М'ясо

Скільки смажити яловичу печінку до готовності

Яловича печінка є дуже цінним і поживним продуктом. У ній міститься велика кількість мікроелементів, необхідних організму людини. Печінку часто рекомендують вживати лікарі при анемії, тому що в ній високий вміст заліза. З неї можна приготувати дуже смачні блюда, головне, знати скільки за часом її варити до м’якості.

Скільки гасити яловичу печінку

Переварений продукт стає жорстким, тому при приготуванні слід приділити увагу цьому факту. Загасити яловичу печінку можна різними способами: в каструлі, на сковороді або в мультиварці.

На сковороді

Готування на сковороді не потребує багато часу. Субпродукт потрібно добре промити, очистити від жил і плівки. Нарізувати печінку на шматочки, обваляти у борошні і смажити на розігрітій олії впродовж 5 – 10 хвилин залежно від розмірів шматків. Після цього можна додати цибулю і моркву, трохи води, і гасити ще 5 хвилин. Повністю усе приготування не займе більше 15 хвилин.

У мультиварці

Як тільки розумний агрегат з’явився на кухнях сучасних хазяйок, усі функції по готуванню блюд почесно були передані йому. За допомогою мультиварки можна приготувати смачну печінку, не витративши багато сил і часу. У чашу пристрою налити трохи рослинної олії, розігріти її, потім викласти очищену, промиту і порізану яловичу печінку. Обсмажити шматочки печінки впродовж 5 хвилин, потім туди можна додати овочі, посолити, влити воду. Гасити під закритою кришкою в режимі “Гасіння” близько 40 хвилин.

Шматочками

Зазвичай печінку завжди нарізують на порційні шматки. Так вона швидше звариться, блюда виглядають апетитно. Шматочки до стану м’якості потрібно гасити за часом залежно від розмірів і віку тварини, від якої отриманий продукт. Теляча печінка гаситиметься за 10 – 20 хвилин. Якщо потрібно загасити продукт дорослої тварини, то на приготування піде 30 – 40 хвилин.

У сметані

Печінка, тушкована із сметаною, – класичний рецепт приготування. Саме так найчастіше готують дуже смачне і корисне блюдо. Сметана надає готовому блюду приємного вершкового смаку. Для гасіння продукту в сметані знадобиться 25 – 35 хвилин.

Рецепти смачних блюд з печінкою

Рецепти блюд з яловичої печінки досить різноманітні. Продукт готують з грибами, овочами, в сметані, з макаронними виробами і із запеченими фруктами. Печінку можна варити, гасити або смажити. Продукт використовується як начинка для пиріжків. У будь-якому вигляді печінка зберігає корисні для організму речовини.

Важливо Дотримання певної технології приготування тушкованої печінки дозволить отримати смачне блюдо без значних тимчасових витрат.

З овочами

Яловичу печінку треба промити, очистити від сухожиль і плівки. Потім обсушити, порізати на порційні шматочки. Окремо порізати цибулю і моркву в довільній формі. На розжареній олії в сковороді обсмажити спочатку цибулю, потім додати туди моркву. Обсмажені овочі прибрати в окремий посуд. У сковороду викласти шматочки печінки і обсмажити з кожного боку по 30 секунд.

Потім викласти до неї морквину з цибулею, покласти порізаний болгарський перець і кабачок. Сковороду накрити кришкою і томити на повільному вогні близько 25 хвилин. Потім додати сіль і ще загасити 5 хвилин. Дуже смачна яловича печінка з овочами готова!

З гарбузом

Яскравий корисний гарбуз не лише прикрасить блюдо з печінки, але і надасть блюду приємний відтінок.

Для блюда знадобиться наступний набір продуктів:

  • Печінка яловича – 500 грам;
  • Вершки – 100 мл;
  • Гарбуз – 300 грам;
  • Цибуля ріпка – 100 грам;
  • Часник – 2 зубки;
  • Рослинна олія – 2 ст.л.;
  • Сіль, перець.

Цибулю очистити і нарізувати півкільцями. Подрібнити часник, гарбуз розрізати, видалити насіння, порізати невеликими кубиками. Яловичу печінку очистити від плівки, промити, нарізувати на порційні шматки. Спочатку на розігрітій олії в сковороді обсмажити печінку до рум’яності впродовж 5 хвилин. Потім її викласти на тарілку.

Далі в сковорідку викласти цибулю, обсмажити її впродовж 2 -3 хвилин. До цибулі викласти шматочки гарбуза, смажити 2 – 3 хвилинки. Потім налити трохи води, посолити, поперчити, загасити 5 хвилин. Після закінчення часу в сковороду перекласти печінку, розмішати, накрити кришкою і гасити ще декілька хвилин. У кінці варіння додати часник і вершки, прокип’ятити хвилини дві, і блюдо готове.

По-венеціанскому

У сковороді розігріти олію і обсмажити порізану півкільцями цибулі до прозорості. Потім додати до цибулі подрібнений часник, смажити 2 хвилинки. Після цього влити трохи овочевого або яловичого бульйону, загасити до википання рідини. У сковороду додати порізану петрушку, перемішати, і прибрати з плити. Печінку очистити від плівок, промити і порізати тонкими скибочками.

Потім кожен шматок печінки обваляти у борошні, і обсмажити з усіх боків в олії на сильному вогні. Влити в сковорідку коньяк, і вимкнути плиту. Готову печінку вживають з гарніром з рису або картоплі з цибулею.

Паштет

Паштет з печінки є чудовою закускою для обіду або вечері. Печінку яловичини очистити від плівки, прибрати усі прожилки, порізати на шматки. Укласти шматочки в глибокий посуд і залити молоком. Поставити печінку в холодильник на 3 – 4 години. Потім шматки вийняти з молока, промити, обсушити.

У сковороді на розігрітій олії обсмажити спочатку порізану цибулю, потім додати натерту на терці моркву, і обсмажувати декілька хвилин. Готові овочі вийняти із сковороди і остудити. Печінку в цій же сковороді, де смажилися овочі, обсмажити з усіх боків буквально по 2 хвилини з кожного боку. Потім печінку викласти в ємність, посолити, поперчити, викласти до неї овочі. Погружним блендером збити все до однорідного стану. Паштет готовий.

З чим подавати печінку

Печінка яловичини досить ситний і затребуваний продукт. Для приготування гуляша або тушкованої печінки не потрібно багато часу. Подають з різними гарнірами. Печінка добре поєднується з відвареним натертим буряком, з картопляним пюре. Також підходять на гарнір горохова каша, перловка або гречка. До печінкового гуляша можна відварити макаронні вироби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

+ 50 = 55