Інші продукти Рецепти

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Манник з гарбузом – проста солодка страва. Тісто на сироватці виходить смачним і ніжним. Зазвичай цей побічний продукт приготування сиру викидають, але не поспішайте! З молочної сироватки можна приготувати масу чудових страв, починаючи від напоїв, закінчуючи пирогами і млинцями. Для солодкої випічки візьміть мускатний гарбуз з яскравим помаранчевим м’якушем, обов’язково додайте в тісто мелену корицю, яка підкреслить пряний аромат гарбуза.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Манник вийде соковитим, ніжним, він просто тане у роті. Раджу з половини гарбуза випекти манник, а з частини, що залишилася, зварити гарбузове варення або приготувати джем. До столу страву можна подати так: відрізати шматочок пирога, полити сметаною, додавши щедру порцію варення! Залишається приготувати чашку чаю і насолоджуватися домашніми смаколиками!

  • Час приготування: 50 хвилин
  • Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування манника з гарбузом на сироватці:

  • 350 г гарбузового м’якуша;
  • 100 г цукрового піску;
  • 100 г манної крупи;
  • 2 курячі яйця;
  • 150 мл молочної сироватки;
  • 100 г пшеничного борошна;
  • 5 г розпушувача тіста;
  • 60 г вершкового масла;
  • 50 г сухофруктів (родзинки, курага);
  • 3 г дрібної солі;
  • 5 г меленої кориці;
  • цукрова пудра, цукати для прикраси.

Спосіб приготування манника з гарбузом на сироватці.

Насипаємо в миску цукровий пісок, додаємо щіпку дрібної солі, наливаємо молочну сироватку. У мене сироватка залишається від приготування домашнього сиру, проте, її також можна купити і в магазині.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Розбиваємо в миску курячі яйця, перемішуємо продукти вінчиком до однорідності.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Гарбуз розрізаємо на дві частини, видаляємо насіння, зрізуємо шкірку. Натираємо гарбузовий м’якуш на великій терці, додаємо до рідких інгредієнтів.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Відміряємо потрібну кількість манної крупи, насипаємо в миску.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Змішуємо розпушувач тіста з пшеничним борошном, просіюємо, додаємо до інших інгредієнтів. Щоб приготувати не лише смачну, але і корисну страву, замініть звичайне рафіноване борошно цілісно зерновим, а білий цукор – коричневим.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику, остуджуємо. Додаємо в миску розтоплену олію, мелену корицю і сухофрукти. Для різноманітності текстур, окрім сухофруктів, можна покласти в тісто подрібнені волоські горіхи, гарбузове насіння або насіння соняшника.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Перемішуємо інгредієнти вінчиком, залишаємо на 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб крупа ввібрала вологу, трохи набубнявіла.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Форму для випічки або глибоку чавунну сковороду змащуємо вершковим маслом, посипаємо борошном, виливаємо тісто, розрівнюємо лопаткою.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Нагріваємо до температури 185 градусів Цельсія духову шафу. Пательню поміщаємо в центр духовки на середній рівень. Залежно від індивідуальних особливостей плити, готуємо 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо лучиною – на ній не повинно залишитися слідів тіста.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

Охолоджений манник з гарбузом посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо цукатами з гарбузового варення.

Як готувати манник на сироватці з гарбузом

До столу манник на сироватці з гарбузом, подаємо з чаєм або теплим молоком, перед поданням поливаємо сметаною і варенням. Смачного!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *