалегідь порізати кубиками. Випікати паску треба в роз’ємній формі, заздалегідь змастивши боки вершковим маслом. Тривалість випічки 25 хвилин при 150 градусах. Після приготування їй треба дати постояти в духовці ще 20 хвилин.

Пасха “Львівський сирник”

Ще один нескладний рецепт до свята. Нам знадобляться:

  • Сир 1 кг
  • Яйця 8 шт.
  • Цукор 300 гр.
  • Олія вершкова 200 гр.
  • Борошно, крохмаль і манка по 1 ст.л.
  • Цедра лимона, цукати.

Сир слід перетерти через сито двічі. Додаємо до сиру олію, борошно, крохмаль, манку, цукор і цедру лимона. Ретельно перешиваємо. Яйця збиваємо окремо білки і жовтки до щільної піни і тільки після цього з’єднанням усі компоненти в одну масу. Випікаємо паску в роз’ємній формі впродовж години при температурі 180 градусів.

Готову паску можна покрити глазур’ю. Для цього треба 4 ложки цукру, 100 гр олії, 6 ложок какао і 5 ложці вершків з’єднати, нагрівати на повільному вогні і уварювати до густини. Готовою глазур’ю прикрашаємо паску за бажанням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

53 − 44 =