М'ясо

Скільки варити та смажити свинячу печінку

Свиняча печінка – це продукт, що використовується для приготування різноманітних святкових та повсякденних страв. Субпродукти є основою багатьох кулінарних шедеврів. Скільки потрібно варити печінку? Свинячу печінку слід варити не більше 15-25 хвилин, щоб продукт залишився соковитим, а не пересушеним. Свиняча печінка корисна для нашого організму, так як у своєму складі має мікроелементи, які позитивно впливають на життєдіяльність і працездатність людини будь-якої вікової категорії.

Правильно приготовлена свиняча печінка дуже соковита і м’яка.

Ситний салат з картоплею

Оригінальний рецепт приготування салату зі свинячої печінки.

Інгредієнти:

  • 400 г свинячої печінки;

    • 3 шт. картоплин;
    • 1 шт. цибулі;
    • 3 шт. огірків;
    • 3 шт. яєць;
    • 1 листок базиліка;

<3>3 ст. ложки майонезу;

  • 1 чайна ложка гірчиці.

 

Приготування:

  1. Відварити ніжну свинячу печінку відварюється до м’якості і нарізати соломкою. Не перетравити, інакше вона буде гірчити. Видалити гіркоту можливо, якщо субпродукт замочити заздалегідь у молоці.
  2. Дрібно нашаткувати цибулю і залити окропом, щоб прибрати зайву гіркоту. Можна залишити його з гіркуватістю.
  3. На тертці натерти яйця.
  4. Отварену картоплю та огірки нарізати невеликими кубиками.
  5. Можна використовувати овочерізку, щоб утворилися рівні та якісні шматочки єдиного розміру.
  6. Перемішати інгредієнти, заправити все майонезом, попередньо змішаним із гірчичною основою.
  7. Прикрасити салат з овочами базиліком.
  8. На приготування салату потрібно близько 10 хвилин.
  9. Приємного апетиту!

Салат із овочів

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої печінки;
  • 1 шт. цибулі;
  • 100 грам корейської моркви;
  • 2 шт. огірків;
  • майонез;
  • оцет;
  • цукор.

Приготування:

  1. Нарізати відварену заздалегідь печінку тонкою соломкою. Видалити гіркоту, замочивши заздалегідь у молоці.
  2. Подрібнити огірки і замаринувати попередньо цибулю (розрізати цибулю навпіл, нарізати тоненькими півкільцями, посипати цукром, залити сумішшю оцту і окропу). Цукор можна замінити на іншу приправу.
  3. Перемішати, щоб всі компоненти просочилися рівномірно, додати моркву по-корейськи і майонез.
  4. На приготування потрібно близько 8 хвилин. Швидко та смачно!
  5. Приємного апетиту!

Салат із сиром та перцем

Інгредієнти:

  • 2 шт. солодкого перцю;
  • 500 г свинячої печінки;
  • 200 г твердого сиру;
  • 100 грам зелені;
  • 1 шт. салатної цибулі;
  • 80 г олії;
  • 150 г майонезу.

Приготування:

  1. Обсмажити свинячу печінку на вершковому маслі до готовності. Не переварити, інакше продукт гірчить. Видалити гіркоту можливо, якщо субпродукт замочити заздалегідь у молоці.
  2. Нарізати соломкою.
  3. Також необхідно нарізати і болгарський перець.
  4. Подрібнити сир, зелень і ретельно перемішати з майонезом та цибулею.
  5. Викласти страву з овочами можна у вигляді піраміди або шарами.
  6. На приготування страви потрібно близько 6 хвилин. Швидко та смачно!
  7. Приємного апетиту!

Печінка у клярі

Інгредієнти:

  • субпродукт – 300 г;
  • тісто;
  • яйце – 2шт;
  • борошно – 200 г;
  • вода;
  • сіль та приправи до смаку.

Приготування:

  1. Взяти субпродукт, нарізати шматками і відбити.
  2. Перемішати і замаринувати на 25 хв.
  3. Приготувати кляр: яйця потрібно збити з сіллю і приправами, субпродукт обваляти в борошні і вмочити в кляр, викласти на сковороду і обжаприти субпродукт в клярі під закритою кришкою.
  4. Страда в клярі готова!
  5. Можна подавати його як окрему страву або з овочами та рисом.

Салат із серцем

Інгредієнти:

  • 100 грам зеленого салату;

  • ½ шт. свинячого серця;
  • 300 г свинячої печінки;
  • 100 мл вершків;
  • 5 зуб. часнику;
  • 2 шт. огірків;
  • паприка;
  • 5 грам кореня імбиру;
  • перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Субпродукт промити, просушити та пропустити через м’ясорубку.
  2. До субпродукту додати яйця, сметану, борошно, сіль, приправи та перець, щоб вийшло тісто.
  3. Приготувати млинці на розігрітій сковороді. Готувати на повільному вогні.
  4. Цибулю нарізати дуже дрібно. Моркву натерти на середній тертці. Пасерувати цибулю з морквою кілька хвилин.
  5. Дрібно&подрібнити зелень.
  6. Часник пропустити через часник і змішати з майонезом.
  7. Викласти на тарілку печінковий млинець, змастити його майонезом з часником, викласти зверху цибулю і моркву, посипати зеленню (можна покласти солодкий перець).
  8. Потім сформувати торт, викладаючи млинці один на одного.
  9. Прикрасити торт до смаку.
  10. Подавати торт можна у будь-якому вигляді. Така страва підійде і для дитини.
  11. Приємного апетиту!

Гуляш

Інгредієнти:

  • субпродукт – 600 г;

    • цибуля та часник по 2 шт;
    • сметана нежирна – 150 мл;

Паста томатна – 2 ст. л;

  • біле сухе вино – 5 ст. л;

 

Борошно – 5 ст. л;

  • молоко 2,5% – 150 мл;
  • спеції та сіль за смаком;
  • масло.

 

Приготування:

  1. Печень промити, нарізати і викласти у прохолодне молоко, залишити на 25 хвилин.
  2. Обсмажити цибулю на олії, обваляти в муці шматки печінки і смажити близько 15 хвилин, потім вийняти субпродукт і викласти на теплу страву.
  3. У посуд, де смажився субпродукт, покласти ложку борошна, долити суміш із сметани і томатної пасти, додати часник, сіль і перець і залити вином і водою. Коли гуляш закипить, викласти субпродукт і прокип’ятити ще кілька хвилин. Готувати гуляш на повільному вогні.
  4. Перед подачею на стіл посипати гуляш петрушкою та сиром.
  5. На приготування гуляшу потрібно близько 20 хвилин.
  6. Приємного апетиту!

Печінка з грибами


Інгредієнти:

  • субпродукт – 800г;
  • сметана нежирна – 1 склянка;
  • цибуля – 3 шт;
  • гриби – 7 шт;
  • цукор, сіль та приправи до смаку;
  • морква – 1 шт;
  • Паста томатна – 3 ст. л;
  • масло;
  • борошно.

Приготування:

  1. Печінку нарізати маленькими шматками, посипати сіллю, приправами, обваляти в борошні і обсмажити на олії.
  2. Гриби обсмажити разом із цибулею та морквою.
  3. Субпродукт разом з грибами та цибулею викласти в горщики, залити в кожен горщик півсклянки відвару з грибів, півсклянки нежирної сметани, ложку пасти і тушкувати до готовності в духовці. Тушковану печінку томити в духовці або мангалі близько 20 хвилин.
  4. Тушену печінку з грибами та морквою подавати з рисом, квашеною капустою, свіжим салатом або солоними огірками. У горщик можна покласти також смажені скибочки картоплі.
  5. Приємного апетиту!

Печінка по-строганівськи

Інгредієнти:

  • печінка – 300 г;
  • сметана нежирна – 200 г;
  • цибуля – 3 шт;
  • сіль, приправи до смаку;
  • масло – 50 г.

Приготування:

  1. Субпродукт очистити від плівки та нарізати брусками.
  2. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.
  3. Додати субпродукт і обсмажити з різних боків.
  4. Додати сметану і гасити 25 хвилин.
  5. Помішувати час від часу страву. Посолити та поперчити до смаку.
  6. Страва готова! Можна подавати з рисом або пюре.
  7. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *