Свиняча печінка – це продукт, що використовується для приготування різноманітних святкових та повсякденних страв. Субпродукти є основою багатьох кулінарних шедеврів. Скільки потрібно варити печінку? Свинячу печінку слід варити не більше 15-25 хвилин, щоб продукт залишився соковитим, а не пересушеним. Свиняча печінка корисна для нашого організму, так як у своєму складі має мікроелементи, які позитивно впливають на життєдіяльність і працездатність людини будь-якої вікової категорії.
Правильно приготовлена свиняча печінка дуже соковита і м’яка.
Зміст:
Ситний салат з картоплею
Оригінальний рецепт приготування салату зі свинячої печінки.
Інгредієнти:
- 400 г свинячої печінки;
- 3 шт. картоплин;
- 1 шт. цибулі;
- 3 шт. огірків;
- 3 шт. яєць;
- 1 листок базиліка;
<3>3 ст. ложки майонезу;
- 1 чайна ложка гірчиці.
Приготування:
- Відварити ніжну свинячу печінку відварюється до м’якості і нарізати соломкою. Не перетравити, інакше вона буде гірчити. Видалити гіркоту можливо, якщо субпродукт замочити заздалегідь у молоці.
- Дрібно нашаткувати цибулю і залити окропом, щоб прибрати зайву гіркоту. Можна залишити його з гіркуватістю.
- На тертці натерти яйця.
- Отварену картоплю та огірки нарізати невеликими кубиками.
- Можна використовувати овочерізку, щоб утворилися рівні та якісні шматочки єдиного розміру.
- Перемішати інгредієнти, заправити все майонезом, попередньо змішаним із гірчичною основою.
- Прикрасити салат з овочами базиліком.
- На приготування салату потрібно близько 10 хвилин.
- Приємного апетиту!
Салат із овочів
Інгредієнти:
- 500 г свинячої печінки;
- 1 шт. цибулі;
- 100 грам корейської моркви;
- 2 шт. огірків;
- майонез;
- оцет;
- цукор.
Приготування:
- Нарізати відварену заздалегідь печінку тонкою соломкою. Видалити гіркоту, замочивши заздалегідь у молоці.
- Подрібнити огірки і замаринувати попередньо цибулю (розрізати цибулю навпіл, нарізати тоненькими півкільцями, посипати цукром, залити сумішшю оцту і окропу). Цукор можна замінити на іншу приправу.
- Перемішати, щоб всі компоненти просочилися рівномірно, додати моркву по-корейськи і майонез.
- На приготування потрібно близько 8 хвилин. Швидко та смачно!
- Приємного апетиту!
Салат із сиром та перцем
Інгредієнти:
- 2 шт. солодкого перцю;
- 500 г свинячої печінки;
- 200 г твердого сиру;
- 100 грам зелені;
- 1 шт. салатної цибулі;
- 80 г олії;
- 150 г майонезу.
Приготування:
- Обсмажити свинячу печінку на вершковому маслі до готовності. Не переварити, інакше продукт гірчить. Видалити гіркоту можливо, якщо субпродукт замочити заздалегідь у молоці.
- Нарізати соломкою.
- Також необхідно нарізати і болгарський перець.
- Подрібнити сир, зелень і ретельно перемішати з майонезом та цибулею.
- Викласти страву з овочами можна у вигляді піраміди або шарами.
- На приготування страви потрібно близько 6 хвилин. Швидко та смачно!
- Приємного апетиту!
Печінка у клярі
Інгредієнти:
- субпродукт – 300 г;
- тісто;
- яйце – 2шт;
- борошно – 200 г;
- вода;
- сіль та приправи до смаку.
Приготування:
- Взяти субпродукт, нарізати шматками і відбити.
- Перемішати і замаринувати на 25 хв.
- Приготувати кляр: яйця потрібно збити з сіллю і приправами, субпродукт обваляти в борошні і вмочити в кляр, викласти на сковороду і обжаприти субпродукт в клярі під закритою кришкою.
- Страда в клярі готова!
- Можна подавати його як окрему страву або з овочами та рисом.
Салат із серцем
Інгредієнти:
- 100 грам зеленого салату;
- ½ шт. свинячого серця;
- 300 г свинячої печінки;
- 100 мл вершків;
- 5 зуб. часнику;
- 2 шт. огірків;
- паприка;
- 5 грам кореня імбиру;
- перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Субпродукт промити, просушити та пропустити через м’ясорубку.
- До субпродукту додати яйця, сметану, борошно, сіль, приправи та перець, щоб вийшло тісто.
- Приготувати млинці на розігрітій сковороді. Готувати на повільному вогні.
- Цибулю нарізати дуже дрібно. Моркву натерти на середній тертці. Пасерувати цибулю з морквою кілька хвилин.
- Дрібно&подрібнити зелень.
- Часник пропустити через часник і змішати з майонезом.
- Викласти на тарілку печінковий млинець, змастити його майонезом з часником, викласти зверху цибулю і моркву, посипати зеленню (можна покласти солодкий перець).
- Потім сформувати торт, викладаючи млинці один на одного.
- Прикрасити торт до смаку.
- Подавати торт можна у будь-якому вигляді. Така страва підійде і для дитини.
- Приємного апетиту!
Гуляш
Інгредієнти:
- субпродукт – 600 г;
- цибуля та часник по 2 шт;
- сметана нежирна – 150 мл;
Паста томатна – 2 ст. л;
- біле сухе вино – 5 ст. л;
Борошно – 5 ст. л;
- молоко 2,5% – 150 мл;
- спеції та сіль за смаком;
- масло.
Приготування:
- Печень промити, нарізати і викласти у прохолодне молоко, залишити на 25 хвилин.
- Обсмажити цибулю на олії, обваляти в муці шматки печінки і смажити близько 15 хвилин, потім вийняти субпродукт і викласти на теплу страву.
- У посуд, де смажився субпродукт, покласти ложку борошна, долити суміш із сметани і томатної пасти, додати часник, сіль і перець і залити вином і водою. Коли гуляш закипить, викласти субпродукт і прокип’ятити ще кілька хвилин. Готувати гуляш на повільному вогні.
- Перед подачею на стіл посипати гуляш петрушкою та сиром.
- На приготування гуляшу потрібно близько 20 хвилин.
- Приємного апетиту!
Печінка з грибами
Інгредієнти:
- субпродукт – 800г;
- сметана нежирна – 1 склянка;
- цибуля – 3 шт;
- гриби – 7 шт;
- цукор, сіль та приправи до смаку;
- морква – 1 шт;
- Паста томатна – 3 ст. л;
- масло;
- борошно.
Приготування:
- Печінку нарізати маленькими шматками, посипати сіллю, приправами, обваляти в борошні і обсмажити на олії.
- Гриби обсмажити разом із цибулею та морквою.
- Субпродукт разом з грибами та цибулею викласти в горщики, залити в кожен горщик півсклянки відвару з грибів, півсклянки нежирної сметани, ложку пасти і тушкувати до готовності в духовці. Тушковану печінку томити в духовці або мангалі близько 20 хвилин.
- Тушену печінку з грибами та морквою подавати з рисом, квашеною капустою, свіжим салатом або солоними огірками. У горщик можна покласти також смажені скибочки картоплі.
- Приємного апетиту!
Печінка по-строганівськи
Інгредієнти:
- печінка – 300 г;
- сметана нежирна – 200 г;
- цибуля – 3 шт;
- сіль, приправи до смаку;
- масло – 50 г.
Приготування:
- Субпродукт очистити від плівки та нарізати брусками.
- Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.
- Додати субпродукт і обсмажити з різних боків.
- Додати сметану і гасити 25 хвилин.
- Помішувати час від часу страву. Посолити та поперчити до смаку.
- Страва готова! Можна подавати з рисом або пюре.
- Приємного апетиту!