Крупи

Урбеч з гарбузового насіння – користь та шкода

Гарбуз – відомий корисний овоч. Він росте як бур’ян на городі і не усім відомо про його цінні властивості. Це дійсно необхідний для нормальної життєдіяльності продукт харчування. З його допомогою можна лікувати захворювання шлунку і кишечника, а також зміцнити імунітет і наситити організм важливими мікроелементами та вітамінами. При регулярному вживанні самопочуття значно покращується.
Не лише м’якуш корисний, а не менше корисних якостей є в насінні.

Урбеч з насінням гарбуза

Урбеч з гарбузового насіння - користь та шкода

Ці Дагестанські ласощі поєднують в собі безліч корисних елементів, або практично уся таблиця Менделєєва входить до складу. Раніше ним користувалися пастухи або воїни, що голодували довгий час. З’ївши трохи цієї пасти, на деякий час відновлювалися сили, і організм знову був працездатним. При таких перевагах, ніяких складнощів в приготуванні не було, і цей продукт був практично в кожному будинку.

Урбеч з гарбузового насіння - користь та шкода

Приготування пасти ґрунтоване на подрібненні гарбузового насіння в млинах або в кавомолках. Раніше воно не було не піддане ніяким обробкам. Тому в ньому зберігаються усі поживні властивості. Продукт має одночасно два позитивні моменти – це насичення організму і збагачення його поживними речовинами.

Користь урбеча

Урбеч з гарбузового насіння - користь та шкода

Щоб мати уявлення про корисні властивості урбеча з насінням гарбуза, можна ознайомитися з цілющими складовими цих продуктів. З цього можна зробити своє укладення, на підставі якого нескладно здогадатися, що у складі приготованих ласощів є ряд корисних властивостей, якими володіє насіння гарбуза.

Урбеч з гарбузового насіння - користь та шкода

Перелік переваг урбеча:

  • він рекомендується для зміцнення стінок артерій, оскільки в нім міститься лінолієва і фолієва кислоти. Тому виконуються профілактичні заходи по недопущенню захворювань атеросклерозу та варикозу, кров очищується, а бляшки розсмоктуються;
  • продукт має м’яку сечогінну дію, а це корисно для людей з патологією нирок і сечового міхура, навіть при вагітності цей продукт можна вживати;
  • покращується пам’ять і активізується робота головного мозку, знижується міра стомлюваності завдяки вмісту цинку. Особливо вживати продукт рекомендується людям при розумовий перенавантаженнях;
  • підвищення гемоглобіну та поліпшення складу крові відбувається через наявність заліза. Як правило, ці випадки зустрічаються при великій крововтраті або нестачі вітамінів;
  • зміцнення нервової системи, а також серця і судин, оскільки міститься магній і калій. Рекомендований продукт при захворюваннях серцево-судинного м’яза;
  • в якості додаткового засобу при лікуванні цукрового діабету;
  • покращується травлення та нормалізується обмін речовин. Продукт рекомендований при порушенні роботи внутрішніх органів;
  • при станах депресії, панічних станах, збудженнях. Урбеч корисний для людей, що страждають порушенням психіки, а також для відновлення сил при нервових перевантаженнях;
  • глистогінні властивості завдяки змісту кукурбитину;
  • застосовується в якості профілактики від раку простати.

Продукт має зеленуватий колір. Його вживати можна навіть в період очікування малюка і при годуванні грудьми. Він сприяє зміцненню імунітету, зниженню рівня холестерину в крові, використовується в профілактичних цілях від онкологічних захворювань, завдяки наявності антиоксидантів.

Енергія, отримана від продукту, зберігається протягом усього дня. Його можна вживати вегетаріанцям, оскільки до складу входить білок.

Шкода від вживання урбеча?

Урбеч з гарбузового насіння - користь та шкода

Разом зі своїми перевагами урбеча з насіння гарбуза є ряд недоліків. Не можна вживати у надмірних кількостях, у тому числі під час вагітності і маленьким дітям, оскільки можливі закрепи і перенасичення організму вітамінами або іншими елементами, що може викликати гіповітаміноз.

Також при зловживанні може статися загострення виразок шлунку і дванадцятипалої кишки. Не виключено надмірне накопичення солі в суглобах, що спричинить їх нерухомість. Наявність великої кількості калорій сприятиме відкладенню зайвих кілограмів.

Так що їсти продукт треба з граничною обережністю, інакше проблем не уникнути.

Правильне вживання

Урбеч з насінням гарбуза прекрасно використовується у поєднанні з оладками, млинцями, солодкими кашами та іншими десертами. Використовуючи його можна робити начинки для пирогів, прикрашати торти або інші кондитерські вироби. Їсти слід по одній десертній ложці, бажано вранці, щоб отримана енергія витратилася впродовж дня. Не виключено і вживання після тривалого голодування, але теж в цьому випадку потрібно бути обережними.

 

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *