Інші продукти

Скільки вариться кукурудза, 4 цікаві рецепти

Солодка кукурудза є улюбленими ласощами дорослих і дітей. Культура використовується для приготування безлічі блюда. Її відварюють, заморожують в зернах, консервують для тривалого зберігання.

Скільки варити кукурудзу

Варена кукурудза відрізняється хорошими смаковими якостями, корисна для організму. Приготувати культуру в домашніх умовах не складе труднощів. Важливо тільки знать, скільки варити її у воді, на пару або на молоці.

У каструлі

Щоб зварити смачну злакову культуру в каструлі, потрібно купити качани із зернами молочного або жовтого відтінку. Якщо зерна будуть такими, що перезріли, то блюдо вийде позбавленим смаку і твердим. Час варіння залежить від ступіню зрілості з злакової культури, чим вона старша, чим більше часу треба її готувати.

Качани свіжої кукурудзи потрібно розкрити, прибрати листя і волоски. Також слід видалити зіпсовані зерна. Підготовлені качани промивають, потім укладають в каструлю, заливають водою. Каструлю потрібно поставити на сильний вогонь, після закипання води вогонь зменшують. Варити молоді качани треба 25 хвилин з моменту закипання. Потім перевірити готовність, якщо зерна тверді, то варити ще 5 – 10 хвилин.

Важливо! Стара культура потребує для варіння близько 3 годин.

У мікрохвильовій печі

У мікрохвильовій печі рекомендується варити тільки молоду молочну культуру. Перед приготуванням качани слід замочити на годину у воді. Потім кукурудзу потрібно загорнути в поліетиленовий мішок, зав’язати. Виконати в мішечку декілька отворів, і покласти в жароміцний посуд. Готувати при максимальній потужності близько 15 хвилин.

У мультиварці

З качанів потрібно прибрати усі волоски, промити їх водою. Чашу мультиварки наповнити водою, покласти туди кукурудзу. Якщо великі екземпляри не поміщаються в чаші, то можна розрізати їх на частини. На таймері вибрати режим високого тиску, готувати під закритою кришкою близько 15 – 20 хвилин. Зварену кукурудзу можна натерти олією і посипати сіллю.

У пароварці

Злакову культуру потрібно укласти на дно пароварки. Потім влити склянку води для створення пару. Молочну кукурудзу варять близько 10 хвилин, старішу – 40 – 50 хвилин.

У скороварці

Готування в скороварці нічим не відрізняється від приготування в пароварці. Промиті і очищені качани потрібно покласти на дно агрегату, залити водою, і варити на середньому вогні близько 10 – 15 хвилин.

На пару

На пару приготувати кукурудзяні качани можна в скороварці, в мультиварці і в пароварці. Будь-який із способів дозволить отримати смачні ласощі всього за 30 – 40 хвилин. У чашу мультиварки налити воду, згори встановити грати. Качани скласти в поліетиленовий пакет, виконати отвори, і укласти на грати. Закрити кришку і готувати 30 – 50 хвилин залежно від віку культури.

На воді

При готуванні на воді рекомендується качани опускати у вже закипілу воду. Солити ласощі потрібно за 5 хвилинами до готовності, або безпосередньо перед вживанням. Молода кукурудза звариться за 25 – 30 хвилин, зріліша – 40 – 60 хвилин.

На молоці

Кукурудзу потрібно залити водою, поставити варити на середньому вогні. Влити молоко, додати шматочок вершкового масла. З моменту закіпання качани варити близько 20 хвилин. Потім їх залишити в молоці, щоб вони наситилися і стали соковитими.

У вакуумній упаковці

Магазинна кукурудза у вакуумній упаковці зазвичай зварена, і готова до вживання. Е тільки треба розігріти в мікрохвильовій печі, або проварити хвилин 5 в киплячій воді.

У качанах

Час приготування залежить від розмірів качанів і віку культури. Маленькі молочні качани зваряться за 20 – 25 хвилин. Доросліші великі потребують від 40 до 60 хвилин.

Бондюель

Сорт кукурудзи Бондюель відрізняється підвищеною м’якістю зерен. Щоб зварити культуру цього сорту до готовності, час варіння можна скоротити на 5 або 10 хвилин. Якщо звичайна кукурудза звариться за 25 – 30 хвилин, значить бондюель – за 15 – 25 хвилин.

Маленьку

Міні – кукурудзу відварювати довго не потрібно. Після завантаження качанів в киплячу воду, вони будуть готові вже через 3 – 5 хвилин.

Стару

Старі і кормові качани відрізняються твердістю. Щоб відварити такі продукти до готовності, знадобиться близько 2 – 3 годин після закипання води.

Молоду

Молоді або молочні качани кукурудзи відрізняються м’якими зернами ще до варіння. Щоб зварити молоду культуру потрібно витратити близько 20 хвилин.

Свіжу

Свіжий продукт звариться швидше, ніж заморожений. Укладати в каструлю продукт потрібно після закипання води. Варити 20 – 30 хвилин залежно від сорту і розміру.

Заморожену

Щоб приготувати заморожену кукурудзу, рекомендується її спочатку розморозити. Час варіння залежить від того, в якому виді вона зберігається. Зерна зваряться через 5 – 10 хвилин після закіпання, а качани – 30 – 40 хвилин.

У зернах

Час варіння зібраних зерен культури залежить від сорту і міри зрілості. Зазвичай готування займає від 20 хвилин до 2 годин. Як тільки зерна проваряться 20 хвилин, то їх треба спробувати. Якщо на смак вони ще тверді, варити далі до готовності.

Поради для отримання м’якої кукурудзи

Не всім вдається приготувати смачну і м’яку кукурудзу. Досвідчені хазяйки радять перед варінням замочувати злак в прохолодній воді. Для м’якості при варінні у воду можна додати вершкове масло і цукор. Вживати варену кукурудзу рекомендується відразу, оскільки після охолодження зерна тверднуть.

Важливо! Солити культуру потрібно тільки у кінці варіння, інакше вона буде жорсткою.

Рецепти з кукурудзою

Ароматна і смачна кукурудза міцно зайняла почесне місце на кухні. З неї можна приготувати салати, запіканки, додавати зерна в суп. Солодка культура використовується також для приготування смачних десертів.

Салат

Простий і ситний салат можна готувати щодня, і він ніколи не набридне. Для приготування знадобляться звичайні продукти: банка консервованої кукурудзи, три відварені яйця, 200 грам сиру твердого сорту і майонез для заправки. Сир потрібно натерти на великій терці, викласти в салатник. Туди ж відправити порізані яйця. З банки кукурудзи злити усю рідину, зерна викласти до інших компонентів. Посолити і поперчити за смаком, заправити майонезом і перемішати.

Запіканка

Поживна, але легка запіканка стане відмінним блюдом для сніданку або вечері.

Шинку нарізувати шматочками або пластинками, додати консервовану кукурудзу і зелений горошок. Перемішану суміш викласти на дно форми. Для заливки узяти 3 яйця, розбавити їх 100 мл вершків, посолити і перемішати до однорідної маси. Яєчною сумішшю залити шинку, горошок і кукурудзу, згори посипати тертим сиром. Запікати в духовці до появи рум’яної кірочки.

Суп з рисом і куркою

Кукурудза, куряче м’ясо і рис прекрасно поєднуються і доповнюють один одного.

Для приготування ароматного ситного супу знадобиться наступний список продуктів:

  • Курячі крильця або гомілки – 500 грам;
  • Картопля – 500 грам;
  • Кукурудза – 200 грам;
  • Рис, морква, цибуля – по 150 грам;
  • Рослинна олія, сіль і перець.

Морквину натерти на терці, цибулю дрібно порізати, картоплю очистити і порізати кубиками. У каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю і моркву, потім покласти туди курятину. Вміст каструлі залити водою, посолити і поперчити. Варити близько 30 хвилин. Промитий рис засипати в киплячий бульйон, потім покласти картоплю. Варити ще 15 – 20 хвилин. Тепер покласти в суп кукурудзу, прокип’ятити 5 хвилин. Супчик готовий!

Десерт

Солодкі тістечка до чаю з кукурудзи зроблять більш різноманітним щоденний раціон. Заварити в склянці чай з насіння фенхелю, залишити остуджуватися. Відварити в каструлі кукурудзу впродовж 10 хвилин. Якщо зерна заморожені, то їх заздалегідь треба розморозити. Пекарний порошок і борошно потрібно просіювати, додати відварену кукурудзу і цукор. Розбавити усе це олією і чаєм. Перемішану масу вилити у форму, поставити в духовку на 20 хвилин. Готовий корж розрізати на порційні шматки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *