Крупи

Вівсяна каша на молоці – 15 рецептів як зварити смачну вівсяну кашу

Корисна вівсяна каша, яка готується дуже просто. Вівсянку можна приготувати на воді, коров’ячому чи козячому молоці, щоб вона вийшла смачнішою та ситною. За рахунок швидкого приготування, за традицією її вживають на сніданок.

У готову кашу можна додати різні добавки у вигляді вершкового масла, сухофруктів, солі, цукрового піску, меду, цукатів, насіння та горішків. Перед тим, як подати вівсянку на стіл, її можна декорувати скибочками свіжих фруктів або ягодами.

Вівсяна крупа наповнена клітковиною, корисною для травлення, вона допомагає нормалізувати роботу ШКТ, обволікаючи спеціальним слизом. Регулярне вживання каш допомагає позбавитися від метеоризму, здуття, подразнення.

При постійному вживанні на сніданок дитині або дорослому подібної корисної страви, стане профілактикою гастритів, виразок шлунка. Кашу можна готувати з унікальним смаком, який можна міняти щодня, додаючи нові інгредієнти.

1 порція вівсяної каші в мікрохвильовій печі на молоці.

Геркулесову кашу можна швидко приготувати в мікрохвильовій печі на молоці. Буквально за пару хвилин господиня зможе подати на стіл повноцінну, смачну, корисну та збалансовану страву для всієї родини. Якщо використовується НВЧ-піч, то каша вийде смачніше, ніжніше, корисніше за аналог, приготований на плиті.

Перелік інгредієнтів:

  • пластівці вівсяні – 50 гр.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • молоко – 100 мл.;
  • вода – 100 мл.

Якщо полюбляєте солодке, можна збільшити кількість доданого цукрового піску. Набагато корисніше замінити цукор натуральним медом. Варто зазначити, що молоко не втече, якщо тарілка не накрита ковпаком.

Спосіб приготування:

У невеликій каструльці перемішати вівсяні пластівці з цукровим піском. Посолити, залити молоком кімнатної температури та водою.

Всі компоненти ретельно перемішати столовою ложкою. Поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин при середній потужності. Перемішати і виставити 15 хвилин при зниженій потужності, не забуваючи перемішувати масу кожні 3 хвилини.

Перед тим, як зварити смачну вівсяну кашу, потрібно підібрати для неї широкий і глибокий посуд. Молоко при приготуванні закипить, тому з невеликої ємності воно просто втече. Після того, як каша буде готова, її краще змастити шматочком вершкового масла.

Подавати з ягодами, будь-яким варенням, корисними добавками, щоб зробити її ароматнішою та смачнішою.

Смачна вівсяна каша на молоці з бананом.

Геркулесова кашка традиційно подається до сніданку, тому що в ній є повільні вуглеводи, що забезпечують тривалу ситість. Молочна вівсянка з бананом не лише поживна, а й ніжна страва, яка більше нагадує десерт. Ароматна каша подобається дітям, оскільки банан повністю розчиняється і робить її м’якшою.

Інгредієнти:

  • 75 гр. вівсяних пластівців;
  • 40 гр. цукрового піску;
  • 500 мл. жирного молока;
  • 55 гр. полуниці;
  • 3 гр. кухонної солі;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 1 м’який стиглий банан.

Подаючи кашу на стіл, її можна посипати порошком кориці або сумішшю різдвяних приправ. Пікантності страві додасть натертий шоколад, яким притрушена поверхня вівсянки.

Приготування:

У каструлю з молоком додати цукор та сіль. Довести молоко до кипіння на повільному вогні, періодично помішуючи ложкою.

Всипати вівсяні пластівці, перемішати та зменшити вогонь. Варити вміст 1-2 хвилини, додати вершкове масло.

Банан нарізати четвертинами, а полуницю – половинками. Відправити фрукти тарілку з кашею, додавши ще трохи вершкового масла.

Молочна вівсянка перетвориться на легкий сніданок, якщо додати до неї бананове пюре. Поєднання злаків, молока та фруктів дозволяє покращити склад крові, покращує перистальтику кишечника, обволікаючи його стінки. Каша набуває кремової консистенції, солодкуватий присмак, за рахунок стиглих бананів.

Як зварити вівсяну кашу на молоці в мультиварці?

Вівсяна каша чудово готується у мультиварці, бо саме так можна отримати за кілька хвилин корисну та ситну страву. Адже набагато краще приготувати страву самостійно, аніж залити водою продукт миттєвого приготування. Корисну кашу можна пропонувати навіть однорічним дітям.

Склад продуктів:

  • 300 мл. молока (3.2%);
  • 450 мл. води;
  • 80 гр. вівсяних пластівців «Геркулес»;
  • 30 гр. вершкового масла;
  • 2-3 ч. л. цукру;
  • кам’яна сіль – за смаковими уподобаннями.

До варіння вівсяну крупу ретельно промивають, видаляючи бруд та дрібні крупиці злаку. Якщо готувати пластівці, то промивати їх не доведеться. Точний час готовності каші легко дізнатися, якщо проекспериментувати кілька разів, хоча в середньому цей показник становить 5-15 хвилин, залежно від потужності агрегату.

Процес приготування:

  1. Змастити вершковим маслом краї чаші для мультиварки.
  2. Покласти в неї вівсяну крупу, залити молоком із водою.
  3. Виставити режим «Каша», готувати 40 хвилин під закритою кришкою.
  4. Коли вийде половина часу, додати масло, сіль та цукровий пісок.
  5. Ретельно перемішати лопаткою, якщо потрібно, виставляємо ще 30 хвилин у цьому ж режимі.

Якщо каша вийшла дуже густою, то в каструлю просто додається молоко. Пригоряти вівсянка не буде через технічні особливості мультиварки, тому в будь-якій моделі чудо-агрегату каша вийде смачною, м’якою, апетитною та насиченою.

Каша з вівсяних пластівців на кокосовому молоці з медом.

Вівсяна каша – смачна та збалансована страва до сніданку, здатна забезпечити енергією організм людини. У смаку та ароматі вівсянки присутні яскраво-виражені тропічні ноти, тому що в ній застосовується кокосове молоко. Родзинкою яскравої та незвичайної страви є наявність у ній ароматного рідкого меду.

Інгредієнти:

  • кокосове молоко – 200 мл;
  • 200 гр. цільно-зернового вівса;
  • 50 гр. гречаного меду;
  • ½ лайма;
  • 1 гілочка м’яти;
  • 100 гр. свіжих ягід (малина, ожина).

Вівсянка може бути не тільки цільно-зерновою, але ще й подрібненою. Найпростіше буде приготувати пластівці, оскільки вони корисні та неймовірно смачні.

Приготування:

  1. Запарити гарячою водою і трохи проварити овес.
  2. Ретельно перемішати кокосове молоко, вилити його в сотейник із запареним злаком.
  3. Закип’ятити на сильному вогні і варити, помішуючи, до загусання.
  4. Натерти лайм на дрібній тертці, знімаючи цедру.
  5. Нарізати малину та ожину на половинки.
  6. Додати в кашу мед, ягоди, сік та цедру лайма, прикрасити листям м’яти.

Готову кашу гіркою викладають на порційні тарілки, зверху посипають будь-якими тропічними фруктами (манго, мандарин, м’якоть кокосу), нарізаними кубиками. Декоруємо свіжими або замороженими ягодами залежно від сезону.

Молочна вівсяна каша з протертими сухофруктами.

Кашу на основі вівсяної крупи можна наситити додатковими вітамінами, якщо додати до неї протерті сухофрукти. Ароматний сніданок буде максимально корисним у зимовий час, оскільки тоді немає свіжих фруктів. Готувати такий сніданок просто, якщо використовувати м’які вівсяні пластівці.

Інгредієнти:

  • масло гхі (або топлене масло) – 2 ч. л.;
  • пластівці «Геркулес» – 150 гр.;
  • курага – 80 гр.;
  • кеш’ю та фініки – по 60 гр.;
  • вода – 500 мл.;
  • молоко – 250 мл.

Чорнослив та курагу за кілька годин до приготування слід залити окропом. Цей процес дозволить розм’якшити сухофрукти, паралельно вилучивши з їхньої поверхні всі мікроби. Страва заграє новими фарбами, якщо під час приготування додати жменю насіння чіа або дрібку кориці.

Спосіб приготування:

Курагу промити гарячою водою, нарізати пластинками, а потім дрібними кубиками або пюрувати. Горіхи кеш’ю скласти у ступку або глибоку миску, потім розім’яти їх за допомогою склянки.

Промити фініки, видалити з них кісточки і нарізати скибочками. Розтопити масло в глибокій каструлі, покласти в нього кеш’ю і обсмажити по 1 хвилині, помішуючи.

Додати в ємність курагу та фініки, смажити, постійно перемішуючи лопаткою протягом 1-2 хвилини. Залити окропом, змішаним із молоком.

Всипати вівсяні пластівці, варити на сильному вогні, поки маса не закипить. Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою та настояти 10 хвилин.

Вівсяну кашу із сухофруктами не слід подавати на стіл до вечері, бо вона калорійна.

Подібна страва допоможе тим людям, які хочуть швидко скинути зайву вагу, продовжуючи повноцінно харчуватися. Цю страву потрібно вживати тільки раз на день, з особливою обережністю додаючи її на стіл алергікам, тому що в ній міститься молочний білок.

Каша з вівсяної крупи на молоці з родзинками.

Вівсянка – поживний злак, який швидко готується. Можна покращити смак готової страви, якщо додати до неї родзинки без кісточок, тому що в ній містяться корисні жири та складні вуглеводи. Найсмачніше виходить каша, в яку додані висушені ягоди журавлини та родзинок. Якщо точно дотримуватись рекомендацій рецепту, можна отримати 2 порції кисло-солодкого сніданку.

Інгредієнти:

  • вівсяна крупа – 5 ст. л.;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • родзинки – 50 гр.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 щіпка.
  • вода чи молоко – 250 мл.

Кількість цукру та солі регулюється за смаком, пам’ятайте, що родзинки – солодкий сухофрукт. Можна успішно замінити цукровий пісок натуральним медом або кленовим сиропом, але додавати їх доведеться в ледве теплу страву.

Приготування:

  1. Вівсянку залити гарячим молоком, настояти 10 хвилин.
  2. Масло розтопити на сковороді, покласти в нього родзинки, протушкувати, помішуючи, до м’якості.
  3. Перелити крупу з молоком у каструлю, посолити та додати цукор. У напівготову кашу висипати обсмажені родзинки.
  4. За бажанням можна покласти додатково цукровий пісок, зняти з вогню і дати настоятися щонайменше 10-15 хвилин.

Потрібно визначити, скільки варити кашу, щоб добре проварити пластівці та родзинки, наситивши їх молочно-масляною сумішшю. Якщо сім’я любить кашу з великою кількістю вершкового масла, слід додатково додати його маленький шматочок у кожну тарілку при сервіруванні.

Солодка вівсяна каша на молоці з цукром.

Якщо молочний сніданок готувати правильно, то ним можна нагодувати дітей та дорослих, паралельно піклуючись про їхнє здоров’я. Вівсяна каша стане більш апетитною, якщо покласти в неї різноманітні добавки, проекспериментувавши з пропорціями.

Продуктовий склад:

  • пластівці – 90 гр.;
  • вода – 250 мл;
  • молоко – 500 мл.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукровий пісок – 1-2 ст. л.;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • ягоди та фрукти – за бажанням.

Присутність солі в каші є обов’язковою, оскільки саме вона регулює і балансує смак готової страви. Обов’язково рекомендується купувати пластівці у фасованих пачках, тому що аналоги на вагу можуть гірчити.

Процес приготування:

  1. Промити в кількох водах пластівці, покласти в каструлю, залити окропом і перемішати.
  2. Влити молоко, посолити, додати цукор.
  3. Закип’ятити, проварити на слабкому вогні 10 хвилин, перемішуючи дерев’яною ложкою.
  4. Коли маса загусне, накрити щільно кришкою та відставити на 15 хвилин.
  5. Додати вершкове масло, декорувати улюбленими фруктами та ягодами.

Готова каша виходить густою, розріджувати її можна, зменшивши кількість пластівців на початку приготування. Подавати на стіл вівсянку слід гарячою, інакше пластівці розбухнуть ще сильніше, а смак холодної страви значно погіршиться.

Простий рецепт вівсяної каші на 1 літр молока.

На одному літрі молока можна приготувати смачний сніданок та нагодувати ним невелику родину. В цьому випадку вона виходить набагато ніжніша, поживність готової страви висока, завдяки природним вуглеводам та клітковині. Якщо регулярно вживати в їжу вівсянку, можна самостійно знизити рівень холестерину в крові.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • 1 склянка геркулесової крупи;
  • 2 ч. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. кухонної солі;
  • 30 гр. вершкового масла.

Важливо щоб молоко було свіжим, щоб воно не згорнулося. Щоб каша не пригорала, її слід готувати в товстостінній каструлі з антипригарним дном. Категорично заборонено вливати молоко в гарячу каструлю або готувати його на сильному вогні.

Приготування:

  1. Поєднати холодне молоко з пластівцями, додати цукор.
  2. Масу посолити та перемішати ретельно вінчиком.
  3. Після закипання проварити кашу протягом 4-5 хвилин.
  4. У готову страву помістити вершкове масло та ретельно розмішати.

Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то вівсянка може перетворитися не тільки на джерело енергії, а й на корисний ранковий сніданок. Користь цього продукту нереально переоцінити, він підійде і дорослим, і дітям.

Вівсянка на молоці з яблуком та корицею.

Смак вівсяної каші можна суттєво збагатити за допомогою додавання до неї шматочків яблука. У ситному сніданку відсутній глютен, рафінований цукор, але він від цього не перестає бути менш смачним.

Продукти для приготування:

  • крупно-зернова вівсянка – 1 ст.;
  • вода (молоко) – 1.5 ст.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль кухонна – 1 тріска.
  • жирні вершки – 20 мл.;
  • ванілін – ½ пак.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • яблуко – ½ шт.

Можна заздалегідь припустити яблучні скибочки пару хвилин у мікрохвильовій печі. Яблука повинні бути трохи м’якшими за натуральні, оскільки їх потрібно буде варити на плиті. Якщо яблучні скибочки кладуться на поверхню страви для декорування, запікати їх попередньо не потрібно.

Спосіб приготування:

  1. В киплячу воду чи молоко всипати цукровий пісок.
  2. Додати вівсяну крупу, перемішати ложкою та проварити під кришкою 7-10 хвилин.
  3. Яблука вимити, очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Додати фрукти в кашу та перемішати ложкою.
  4. Посипати ваніліном та корицею, влити в масу вершки.
  5. Настояти протягом 5 хвилин і подати на стіл.

Кожна ложка каші буде однаково теплою, солодкою та пряною, завдяки скибочкам яблука. Непогано додати в каструлю кедрові горіхи, арахіс, трохи ваніліну, полуницю, насіння льону.

Як варити вівсяну кашу на молоці на 3 порції (правильні пропорції)?

Вівсяну кашу прийнято готувати вранці, тому господині хочуть правильно розрахувати пропорції, щоб приготувати достатню кількість страви. Холодну вівсянку вживати в їжу неприємно, вона стає слизькою, тому її варять стільки, щоб одразу з’їсти і не зберігати в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 3 ст. молока;
  • 3 стопки пластівців;
  • 5 ст. л. цукрового піску;
  • 3 щіпки солі;
  • 3 ст. л. вершкового масла.

На 3 порції вівсянки досвідчені кулінари радять покласти 6 столових ложок крупи та 3 склянки молока. Для того, щоб зварити найсмачнішу кашу на плиті, потрібно застосовувати товстостінну каструлю або сотейник.

Спосіб приготування:

  1. У гаряче молоко всипати пластівці, додати цукор.
  2. Додати в кашу сіль і перемішати.
  3. Покласти в каструлю з вівсянкою вершкове масло.
  4. Проварити на повільному вогні півгодини під кришкою, періодично перемішуючи.

Щоб молочна каша з вівсяних пластівців вийшла без грудок, потрібно ретельно перемішувати її під час закладання сухих інгредієнтів. Цукровий пісок додають на початку приготування, а вершкове масло у вже зварену вівсянку.

Каша з вівсяних пластівців на молоці з яблуками.

Рецепт приготування найсмачнішого сніданку для малюків та дорослих простий до неможливості. У вівсяну кашу можна додавати різні фрукти, але найкраще підійдуть саме яблука. Рідка каша вийде не надто солодкою, проте ароматною.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • 2 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 150 мл. води або молока;
  • 1 щіпка порошку кориці;
  • 1 невелике яблуко;
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. подрібнених волоських горіхів;
  • 1 ст. л. натуральний чи фруктовий йогурт.

При бажанні підготовані для страви яблука можна трохи побризкати лимонним соком, щоб вони залишилися природного кольору. Якщо хочеться знизити калорійність або зробити смак готової каші делікатніше, варто розбавити молоко водою. Вівсяна крупа, зварена на суміші молока та води, чудово розварюється, у неї з’являється шовковиста текстура.

Спосіб приготування:

  1. Нагріти молоко в глибокій каструлі.
  2. Видалити шкірку з яблук, нарізати їх кубиками.
  3. Покласти в киплячу рідину фрукти та крупу.
  4. Посипати вівсянку корицею, перемішати та варити на повільному вогні до готовності.
  5. Накрити кришкою, загорнути рушником і настояти 10 хвилин.
  6. Розкласти в порційні тарілки, додати йогурт.
  7. Посипати яблуками, горішками та полити медом.

Найкориснішим варіантом подачі каші на стіл є її декорування малиною чи горіхами. Справа в тому, що в ягодах міститься мало цукру та багато корисних речовин. У горіхах є безліч цінних жирів, які підвищують користь сніданку. Користь від вівсяної каші в кілька разів зросте завдяки поєднанню злаків, свіжих фруктів та молока.

Дієтичний сніданок вівсяна каша на молоці.

Вівсянка є основою вівсяної дієти, яка допомагає позбутися зайвих кілограмів . Овес є надійним натуральним джерелом складних вуглеводів, які забезпечуюьб організм необхідною енергією на цілий день.

Інгредієнти:

  • 40 гр. геркулесової крупи;
  • 1 банан;
  • ½ яблука;
  • 125 мл. молока;
  • 125 мл. натурального йогурту;
  • 1 ч. л. насіння льону;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 2-3 ядра мигдалю;
  • 1 ст. л. родзинок без кісточок.

Каша швидкого приготування готується просто, організм її засвоює краще, але постійно буде відчуватися голод. Часто їсти на сніданок вівсянку у порційних пакетиках небажано, оскільки в ній багато харчових добавок.

Спосіб приготування:

  1. Насипати у фаянсову або скляну миску пластівці.
  2. Залити їх молоком кімнатної температури та йогуртом.
  3. Додати в кашу насіння льону, банан, нарізаний кружальцями. Нарізати скибочками яблуко, додати в миску разом із родзинками.
  4. Посипати корицею та ретельно перемішати, поставити в холодильник на 12 годин.
  5. В готову страву додати нарізані пластинами або цілі мигдальні горіхи.

Кашу з вівсяних пластівців можна назвати дієтичною, якщо в її складі відсутнє жирне молоко та надмірна кількість вершкового масла. Подібна дієта ефективна, тільки якщо хочеться втратити зайву вагу за короткий час. В інших випадках каша подається лише на сніданок, але людина суворо дотримується правил здорового харчування і поступово худне.

Вівсяна каша на молоці з фруктами в духовці.

Запечена вівсяна каша – ідеальний сніданок, у якому поєдналися поживність вівса, натуральність меду та соковитість фруктів. Приготувати страву можна в духовці за півгодини до сніданку, така поживна вівсянка сподобається дітям та дорослим .

Склад продуктів:

  • вівсянка – 1 ст.;
  • банан, нарізаний кружками – 1 шт.;
  • шоколад чорний – 30 гр.;
  • сіль – 1 щіпка
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • порошок кориці – ½ ч. л.;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • мед (або сироп агави) – 1 ст. л.;
  • молоко – 1 ст.

При необхідності фрукти легко замінюються улюбленими ягодами. Заморожені фруктові або ягідні наповнювачі можна відразу додавати у форму з кашею.

Приготування:

  1. Крупу посолити, додати розпушувач та корицю.
  2. В окремій мисці перемішати збите яйце, молоко та натуральний мед або сироп агави.
  3. Викласти на дно керамічної форми кружальця стиглого банана.
  4. Посипати кульками чорного шоколаду, покласти суху суміш і розрівняти її по всій поверхні.
  5. Залити яєчно-молочною сумішшю, потрусити форму для рівномірного її розподілу.
  6. Посипати залишками шоколаду, помістити в духовку, розігріту до 190 градусів, на 35-40 хвилин.

Запечена вівсянка – чудовий спосіб початку нового дня. Її можна приготувати звечора, а вранці просто підігріти. Ця страва чудово гармонує з теплою кавою, соковитими фруктами або горіхами.

Геркулесова (вівсяна) каша на молоці з гарбузом.

Смачною та бархатистою вийде молочна вівсяна каша, якщо вона вариться з гарбузовою м’якоттю. Овочі мускатного сорту варто протомити в невеликому обсязі води або запекти в духовці до повної готовності. Скибочки гарбуза додають у вівсянку незадовго до закінчення варіння, а густота готової страви регулюється додаванням молока.

Склад продуктів:

  • 200 гр. гарбуза без шкірки;
  • 500 мл. молока;
  • 40 гр. вершкового масла;
  • 30 гр. цукрового піску;
  • 3 гр. солі;
  • 5 ст. л. вівсяних пластівців.

Вівсяна каша на молоці – дуже калорійна страва, оскільки її калорійність на 100 грам складає близько 80 кілокалорій. Якщо додати масло та цукровий пісок, то цей показник зросте до 120 кілокалорій.

Приготування:

Гарбуз нарізати великими кубиками, відправити їх у каструлю.

Залити овочеву нарізку молоком, посолити, довести до кипіння та проварити 15 хвилин.

Всипати пластівці, перемішати та готувати 10 хвилин. Додати цукор, масло і настояти в теплі 5 хвилин.

Для страви слід вибрати свіжу або заморожену гарбузову м’якоть, вона чудово доповнить смак десерту. Вівсяна каша ідеально підійде як корисний сніданок, класичний дитячий десерт або ситний перекус в обідню перерву.

Рецепт вівсяної каші на молоці в каструлі для дитини.

Дитинство часто минає зі смаком молочної солодкої вівсянки, яку зварити досить просто, якщо знати кілька секретів. Якщо додати мало пластівців, то вийде суп. В іншому випадку, в каструлі може опинитися густа маса, яку не врятує додавання молока чи масла. Зварити кашу для дитини зможе будь-яка мама, яка опанує всі тонкощі приготування сніданку.

Нам знадобиться:

  • жирне молоко – 500 мл.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • вівсяні пластівці – 80 гр.;
  • масло вершкове – 35 гр.

Для дитячого сніданку вівсяні пластівці слід перемолоти на борошно, за допомогою кавомолки або блендера. У цьому випадку час на варіння можна скоротити до мінімального, що не може не сподобатися зайнятій мамі.

Приготування:

У молоко додати сіль та цукровий пісок. Підігріти рідину і всипати в неї пластівці.

Масу розмішати і довести до кипіння на слабкому вогні 7 хвилин. Додати в кашу вершкове масло, вимкнути вогонь і відставити для дозрівання під кришкою на 5 хвилин.

Незвичайно ароматною буде дитяча вівсянка, яка була приготована за аналогічним рецептом, але на топленому молоці. Її можна зварити на цільному молоці або змішаному з водою, регулюючи калорійність і насиченість готової каші. Непогано буде додати в тарілку чорницю, ожину, малину, суницю, волоські або лісові горіхи.

Молочну вівсяну кашу можна приготувати на плиті, в духовці або в мультиварці. Якщо хочеться зварити не надто калорійну вівсянку, необхідно замінити молоко водою. Якщо є намір зробити страву калорійною та ситнішою, радимо брати молоко із жирністю 3.2%.

Не менш смачною вийде вівсяна каша, приготована лінивим способом. Для цього пластівці розподіляються по банках, заливаються окропом або гарячим молоком і доходять самостійно протягом ночі при герметично закритій кришці.

Смак правильно звареної класичної або лінивої вівсянки виходить вишуканим та ніжним. Страва настільки повітряна, що назвати її кашею не можливо, це швидше смачний десерт для дітей і дорослих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *