М'ясо

Як готувати cмачне варене сало

Сало – це особлива та вишукана страва, яку можна використовувати як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Скільки потрібно варити такий продукт? На приготування сала потрібно 15-20 хвилин. Незвичайний смак і приголомшливий аромат цього продукту дозволив завоювати салу безліч шанувальників серед представників різних вікових категорій. Популярним є варене, солоне, копчене сало.

Важливо не тільки правильно приготувати сало, але ще й відтворити оригінальний смак, який підкорить Вас та Ваших гостей. Існує безліч рецептів приготування цього продукту. Деякі з них представлені в даній статті.

Варене сало

Варене сало – це незвичайна та смачна страва. Для варіння краще використовувати спинну частину (або сало з бічної частини), воно м’якше, жирне, податливе. Унікальний рецепт приготування, що не потребує спеціальних кулінарних навичок.

Інгредієнти:

  • Сало з прошарком – ½ кг;
  • Вода – 1 л;
  • Оцет – 1/10 л;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Перець горошком – 8 шт.;
  • Перець чорний – ½ ч. л.;
  • Сіль – 1 ст. л.

Інгредієнти для заправки:

  • Часник – 1 головка;
  • Перець чорний – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Готувати маринад. Для цього додати у воду оцет та спеції.
  2. Нарізати сало шматками.
  3. Після закипання маринаду, помістити в нього шматки сала та варити протягом 3/4 години (45 хв).
  4. Тим часом приготувати заправку. Подрібнити часник за допомогою преса, додати спеції та ретельно перемішати.
  5. Варене сало дістати з сиропу та остудити.
  6. Потім ретельно натерти сало заправкою.
  7. Кожен шматок замаринованого сала обмотати харчовою плівкою, а потім помістити в холодильну камеру у спеціальному лотку.
  8. Перед вживанням рекомендується прибрати ножем всю заправку, що залишилася на салі. Для любителів гострого смаку можна залишити заправку.

Сало варене в пакеті

Солоне сало – справжній делікатес. Цей рецепт приготування сала в пакеті обов’язково сподобається навіть тим, хто раніше відмовлявся вживати цей смачний і ароматний продукт.

Інгредієнти:

  • Грудка свиняча – 400 г -1 кг;
  • Часник;
  • Перець мелений;
  • Сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Розрізати сало на шматочки від 150 до 200 г.
  2. Ретельно натерти шматочки спеціями та часником, пропущеним через прес.
  3. Маринувати щонайменше 1 годину, але бажано цілу ніч.
  4. Потім помістити кожен шматок сала в окремий пакет. Обов’язково видалити повітря та добре зав’язати.
  5. Загорнути сало в ще один додатковий пакет, а також добре зав’язати.
  6. Утворені мішечки із салом викласти в каструлю та залити водою, бажано холодною. Варити на повільному вогні протягом кількох годин.
  7. Потому вимкнути плиту, а сало залишити в каструлі для охолодження.

Після охолодження видалити пакети, загорнути сало пергаментний папір і помістити в холодильну камеру.

Варений рулет

Оригінальним та неперевершеним смаком відрізняється варений рулет із сала. Рецепт можна змінювати на власний розсуд. Як додаткові інгредієнти для рулету використовуються найрізноманітніші продукти: морква, часник, куряче м’ясо та багато інших. Але класичним рецептом приготування рулету з сала є представлена нижче страва, приправлена спеціями.

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 2 кг;
  • Морква – 1 шт.;
  • Філі куряче – 400 г;
  • Часник;
  • Перець мелений;
  • Сіль за смаком.

Приготування:

  1. Вибрати сало великого розміру та нарізати його тонкими пластинками. Пластини сала повинні бути досить тонкими для легкого і довільного згортання рулетом.
  2. Викласти сало на столі шкірою вниз, приправити сіллю, перцем і часником (всі продукти розмістити рівномірно на шматку сала). Спеції потрібно додавати до смаку.
  3. Викласти куряче філе, нарізане маленькими шматками, але лише на одну половину сала.
  4. Згорнути рулет повільно та акуратно, щоб не зрушити куряче м’ясо і залишити його рівномірно розташованим на салі.
  5. Отриманий рулет скріпити шпагатом, нитками або будь-яким іншим пристроєм.
  6. Відварити рулет.
  7. Перший варіант: помістити рулет у ємність з водою і проварити на повільному вогні протягом півтори години. Зверніть увагу, що вУ цьому випадку рулет буде менш жирним, але і смак трохи відрізнятиметься від оригінального.
  8. Другий варіант: помістити рулет у спеціальний харчовий пакет, повністю видалити повітря і добре зав’язати. Опустити в каструлю, проварити півтори години. Зверніть увагу, в пакеті для варіння або в самій каструлі повинні бути приправи і часник. Смак страви, приготовленої в такий спосіб, перевершує всі очікування.
  9. Охолодити продукт і помістити в холодильну камеру.

Варене сало – це дуже смачна страва, що не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *