Рецепти

Салат з ананасом – 13 простих і смачних рецептів

Ананас – екзотичний фрукт, його смак легко поєднується зі смаками інших продуктів. У кулінарії все популярнішими стають салати з цим універсальним компонентом. Страву не готують щодня, але вона може перетворити цей день на маленьке свято.

В м’якоті ананаса є всі корисні мікроелементи та вітаміни. Родзинкою цього екзотичного фрукта є наявність у ньому бромелайну – ферменту, що містить в собі протизапальні властивості, він підвищує імунітет та розріджує кров. Ананас допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, розщеплювати жири.

У рецептах використовуються на вибір свіжі або консервовані в сиропі фрукти. Якщо є можливість, краще класти в закуску ананаси у власному соку, тому що в них зберігаються вітаміни та корисні речовини. У салаті дожволяється змінювати інгрідієнти, виходить однаково смачно.

Салат з ананасом, курячою грудкою та кукурудзою

Поживний салат, приготовлений за цим рецептом, є справжнім шедевром святкового столу. Всі компоненти для страви доступні, тому приготувати її можна навіть, коли гості вже стукають у двері.

Перелік інгредієнтів:

  • 150 гр. філе курячого;
  • 300 гр. ананасів, консервованих у сиропі;
  • 5 варених яєць;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 150 гр. твердого сиру;
  • 3-4 ст. л. майонезу.

Заправляти закуску можна домашнім майонезом, але обов’язково потрібно контролювати його жирність якщо дотиримуєтесь дієтичного харчування. За бажанням, майонезний соус можна замінити на кислий грецький йогурт.

Спосіб приготування:

Ананасові шайби порізати кубиками, викласти першим шаром у кулінарне кільце. Змастити майонезом у вигляді сітки.

Курину грудку відварити у підсоленій воді. Нарізати аналогічними кубиками, сформувати шар з м’яса.

Нанести майонезну сітку, посипати натертими на великій тертці яйцями. Додати кукурудзу і полити майонезом, притрусивши натертим сиром.

Холодна закуска виходить оригінальною, вона відрізняється соковитістю та ніжним ароматом. Кожен продукт доповнює решту, вони надають страві певної яскравості.

Простий салат з ананасом, куркою, сиром та яйцем

Приготувати ароматну закуску легко, тому що весь процес приготування не вимагає багато часу. Всі продукти не високовартісні, а в результаті виходить ситна страва.

Нам знадобиться:

  • 2 курячі стегна;
  • 3 зварені круто яйця;
  • 5-6 шайб консервованих ананасів;
  • 1 цибуля;
  • 2-3 шт. лаврового листа;
  • 85 гр. твердого сиру;
  • 2 щіпки солі;
  • 3 ст. л. оцту;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 7 ст. л. майонезного соусу.

Ананас має підвищену соковитість, він здатний віддати свої соки решті складових, тому кількість майонезу можна зменшити. Консервовані фрукти обов’язково відокремлюються від соку, бо салат буде рідким.

Приготування:

  1. Курку відварити в підсоленій воді з лавровим листом.
  2. Цибулю нарізати кубиками, замаринувати в суміші цукру з оцтом, розчиненими у воді.
  3. Ананас нарізати невеликими скибочками. Яйця розділити на жовток та білок.
  4. Курицю поділити на волокна або нарізати кубиками.
  5. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
  6. На дно форми викласти мариновану цибулю без маринаду та курятину. Змастити майонезом.
  7. Викласти шар ананасу та дрібно натертих яєчних білків. Змастити майонезом, притрусити сиром.
  8. Знову зробити майонезний шар і посипати тертим жовтком.

Соковитий салат, виглядає просто розкішно. Закуска здатна прикрасити святковий стіл, а його споживання доставить масу позитивних емоцій.

Салат з консервованим ананасом і копченою курячою грудкою

Святковий салат приваблює своєю простотою та пікантним поєднанням солодкого фрукта та солониз копченостей. Незважаючи на те, що страву часто рекомендують на кулінарних форумах, багато господинь ненаважуються її приготувати, побоюючись незвичайного присмаку, а дарма.

Інгредієнти:

  • грудка куряча копчена – 300 гр.;
  • твердий сир – 200 гр.;
  • консервовані ананаси – 300 гр.;
  • майонез та сметана – по 1 ст. л.;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений – ½ ч. л.;
  • грецькі горіхи для прикраси.

Якщо салат виходить сухим, до нього слід додати сироп, у якому ананаси консервувалися. Для підвищеної соковитості можна покласти в закуску свіжий огірок без шкірки.

Спосіб приготування:

Копченості нарізати невеликими скибочками.

Ананасові кільця нарізати однаковими кубиками.

Сир натерти на великій тертці. Майонез змішати зі сметаною, видавити в соус часник через прес.

Всі компоненти перемішати у салатнику. Поперчити, посолити, додати соус і знову перемішати, посипати подрібненими горіхами.

Ця проста страва чудово виглядає на плоскій овальній тарілці або в кришталевому салатнику. Можна сформувати закуску шарами, використовуючи спеціальне кільце, щоб вона виглядала ефектно.

Швидкий салат з ананасом, волоськими горіхами та шинкою

Цей рецепт салату сподобається поціновувачам екзотичних поєднань, оскільки до нього додаються соковиті скибочки ананаса та хрусткі горіхи. Для приготування закуски, потрібно трішки попрацювати, але її оригінальний смак неперевершений.

Для приготування знадобиться:

  • 4 шт. картоплі;
  • 5 яєць;
  • 1 велика цибуля;
  • 1 кисле яблуко;
  • 200 гр. курячої шинки;
  • 100 гр. волоських горіхів;
  • 200 гр. консервованих ананасів;
  • ½ частина лимона;
  • 200 гр. домашнього майонезу;
  • 1 пучок зеленої цибулі;

Для приємного хрумтіння горіхів, їх слід подрібнити ножем і просушити в духовці 15 хвилин. Можна ретельно обсмажити на сухій сковороді,періодично перемішуючи.

Поетапне приготування:

Картоплю та яйця відварити до готовності, порізати дрібним кубиком або натерти на великій тертці. Шинку нарізати смужками, цибулю подрібнити і обдати окропом. Ананаси нарізати невеликими скибочками. Яблуко натерти на тертці, за бажанням полити лимонним соком. Волоські горіхи розділити на половинки-метелики.

На тарілку тонким шаром викласти половину картоплі, посолити та накрити половиною цибулі. Покласти ½ частину шинки, змастити майонезом.

Посипати половиною яблука та тертим яйцем.

Нанести майонезний шар, викласти ½ частину ананасних кубиків. Повторити всі шари ще один раз, прикрасити половинками горіха, зробити хвіст із зелені цибулі.

Салат подається на стіл у плоскій тарілці або в порційних креманках. Перед подачею на стіл, закуску потрібно густо посипати подрібненими горіхами. Приготований салат апетитний та смачний з відчутною пікантною терпкістю.

Салат з ананасом, куркою, сиром та часником

До складу легкого салату «Каприз» включаються базові продукти, яких буде достатньо для насиченості. Усі складові є у холодильнику. У закуску можна додати сир на основі сметани, щоб надати їй ніжних вершкових ноток і додати ситності.

Інгредієнти:

  • 300 гр. консервованого ананасу без соку;
  • 140 гр. твердого сиру;
  • 2 зубки часнику;
  • 3 ст. л. майонезу.

Для пікантності можна додати мариновану цибулю або поєднаний з майонезом часник. Сир підійде абсолютно будь-який, але краще підібрати солоний сорт.

Приготування:

  1. Дрібними кубиками нарізати кільця ананасів.
  2. Натерти сир на великій терці.
  3. Сир додати до ананасів.
  4. Додати майонезний соус і часник.

Ця страва не набридає, тому, що можна експериментувати з її компонентами. Швидке приготування не займає багато часу.

Дуже смачний салат з курки та ананасом

Гавайський салат хрусткий, оскільки до нього додаються сухарики з батона. Можна наповнити закуску солодкими карамельними нотками, якщо додати консервований ананас, нарізаний кубиками.

Інгредієнти:

  • 200 гр. курячого філе без шкіри;
  • 100 гр. твердого солоного сиру;
  • 200 гр. ананасу в консервованому вигляді;
  • 100 гр. батона гірчичного або нарізного;
  • 2 ст. л. майонезного соусу;
  • 3 ст. л. рослинної рафінованої олії;
  • по ч. л. солі, чорного меленого перцю та паприки;
  • 25 гр. вершкового масла.

Для салатів м’ясо відварюється в окропі, оскільки в цьому випадку білок згорнеться, і сік не витече. Закуска подається на стіл відразу після приготування, тому що сухарі розмокнуть і не хрумтітимуть.

Етапи приготування:

  1. Куряче філе вимити, обсушити паперовими серветками.
  2. Нарізати середніми скибочками, посипати сіллю та іншими приправами.
  3. Обсмажити в олії до рум’яності.
  4. У батона видалити скоринки з усіх боків і нарізати невеликими кубиками.
  5. Обсмажити на вершковому маслі, постійно помішуючи, до золотистого відтінку.
  6. На дрібній тертці натерти сир. Ананас нарізати досить великими скибочками.
  7. Всі інгредієнти поєднати в салатнику, додати майонез та сухарики, перемішати перед подачею на стіл.

Завдяки тому, що практично всі продукти беруться у готовому вигляді, приготування ситної та ароматної закуски не займає багато часу. Ідеальний варіант для дітей, які люблять незвичайні поєднання компонентів, особливо хрускіт грінок.

Салат з ананасом та грибами за класичним рецептом

Гриби є обов’язковою складовою багатьох холодних закусок, які готуються на святковий стіл. З печерицями чудово поєднуються кубики ананаса, це поєднання надає готовій страві пікантну нотку. Поживна закуска з тонким грибним ароматом, швидко стане популярною серед домочадців.

Перелік інгредієнтів:

  • 500 гр. свіжих печериць;
  • 4 яйця;
  • 1 велика цибуля;
  • 200 гр. твердого сиру;
  • 500гр. курячого філе;
  • 1 б. ананасів у сиропі;
  • 200 гр. салатного майонезу.

Підійдуть гриби з банки, вони можуть бути замороженими та додатково обсмаженими. Потрібно визначитися з тим, чим заправити закуску, якщо не влаштовує майонез. Цей соус можна замінити грецьким йогуртом або чиз-кремом.

Спосіб приготування:

  1. Гриби помити та почистити, нарізати тонкими пластинками.
  2. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії до золотистості. Додати до сковороди шматочки грибів, протушкувати до м’якості.
  3. Відварену в солоній воді грудку порізати невеликими шматочками або розділити руками на окремі волокна.
  4. Злити рідину з ананаса і нарізати шматочки кубиками.
  5. Сир та курячі яйця натерти на великій тертці.
  6. Кільце поставити на плоску тарілку, перший шар сформувати з грибів, обсмажених із цибулею.
  7. Наступний шар зробити яєчним, а за ним додати курятину і трохи її розправити вилкою.
  8. Потім покласти ананаси, посипати твердим сиром. Усі шари промазати невеликою кількістю майонезу.

Цей класичний салат прикрасить будь-який урочистий захід. Він виходить смачним та ароматним. Для святкового застілля закуска готується шарами, але для сімейної вечері можна перемішати всі компоненти у салатниці.

Салат з ананасом, крабовими паличками та сирим шарами

Крабові палички універсальний продукт, оскільки використовуються у величезній кількості варіацій холодних закусок. Якщо хочеться порадувати гостей пікантним салатом, рекомендується приготувати страву з твердим сиром і соковитими морепродуктами.

Нам знадобиться:

  • 350 гр. крабових паличок;
  • 2-3 шайби консервованого ананасу;
  • 180 гр. твердого сиру;
  • 1 зубок часнику;
  • по ч. л. солі та паприки;
  • 50 гр. майонезу.

Якщо палички заморожені, вони заздалегідь розморожуються і звільняються від поліетилену. Майонезним соусом змащувати шари через один, щоб закуска не вийшла жирною.

Приготування:

Підготовлені крабові палички нарізати дрібними кубиками.

Ананаси та яйця нарізати довільними шматочками.

Додати всі спеції, натерти часник та сир на дрібній тертці. Поєднати всі компоненти в салатнику, додавши до них майонез.

Шарований салат з екзотичним фруктом та крабовими паличками потрібно настояти в холодному місці мінімум 2 години для просочення та застигання. Салат можна використати як обід на роботі або подати на корпоративній вечірці.

Салат “Екзотика” з ананасом, пекінською капустою та куркою

Салат, приготований за вищезгаданим рецептом, швидко стане улюбленою стравою в сім’ї. Влітку насичує людський організм, а взимку наповнює його вітамінами. Пекінська капуста надає об’єму, тому однією порцією можна нагодувати всю родину.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 200 гр.;
  • консервовані ананас та кукурудза – по 100 гр.;
  • твердий сир – 50 гр;
  • пекінська капуста – 5 листів;
  • майонезний соус – 2 ст. л.

Капуста придає готовій страві додаткової соковитості. Дехто додає у страву свіжий огірок, але треба робити це обережно, оскільки він може дати багато соку та зіпсувати салат зайвою рідиною.

Приготування:

  1. Курицю відварити в сотейнику протягом 20 хвилин. Дати охолонути і нарізати шматочками.
  2. Ананас нарізати невеликими скибочками. Сир натерти на великій терці.
  3. Пекінську капусту промити, розібрати на окремі листи та нарізати на 4 частини.
  4. Всі підготовлені продукти поєднати в глибокій ємності та заправити майонезним соусом.

Легка закуска стане повноцінною вечерею, яку оцінять і діти, і дорослі. У ній міститься весь комплекс білків, вітамінів та жирів, який допоможе швидко відновити сили після важкого навчального чи робочого дня.

Рецепт салату з ананасом та курячим філе з волоським горіхом

Салат з ананасами та курятиною, посипаний волоськими горіхами, це сміливий кулінарний експеримент. Оригінальне поєднання отримує додаткову соковитість завдяки консервованим фруктам.

Потрібні інгредієнти:

  • куряче м’ясо – 300 гр.;
  • сир сорту Ламбер – 100 гр.;
  • волоські горіхи – 80 гр.;
  • часник – 2 зубки;
  • ананас консервований – 180 гр.;
  • майонез – 3 ст. л.

Для дієтичного салату можна не додавати яєчні жовтки. Якщо немає ядер волоського горіха, їх можна замінити кедровими, причому, смак не зіпсується.

Приготування:

  1. Курятину нарізати невеликими кубиками. Ананас нарізати великими шматками.
  2. Сир натерти на тертці, а волоські горіхи подрібнити.
  3. Всі підготовлені продукти поєднати в салатниці, видавити часник.
  4. Полити соусом, ретельно перемішати до однорідності.

Ананас надасть приємної насолоди, твердий сир – додаткової ніжності. Горіхи підкреслять смак інших продуктів. Салат слід зберігати в холодному місці, тому що найсмачніша страва охолоджена.

Салат з ананасами, креветками та крабовими паличками

Салат з морепродуктами та кубиками ананаса містить цікаві поєднання компонентів, солодко-солоний присмак та невагому структуру. Кілька ложок поживної закуски здатні швидко вгамувати голод і подарувати відмінний настрій на цілий день.

Інгредієнти:

  • 200 гр. дрібних креветок;
  • 100 гр. крабових паличок;
  • 2 яйця;
  • 100 гр. свіжого або консервованого ананаса;
  • 2 ст. л. жирного майонезу;
  • 2 зубки часнику;
  • 100 гр. сиру твердих сортів;
  • по 1 ч. л. чорного меленого перцю та солі.

Крабові палички можна замінити на натуральне крабове м’ясо. Для закуски підійдуть консервовані в розсолі або свіжі морепродукти, які доведеться заздалегідь відварювати.

Приготування:

  1. Заморожені креветки обдати окропом, порізати кільцями.
  2. Яйця відварити і нарізати кубиками, крабові палички теж нарізати.
  3. Усі продукти викласти у салатник з консервованими кубиками ананасів.
  4. Додати натертий на дрібній тертці часник та сир. Додати майонезний соус і перемішати до однорідності.

Салат з креветками та ніжними кубиками м’якоті ананаса є повноцінним сніданком або ситною основною стравою. Вживання креветкового або крабового м’яса, що входять до складу салату, сприятливо вплине на стан імунної системи, збереже молодість людського організму.

Смачний рецепт салат з ананасом і консервованим тунцем

Поєднання продуктів, які застосовуються для цього рецепту, популярне у кулінарів, вони наповнюють салат пікантністю та соковитістю. Закуска може стати повсякденним варіантом або доповненням для романтичної вечері, яка справить враження на другу половинку.

Інгредієнти:

  • 180 гр. консервованого тунця;
  • ½ ст. довгозернистого рису;
  • 2 помідори;
  • 3 середні огірки;
  • 4 кільця консервованого ананасу;
  • 100 гр. зеленого горошку;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 3 ст. л. олії оливкової;
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 зубок часнику;
  • по ч. л. чорного перцю, кухонної солі.

Тунець легко замінюється іншою морською жирною рибою, консервованою в ароматній олії (сайра, скумбрія). З особливою обережністю солити страву, оскільки всі складові вже солоні.

Приготування:

  1. Рибу без рідини покласти в салатник, розім’яти вилкою.
  2. Вимитий помідор без плодоніжки нарізати дрібними кубиками.
  3. Огірок очистити від шкірки, дрібно нарізати.
  4. Додати в закуску горошок і нарізану довільно цибулю.
  5. Покласти заздалегідь відварений і промитий рис.
  6. Ананаси нарізати кубиками.
  7. Для заправки з’єднати оливкову олію з чорним перцем, соєвим соусом та лимонним соком.
  8. Додати сушений або давлений часник, заправити готову страву.

На поверхню закуски можна насипати зерна граната або смужки буряка. Ефектно подається на стіл салат у прозорих келихах або креманках. Його можна зробити шарами, охолодити, розрізати та роздати гостям порційно.

Салат «Білі ночі» з ананасом, куркою та зеленим яблуком

Салат виходить дуже смачним якщо додати до нього кислі яблука та солодкі ананаси. На приготування простої та ситної страви знадобиться близько 10 хвилин. Легка закуска має настоятися в холодильнику, щоб сік всіх складових поєднався.

Нам знадобиться:

  • куряча грудка (відварена) – 200 гр.;
  • ананаси в сиропі – 250 гр.;
  • стебло селери – 120 гр.;
  • крабові палички – 200 гр.;
  • зелені яблука – 2 шт.;
  • майонез з лимонним соком – 100 гр.;
  • грецький йогурт – 150 гр.

Ідеально обрати кислі яблука, наприклад, сорти Семеренко, Антонівка. Куряче м’ясо можна не відварювати, а обсмажити до рум’яності, попередньо замочивши у кефірі чи іншому маринаді.

Спосіб приготування:

  1. Курку нарізати маленькими шматочками.
  2. Крабові палички та яблука нарізати невеликими кубиками.
  3. Дрібно нарізати селеру та шайби ананаса.
  4. Для заправки з’єднати майонез та йогурт, вилити в основну масу та перемішати.
  5. Прикрасити закуску можна подрібненою цибулею, зеленню кропу, базиліку або петрушки.
  6. Якщо робити все правильно, домочадці поласують оригінальною та ситною стравою.
  7. Найкраще подавати на стіл окремо від гарячої страви, щоб він не перебивав її смак.

Салат з ананасом є оригінальною холодною закускою. Смачна страва готується рідко, її часто ставлять на святковий стіл. До речі, закуска може стати дієтичною, якщо заздалегідь визначити середню калорійність кожного інгредієнта та підібрати правильний соус.

Солодкі шматочки ананасу легко поєднуються з величезною кількістю продуктів, наповнюють їх соковитістю та пікантністю. Салат з екзотичними нотками не соромно подати до святкового столу, додавши застіллю оригінальності. Якщо хочеться порадувати домочадців ситною і смачною стравою, потрібно приготувати її заздалегідь і настояти в холодильнику. До прикрашання поверхні салату можна залучити дітей, які потім із задоволенням з’їдять свій витвір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *