Риба

Соковита червона риба в духовці – 14 рецептів

Червона риба багата корисними мікроелементами, у ній містяться жирні кислоти та ненасичені жири. Діти та дорослі можуть отримати з її м’якоті вітаміни групи А або Д, метіонін, кальцій, йод.

При регулярному вживанні в їжу рибу лососевих сортів, суттєво знизиться рівень холестерину та цукру в крові. Зміцнюється серцево-судинна система та покращується стан шкіри, за умови споживання корисного продукту двічі на тиждень.

Це дієтичний продукт, тому горбушу можна включати в меню тих людей, які стежать за масою тіла. В духовці червона риба готується швидко і просто, її можна приготувати на вечерю за кілька хвилин. У статті підібрано найпростіші рецепти того, як можна приготувати рибу так, щоб вона вийшла соковитою та ароматною, смачною та дуже апетитною.

Як приготувати червону рибу в духовці, щоб була смачна та соковита?

Якщо приготувати рибу лососевих порід у духовці за вищевказаним рецептом, то страва вийде максимально соковитою. Всі продукти, які містяться в інгредієнтному списку, можна знайти в найближчому супермаркеті. Ніжна м’якоть лосося насичує на тривалий час.

Нам знадобиться:

  • 4 стейки лосося;
  • 2 цибулі;
  • 1 ч. л. солі кухонної;
  • 1 ч. л. суміші перців;
  • 3-4 пера зеленої цибулі;
  • 3 ст. л. оливкової олії.

Рибу купують цілу: з нутрощами, зябрами та головою. Якщо натиснути на черевце лосося, не повинно залишатися вм’ятин. У такому випадку можна говорити про те, що продукт високоякісний і свіжий.

Спосіб приготування:

З лососевих стейків зняти шкірку, розкласти на харчову плівку, посипати приправами з обох боків. Настояти при кімнатній темпаратурі півгодини.

Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити до золотистого відтінку в оливковій олії.

Остудити піджарку та викласти на дно форми для запікання. На подушку цибулі помістити мариновану рибу. Запікати 25 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.

Лосось вдало запікається не тільки у формі, але ще й у фользі, чудово поєднується з рисовою кашею, картопляним пюре та салатом, приготованим із свіжих огірків та помідорів. Готову страву декорують маслинами, гілочками свіжої зелені кропу, кінзи, петрушки або базиліка.

Соковита сьомга з овочами, запечена в духовці

Вражаючий запаморочливий аромат та апетитність дуже сподобається. Будь-яка вечеря може стати святковою та романтичною, якщо подати до столу смачну червону рибу. Всі свіжі або заморожені овочі, з якими готується сьомга, продаються у будь-якому магазині.

Перелік інгредієнтів:

  • 600 гр. сьомги;
  • 4 стебла селери;
  • 3 болгарські перці різного кольору;
  • по 200 гр. цвітної капусти та броколі;
  • лимон;
  • 3 зубки часнику;
  • 1 ст.л. оливкової олії;
  • 150 мл. натурального грецького йогурту;
  • 8 оливок без кісточок;
  • приправа “Для риби” – 1 ч. л.;
  • італійські трави – 1 ч. л.;
  • сіль кухонна, перець чорний мелений – за смаком.

Іноді по ціні дорогої сьомги реалізують бюджетну морську форель. Червона риба цих сортів аналогічна, але м’якоть сьомги блідо-рожева, а форелі – червона і щільніша.

Приготування:

Стійки посипати спеціями з усіх боків. Селеру порізати сантиметровими шматочками, перець – невеликими скибочками. Перекласти рибу з підготовленими овочами до пательні.

Додати лимон, перець, розібрану на суцвіття капусту, посипати приправами. Полити сьомгу з овочами олією, посолити за смаком. Посипати подрібненим часником і помістити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Кріп і часник з’єднати із грецьким йогуртом. Посолити, поперчити та змішати з оливками, настояти в холодильнику протягом 5-7 хвилин. Готовим соусом приправити сьомгу з овочами, перш ніж подати її на стіл.

Готовий стейк із червоної риби з овочевою нарізкою декорується дрібно нарізаною зеленню кропу. Якщо сьомгу запекти в духовці, вона буде соковитою, корисною і поживною.

Червона риба з морквою та цибулею в духовці

Горбуша – риба жирна і напрочуд смачна, рекомендується запікати її в духовці з овочами. Найпростішим варіантом дієтичної страви буде доповнення соковитою морквою та пікантною цибулею.

Інгредієнти:

  • 100 гр. твердого сиру;
  • по 2 шт. цибулі та моркви;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 600 гр. горбуші;
  • 5 зубків часнику;
  • 150 мл. теплої води;
  • 4 ст. л. олії рослинної без аромату;
  • перець мелений і сіль – за смаком.

Базове овочеве асорті можна доповнити томатами, болгарським перцем, зеленим горошком. Подібна техніка застосовується не тільки до червоної, а й до білої, річкової та морської риби.

Детальний опис приготування:

Моркву та часник натерти на дрібній тертці. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на олії до прозорого стану.

Покласти моркву в пательню, тушкувати 2 хвилини. Додати часник та обсмажити овочі ще хвилину.

У горбуші видалити плавці, хвіст і нутрощі, витягнути кісточки. Нарізати шматочками тушку або розділити на філе.

Змастити форму для запікання олією, перекласти в неї рибу, розроблену на порційні скибочки. Посипати горбушу сіллю та перцем, зверху розподілити обсмажені овочі.

У теплій воді розвести сметану, залити рибу. Запікати 25 хвилин при температурі 180 градусів. Натерти сир на великій тертці, посипати сиром рибно-овочеву масу та запікати ще 8 хвилин.

Якщо дотримуватись рецепта, то виходить ніжна та соковита страва. Горбушу можна подати на стіл гарячою або холодною. Її можна вживати як самостійну страву, оскільки вона приготована з овочами.

Смачна червона риба у вершковому соусі в духовці

Сьомга водиться в північних морях, це смачна, але дуже жирна риба. Навіть кулінари-початківці можуть вдома приготувати апетитну сьомгу в ніжному вершковому соусі. Страва вийде лише в тому випадку, якщо всі компоненти для неї високоякісні та свіжі.

Інгредієнти:

  • 700 гр. сьомги;
  • 500 мл. вершків (20%);
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 1 ч. л. розмарину;
  • 1 ст. л. зелені кропу;
  • 100 гр. часнику;
  • 3 ст. л. соняшникової рафінованої олії;
  • по 1 ч. л. солі та меленого духм’яного перцю;
  • 1 ч. л. зелені базиліка.

Основою для соусу є вершки, але їх можна замінити на натуральний грецький йогурт або нежирну сметану. Якщо використовується свіжоморожена сьомга, то вона повинна розморожуватися тільки при кімнатній температурі, щоб не зіпсувати структуру м’яса.

Поетапне приготування:

  1. Рибу викласти у форму для запікання, полити лимонним соком. Кожен стейк обвалювати у солі та перці з усіх боків.
  2. Дрібно порізати цибулю та часник. Обсмажити на олії сьомгу з обох боків до утворення скоринки. Витягнути рибу, додати вершкове масло. Цибулю з часником обсмажити до золотистості. Влити в пательню вершки, додати спеції, протушкувати ще 7 хвилин.
  3. Шматочки сьомги посипати базиліком та зеленню кропу, полити вершковим соусом. Запікати протягом 40 хвилин при температурному режимі 180 градусів.

Така страва подається як самостійна або в тандемі з відповідним гарніром, але обов’язково гарячою. Риба розкішно виглядає на святковому столі, оскільки виходить соковитою та ніжною.

Як смачно приготувати кижуч у фользі у духовціі?

Для вищезгаданого рецепту потрібно підготувати мінімальний набір інгредієнтів. Кижуч в фользі запікати просто, він виходить дуже смачним, причому потрібно відзначити, що це дієтична риба, яку можна вживати навіть тим, хто дотримується дієти.

Для приготування підготуємо:

  • 1кг.стейків риби;
  • великий лимон;
  • 4 ст. л. олії оливкової;
  • 3 щіпки солі;
  • 4 щіпки суміші перців.

Для збереження соковитості запеченої риби в духовці, її потрібно загорнути в 2-3 шари фольги. Солити сріблястого лосося категорично заборонено, якщо додається до маринаду солоний соєвий соус.

Приготування:

Кожен стейк посолити, посипати сумішшю перців. Перевернути рибу та повторити процедуру, поливаючи її олією.

Полити кожну скибочку кижуча лимонним соком і порціями загорнути нещільно у фольгу. Відправити деко на 25 хвилин до духовки, попередньо розігріти до 200 градусів.

Для подачі готову рибу викладаємо на плоску тарілку у гарячому вигляді, посипавши зеленню. Непогано додати помідори, нарізані часточками. Кижуч – риба дієтична, оскільки у 100 грамах готової закуски міститься 140 кілокалорій.

Стійки червоної риби з лимоном в духовці

Сьомгу можна приготувати з лимонними часточками та зеленню розмарину, щоб отримати фірмову святкову страву. Якщо запекти рибу подібним чином, вона чудово урізноманітнить щоденне меню, наповнюючи його корисними кислотами Омега і мінералами.

Продукти для приготування:

  • 600 грн. філе сьомги;
  • 1/3 частина лимона;
  • 1 ч. л. кухонної солі;
  • 1/3 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. розмарину;
  • 2 ч. л. суміші приправ (коріандр, паприка, сушений часник, насіння гірчиці, мускатний горіх, імбир, білий перець).

Лимонний сік здатний миттєво прибрати неприємний аромат та смак риби. Стейки виходять ніжними, але за умови, що вони якісні. Якщо у свіжості заготовок впевненості немає, то краще придбати охолоджену рибу і розділити її на порції самостійно.

Приготування:

  1. З’єднати сіль із цукром, додати інші спеції.
  2. Покласти в суміш приправ розмарин, перетерти до однорідності.
  3. Лимон нарізати найтоншими кружальцями (товщина не більше 4 міліметрів).
  4. Кожен рибний стейк натерти з усіх боків сумішшю спецій, сіллю та цукром.
  5. На сьомгу покласти лимонні кружки, накрити кришкою та залишити для маринування на 60 хвилин.
  6. Деко застелити фольгою, на неї викласти рибу, сформувати конверт і поставити в духовку на 20 хвилин при температурному режимі 160 градусів.

Смак сьомги ідеально доповнюється тонкими нотками цитрусових. Приємну кислинку лимона розбавляє пікантність розмарину, тому подібна риба перетворюється на улюблену. Приготувати страву може навіть кулінар-початківець, тому що вона проста і смачна.

Червона риба, запечена з картоплею в духовці

Час для приготування година з підготовкою всіх компонентів. Риба виходить золотистою та апетитною, тому здатна прикрасити будь-який святковий стіл. До складу соусу можна, для пікантності, включити гострий перець, але і без нього вийде апетитно.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • 3 шматки сьомги (не менше 1 кг);
  • 1000 гр. картоплі розсипчастих сортів;
  • 6 ст. л. майонезу;
  • 125 мл. молока (2.5%);
  • сіль, суміш улюблених приправ – за смаком.

Особливо смачною вийде страва, якщо поєднати червону рибу з молодою картоплею. У цьому випадку овочі будуть розсипчасті та м’які, а страва матиме вершковий присмак. Якщо хочеться, можна ппри подачі на стіл риби посипати тертим пармезаном або сиром твердих сортів.

Спосіб приготування:

Картоплю очистити від шкірки, нарізати на 4 частини. Посипати приправами, полити майонезом та перемішати до однорідності.

Викласти на деко картоплю. Рибу присолити, натерти спеціями та майонезним соусом з обох боків.

Викласти сьомгу на картоплю, залити молоком. Відправити в духовку на 50-60 хвилин, встановивши температуру 180 градусів.

Запропонований рецепт приготування поєднує найпростіші компоненти і дозволяє отримати повноцінний обід. Ця страва сподобається не лише дорослим, а й маленьким гурманам. Червона риба подається на стіл у гарячому вигляді, її слід декорувати листям зеленого салату та помідорами сорту чері.

Ніжна червона риба з грибами та сиром у духовці

Поєднання продуктів у цьому рецепті дуже вдале, причому пікантності їм додають ароматні спеції. Страва виходить апетитною та ситною, завдяки твердому сиру, грибам та овочам. Головне, не пересушити скибочки риби, а решта процесу простіше нікуди.

Нам знадобиться:

  • форель – 3 стейки;
  • шампіньйони – 4-5 шт.;
  • майонез – 5 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • твердий сир – 100 гр.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • сіль нейодована – 1-2 щіпки;
  • перець мелений чорний – 1 ч. л.

Найкраще застосовувати під час приготування страви чорний перець грубого помелу. Замість печериць можна взяти гливи або будь-які сушені лісові гриби.

Приготування:

  1. Гриби порізати тонкими пластинками.
  2. Цибулю наразити середніми кубиками.
  3. Обсмажити овочі в невеликій кількості рослинної олії до рум’яності, постійно перемішуючи їх.
  4. Рибу покласти на фольгу, змащену олією, посипати її сіллю та перцем.
  5. Полити стейки з одного боку майонезом і викласти на них охолоджену піджарку.
  6. Помідори порізати кружальцями, покласти на рибні шматочки.
  7. Полити невеликою кількістю майонезу, накрити 2 пластинками сиру.
  8. Запікти в духовці при температурі 190 градусів 20 хвилин.

Запечена в духовці червона риба виходить низькокалорійною, тому що при її приготуванні не використовується багато олії. Вона запікається не у соусі, а у власному соку.

Ціла червона риба запечена у духовці

Стейки червоної риби можна запікати в духовці, не додаючи додаткової олії бо в ній достатньо рибного соку. При цьому дари моря, запечені в цілому вигляді, виглядають набагато апетитнішими, відрізняються підвищеною соковитістю. Тушку слід приготувати до свята, тому що вона має виразний смак та простоту приготування.

Інгредієнти:

    < li>1 кг. форелі цілою тушкою;
  • 1 лимон;
  • 2 помідори;
  • 1 перо зеленої цибулі;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 пучок зелені кропу та петрушки;
  • по 1 щіпці чорного перцю та солі.

Якщо риба запікається цілою тушкою, у її черевце потрібно помістити кільця цибулі чи лимона, натерту на тертці моркву. Щоб не пересушити форель, необхідно періодично перевіряти її на готовність за допомогою вилки.

Приготування:

  1. Форель очистити від луски, плавців та внутрішніх органів. Вирізати зябра, ретельно промити черевце і обсушити паперовими серветками.
  2. Натерти тушку з усіх боків і в черевці олією, поперчити та посолити.
  3. Зробити на рибі по 4 глибоких косих надрізи з кожного боку, замаринувати протягом 25 хвилин.
  4. Лимон нарізати вздовж навпіл, а потім одну половину півкільцями. З другої половини видавити сік, полити тушку з усіх боків.
  5. Викласти форель на деко застелене фольгою і полити оливковою олією. Помістити в духовку заздалегідь розігріту до 220 градусів, приблизно на 25 хвилин.
  6. Видалити з помідорів плодоніжки, нарізати часточками. Зелень подрібнити. Посипати готову рибу зеленню, прикрасити овочами та фруктами.

Якщо тушка форелі буде пересушеною, вона виявиться сухою та підгорілою. Запечена риба подається на стіл із овочевою нарізкою або сезонним салатом. До приготованої за таким рецептом страви, підходить високоякісне біле вино.

Як запекти червону рибу в духовці в рукаві (пакет для запікання)?

Ніжною та розсипчастою виходить червона риба, запечена в духовці в рукаві. Якщо дотримуватись рецепту, то запечена м’якоть кети просто розтане у роті, залишивши після себе невелику кислинку соковитого лимона.

Підготуємо наступні інгредієнти:

  • 1,7 кг. кети;
  • 2 ст. л. рослинної рафінованої олії;
  • 1 лимон;
  • 1 маленький пучок зеленої цибулі;
  • 4 зубчики часнику;
  • по 1 щіпці солі та суміші перців.

В рукав для запікання потрібна повністю розморожена червона риба. Саме пакет допомагає надати насиченість за допомогою пари та тиску всередині поліетилену.

Етапи приготування:

  1. У кети видалити плавці, хвіст і чорну плівку в череві. Вимити тушку, висушити її з усіх боків серветками.
  2. Лимон нарізати півкільцями, не видаляючи насіння. Розділити цибулю на зелень та білу частину. Часник порізати скибочками.
  3. Зробити на шкірці риби глибокі надрізи навскіс, вставити в них лимонні шматочки.
  4. Посипати тушку зсередини та з усіх боків сумішшю перців та сіллю.
  5. Закласти в черевце лимон, часник і зелень цибулі. Деко вистелити пергаментом, акуратно перенести на нього кету в рукаві.
  6. Запікати півгодини в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Потім розпороти рукав і потримати в духовці ще 15 хвилин.

Страва сподобається в тому випадку, якщо її вживати в їжу в гарячому вигляді. Червону рибу радять подавати з броколі, цвітною капустою, стручковою квасолею, спаржею, щоб зробити її максимально корисною.

Рецепт червоної риби з ананасами та сиром у духовці

Якщо запекти червону рибу з твердим сиром та скибочками соковитого ананаса, можна порадувати гурманів справжніми екзотичними ласощами у гавайському стилі. Тропічний плід наділяє солодкими нотками, посилюючи солоність і повністю розкриваючи натуральний смак риби.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • 1 кг. горбуші або сьомги;
  • 4 шайби консервованого ананасу;
  • по ч. л. солі та чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л. паприки меленої;
  • 1 зубок часнику;
  • 4 помідори сорту чері;
  • 50 гр. моцарелли;
  • 30 мл. олії оливкової.

Крім оливкової олії, можна додати до соусу для червоної риби майонез та улюблені спеції, крім тих, що вказані в рецепті. Соус із вершками зможе зробити рибу набагато ніжнішою та соковитішою. Якщо береться свіжий ананас, він повинен бути стиглим. Коричнева шкірка доводить те, що плід перестиг і для запікання не підійде.

Спосіб приготування:

Форму для запікання вистелити пергаментом, змащеним оливковою олією. Злити маринад від консервованих ананасів у миску, додати паприку, перець і сіль. Покласти в соус оливкову олію та пюрований часник. Викласти рибу, змастити соусом з обох боків, а залишки просто вилити у форму для запікання.

На кожен шматочок покласти ананас, а в серединку помістити черрі.

Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Посипати сиром натертим на дрібній тертці, запекти ще 5-7 хвилин.

Готову рибу, при подачі, викласти на листя салату та полити соусом на основі вершків, прикрасити її кружечками маслин без кісточок. Кожна порція посипається зеленню кропу, подавати з будь-яким гарніром.

Як запекти філе лосося соковито та смачно в духовці?

Запечена червона риба – страва, якою мало, кого можна здивувати. Приготоване за вищезгаданим рецептом лососеве філе нікого не залишить байдужим. Якщо розібратися з часом запікання, можна приготувати лосося з м’якою та соковитою м’якоттю та запаморочливим ароматом.

Нам знадобиться:

  • філе лосося – 2 шт.;
  • крем-сир – 4 ст. л.;
  • сіль морська велика – 2 щіпки.
  • суміш перців – 2 щіпки.
  • лимон – 4 кільця;
  • ароматизована олія з чилі, лавровим листом, часником і чебрецем – 4-5 ст. л.;
  • зелень тархуна – 1 пучок.

Для того, щоб трохи заощадити, потрібно купувати нерозібрану тушку. Після потрошіння та філіювання з плавників, голови, хвоста вийде найсмачніша юшка.

Спосіб приготування:

  1. Зробити на філе глибокі косі надрізи та посолити.
  2. Посипати сумішшю перців, надрізи нафарширувати крем-сиром.
  3. Лимон нарізати кільцями.
  4. На дно форми для запікання викласти зелень тархуна та лимонні слайси.
  5. Розподілити по ароматній подушці філе лосося, полити його ароматизованою олією.
  6. Помістити в духовку, з функцією гриль, на 10 хвилин при температурі 200 градусів.

Філе червоної риби чудово поєднується з будь-якими гарнірами, але найкраще подавати його на стіл із легким салатом із сезонних овочів. Страва швидко готується, навіть якщо у кулінара мінімальний досвід.

Червона риба з рисом та шпинатом під блакитним сиром

Делікатесна страва прикрасить святковий стіл, оскільки вона виглядає як кулінарний шедевр. Готується пікантна риба півгодини, її уподобали за апетитність та соковитість. Якщо зрозуміти, як смачно запекти рибу, можна отримати максимум задоволення, доклавши мінімум зусиль.

Інгредієнти:

  • 400 гр. лосося;
  • 300 гр. свіжого шпинату;
  • 100 гр. рису;
  • 100 гр. сиру з блакитною пліснявою;
  • 200 мл. вершків (30%);
  • 10 гр. вершкового масла;
  • 3 зубки часнику;
  • 20 мл. вустерського соусу.

Якщо шпинат відсутній, він чудово взаємо-замінюється замороженими суцвіттями броколі. Перед тим, як додати капусту у форму, її слід заздалегідь розморозити та зробити з неї пюре у блендері.

Процес приготування:

  1. Промити рис у семи водах, поки рідина не посвітлішає. Залити водою та варити під кришкою протягом 10 хвилин, промити.
  2. На пательні у вершковому маслі посмажити нарізаний часник.
  3. Через 2 хвилини додати до нього шпинат і смажити до м’якості. Залити вершки та додати половину натертого на великій тертці сиру.
  4. Рибу порізати кубиками, полити вустерським соусом. Залишити для маринування на 10-15 хвилин.
  5. На деко викласти готовий рис, полити шпинатно-сирним соусом.
  6. Зверху покласти мариновану рибу, посипати тертим сиром. Запікати 20 хвилин у духовці, розігрітій до температурного режиму 180 градусів.

Цікава страва за вищезгаданим рецептом подобається навіть тим людям, які не люблять червону рибу. Якщо робити все правильно, м’якуш буде м’який, соковитий і апетитний. Червона риба виходить ароматною та ніжною, тому подобається і дітям, і дорослим.

Найкращий маринад для запікання червоної риби в духовці

Насичений і яскравий смак набуває лосось, замаринований у соєвому соусі з натуральним медом. Запечена в духовці риба стає пікантнішою і набуває легкої гостроти, тому що в маринад для неї додається часник.

Інгредієнти:

  • 400 гр. лосося;
  • 2 ст. л. солоного соєвого соусу;
  • по 1 ст. л. меду та соняшникової олії без аромату;
  • 1 великий зубок часнику;
  • по ч. л. меленого перцю та солі.

Щоб маринад для червоної риби став набагато густішим, у нього можна додати борошно. Для пікантності в нього кладуться ароматні трави, подрібнені часник і цибуля.

Спосіб приготування:

Часник пропустити через прес, додати отриману масу до риби зі шкіркою. Полити рідким медом та якісним соєвим соусом.

Лосося посолити, поперчити і з усіх боків додати маринад. Полити заготовку олією, залишити маринуватися при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.

Рибу перекласти в ємність для запікання, полити маринадом, що залишився. Відправити в духовку, розігріту до температури 240 градусів, на 15 хвилин (якщо є функція гриль, то час знижується до 8 хвилин).

Це найпоширеніший метод приготування червоної риби серед сучасних кулінарів. М’ясо лосося відрізняється ніжним смаком, якщо потримати його в приготованому ароматному маринаді, воно стане ще пікантнішим і соковитішим.

До червоної риби прийнято відносити сімейство лососевих та осетрових, оскільки їхня м’якоть відрізняється насиченим рожевим або червоним відтінком. Цей вид риби насичений корисними речовинами, але зберегти їх можна, якщо правильно його приготувати. Лосось, сьомга, кичуж або форель обов’язково повинні бути присутні в раціоні людини будь-якого віку, при відсутності алергії.

Можна зробити обід або вечерю незабутніми, якщо приготувати в духовці скибочки смачної, ніжної та ароматної червоної риби. Страва з риби лососевих порід займає почесне місце на святковому столі, ставши фірмовою. Варіантів приготування такого продукту величезна кількість, але тільки запікання дозволяє зберегти м’ясо соковитим, апетитним, ніжним та неймовірно ароматним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *