Для приготування найпростішої закуски з варених яєць – фаршированих курячих яєць – може знадобитися від 20 хвилин до 1 години, залежно від складності начинки.
Начинки для фаршированих яєць
Як робити фаршировані яйця
- 1. Зварити курячі яйця (10 штук)остудити і очистити від шкаралупи.
- 2. Кожне яйце розрізати навпіл уподовж, вийняти жовток.
- 3. Приготувати начинку по одному з рецептів.
- 4. Фарширувати половинки варених яєць начинкою з невеликою гіркою.
- 5. Викласти фаршировані яйця на тарілку, прикрасити зеленню.
Ваші фаршировані яйця готові!
Лосось, жовтки, майонез і кріп
- 1. Відварене філе лосося (200 грам) розім’яти вилкою і змішати з подрібненими жовтками (8 штук).
- 2. Додати дрібно порізаний кріп (3 гілочки), заправити майонезом (2 столових ложки) і прикрасити ікрою.
2 види сиру, жовтки, майонез
- 1. Сир “Эмменталь” (100 грам) дрібно натерти і з’єднати з розім’ятими жовтками (8 штук).
- 2. Вершковий сир (2 столових ложки) змішати з подрібненим пір’ям зеленої цибулі (5 штук), додати жовткову суміш і покласти майонез (2 столових ложки).
Шинка, болгарський перець, гірчиця жовтки
- 1. Порізати шинку (100 грам) на дрібні шматочки і з’єднати з подрібненими жовтками (8 штук).
- 2. Подрібнити червоний болгарський перець (1/2 штуки), змішати з сумішшю з шинки і жовтків і заправити гірчицею (1 столова ложка).
Шпроти, майонез і жовток
- 1. Шпроти (350 грам) розім’яти за допомогою вилки, додати подрібнений кріп (за смаком).
- 2. Розім’яті жовтки (6 штук) з’єднати з шпротами і залити майонезом (2 столових ложки).
Сир, майонез, часник і жовток
- 1. Жовтки (3 штуки) рівномірно розім’яти і змішати з майонезом (3 столових ложки).
- 2. До отриманого фаршу додати твердий сир (50 грам) натертий на дрібній терці і видавити часник (2 зубчики).
Солона горбуша, жовток, майонез
- 1. Жовтки (4 штуки) розім’яти вилкою і змішати з дрібно порізаною петрушкою (за смаком).
- 2. Філе солоної горбуші (150 грам) порізати на дрібні шматочки, змішати з жовтковою масою і заправити майонезом (3 столових ложки).
Сир, морква, жовтки
- 1. Розім’яті вилкою жовтки (5 штук) змішати з тертою на дрібній терці відвареною морквою (2 столових ложки).
- 2. Тертий сир (3 столових ложки) і мелені волоські горіхи (1 чайна ложка) заправити лимонним соком (1 чайна ложка) і з’єднати з жовтковою сумішшю.
Маринований огірок, жовтки і майонез
- 1. Жовтки (5 штук) з’єднати з часником (2 зубчики), посолити і додати майонез (3 столових ложки).
- 2. На великій терці подрібнити маринований огірок (1 штука) і з’єднати з жовтковою масою.
Мідії, жовтки, огірок і майонез
- 1. Яєчні жовтки (4 штуки) розім’яти вилкою, додати дрібно порізані копчені мідії (150 грам) і посолити.
- 2. Додати натертий на великій терці свіжий огірок (1 штука) і заправити майонезом (2 чайних ложки).
Креветки, вершки, гірчиця і жовтки
- 1. Жовтки (5 штук) дрібно покришити, додати дрібно нарізані варені креветки (150 грам) і свіжий огірок (1 штука).
- 2. Жирні вершки (50 миілілітрів) змішати з гірчицею (1 чайна ложка), посолити і все з’єднати.
Яйца під сирно-томатним соусом
Продукти
- Курячі яйця – 8 штук
- Сир – 150 грам
- Вершки жирність 10 – 3 столових ложки
- Помідори – 500 грам
- Цибуля – 1 штука
- Болгарський перець (зелений) – 1 штука
- Петрушка – за смаком
- Вершкове масло – 1 столова ложка
- Перець і сіль – за смаком
Як приготувати яйця під сирно-томатним соусом
- 1. Круто відварені яйця (8 штук) розділити уподовж на дві половинки. Витягнути жовтки, розім’яти вилкою.
- 2. За допомогою великої терки подрібнити сир і розділити на три частини. Першу змішати з жовтками, залити вершками, додати перець і посолити.
- 3. У половинки варених білків покласти начинку, що вийшла. Яйця викласти у форму для духовки.
- 4. Дрібно порубану цибулину змішати з дрібно нарізаним болгарським перцем і обсмажити їх в сотейнику 3 хвилини.
- 5. Півкілограма помідорів порубати ножем на шматочки і разом з соком додати в сотейник до лука і перцю. На сильному вогні варити 5 хвилин.
- 6. Згори посипати другою частиною сиру і гасити ще 5 хвилин (під кришкою). Сумішшю, що вийшла, залити яйця, посипати сиром, що залишився, і прогріти ще 10 хвилин.