Десерт

Класичний торт Медовик – 12 легких та швидких рецептів

Класичний торт медовик – королівська страва, бо його вигадали саме при правлінні королів. Є легенда у тому, як з’явився цей рецепт. Виявляється, дружина короля не вживала в їжу мед. Це знали всі кухарі та не готували на його основі жодних страв, доки молодий кухар не приготував торт на медовій основі. Він вдався на славу, вразив карамельним смаком і повітряною структурою тіста, тому кулінар набув світової популярності та великої подяки всього світу.

У наш час існує більше десяти варіантів даного рецепту, але найчастіше медові коржі випікаються і змащуються відповідним кремом. Обов’язковою умовою для отримання ніжного десерту є тривалість його просочення 10-12 годин.

Торт медовик став популярним, оскільки в ньому об’єдналися тонкі поживні коржі з оксамитовим кремом. Якщо виявити фантазію, то найпростіший торт може перетворитися на справжню фірмову страву.

Класичний торт Медовик зі сметанним кремом.

У цьому рецепті застосовується класичний крем на основі сметани. У нього часто додається цукор або цукрова пудра, а для прикраси додається мелений волоський горіх.

Інгредієнти:

  • 150 г. + 200 г. (для крему) цукрового піску;
  • 2 курячі яйця;
  • 400 гр. пшеничного борошна;
  • 100 гр. вершкового масла (82%);
  • 120 гр. рідкого меду;
  • 5 ч. л. соди;
  • 700 гр. сметани (25%).

Застосування якісних інгредієнтів, надасть коржам максимальної ніжності. Для обрізання коржів, радимо використовувати кришку від каструлі.

Приготування:

Закип’ятити воду в каструлі, з’єднати в жароміцній ємності цукор, мед та вершкове масло. Проварити на водяній бані, постійно помішуючи ложкою.

Збити яйця міксером до побіління та появи стійкої піни. З’єднати обидві маси та швидко перемішати вінчиком, не знімаючи з водяної бані.

Додати в тісто соду, порціями всипати борошно, перемішуючи. Замісити руками на столі, густо посипаному борошном, допоки маса не відставатиме від рук. Загорнути у харчову плівку та відправити в холодильник, приблизно на годину.

Скачати ковбаску, поділити на 8 однакових частин. Розігріти духовку до 180 градусів, розкачати кожну кулю в пласт і вирізати коло за допомогою відповідної тарілки чи кришки від каструлі.

По черзі випікаємо коржі на середньому рівні в духовці 3-5 хвилин. Гарячі заготовки густо потикати вилкою.

Збити сметану із цукром у кухонному комбайні. Покласти на дно рознімної форми трохи крему, на нього перший корж. Змастити кремовою масою, знову покласти корж, процес повторити кілька разів.

Залишити в холодильнику на 8 годин для просочення. Покрити верх і боки залишками крему та густо посипати крихтою від коржів.

Для швидкого випікання торту, рекомендується використовувати два деко. Поки перший корж випікають, другий паралельно формують. У цьому випадку духова шафа простоювати не буде, справжній кулінарний шедевр буде готуватися швидше.

Рецепт Медовика із заварним кремом, у домашніх умовах.

Класичний десерт готується із застосуванням сметанного крему, але його можна легко замінити на якісний заварний аналог. Багато людей просто люблять подібне просочення, тому що воно робить коржі м’якшим і ніжнішим, насичує тонким медовим ароматом.

Перелік продуктів:

  • 4 яйця;
  • 2 ст. л. меду;
  • 220 гр. (в тісто) та 150 гр. (в крем) цукрового піску;
  • 500 мл. коров’ячого молока;
  • 1 ч. л. харчової соди;
  • 10 гр. ванільного цукру;
  • 500 гр. (в тісто) та 50 гр. (в крем) борошна пшеничного;
  • 50 гр. (в тісто) та 200 гр. (в крем) вершкового масла.

Від смаку застосованого меду, залежатиме аромат випечених коржів. Перш ніж додати його у тісто, варто скуштувати його на смак.

Спосіб приготування:

У товстостінній каструлі з’єднати половину яєць, цукор і розм’якшене вершкове масло. Влити рідкий мед, перемішати всі компоненти вінчиком.

Проварити масу на повільному вогні, постійно помішуючи. Покласти соду і помішувати до збільшення об’єму. Злегка остудити, додати борошно і замішати рідке тісто.

Викласти на стіл, посипаний борошном, тісто і вимісити до однорідності. Сформувати товсту ковбаску, поділити на 8-9 шматочків і потримати в холодильнику півгодини.

У сотейник помістити обидва види цукру, яйця і борошно, що залишилися. Збити все вінчиком, потроху додаючи тепле молоко. Довести до кипіння на повільному вогні та миттєво зняти з вогню.

Перелити в миску, накрити харчовою плівкою, поставити для охолодження при кімнатній температурі.

Збити міксером вершкове масло 4 хвилини на середній швидкості. Додавати невеликими порціями заварний крем, не перестаючи збивати.

На пергаменті розкотити тонкі коржі, відправити на деко в духовку, нагріту до 180 градусів, на 3-5 хвилин.

З гарячих коржів вирізати рівні заготовки, перемазати охолодженим кремом і посипати крихтою з обрізків.

Варіант із заварним кремом приготувати набагато легше, ніж більшість святкових тортів. Пекти коржі доведеться хвилин 5-7, а крем готується приблизно за 30 хвилин. Витратити на просочення доведеться щонайменше 2 години, зате потім на стіл подається справжній шедевр, прикрашений крихтою, сухофруктами та сезонними ягодами.

Смачний торт Медовик з вареним згущеним молоком і вершковим маслом.

Великою популярністю користується рецепт медового торта, в крем для якого додається варене згущене молоко. Іриска відрізняється неповторним присмаком, карамельним кольором, вона ідеально поєднується з медовим ароматом коржів. Якщо змішати згущене молоко з вершковим маслом або сметаною, його консистенція виходить повітряною.

Інгредієнти для приготування:

  • цукровий пісок – 1 ст.;
  • сіль кам’яна – 1 щіпка.;
  • вершкове масло – 100 гр.;
  • мед натуральний – 4 ст. л.;
  • куряче яйце – 2 шт.;
  • сода – 1.5 ч. л.;
  • борошно просіяне – 3 ст.;
  • варене згущене молоко – 1 б.;
  • сметана жирна – 300 гр.

Для приготування обирайте високоякісне вершкове масло, жирність якого становить мінімум 82,5%. Якщо цей відсоток низький, то в складі є шкідлива для здоров’я пальмова олія.

Процес приготування:

  1. З’єднати цукор з м’яким вершковим маслом та медом. Розмішати до однорідності та підігріти на водяній бані.
  2. У підталу суміш влити яйця і всипати соду, не перестаючи помішувати.
  3. Коли тісто спіниться, додати просіяне кілька разів борошно.
  4. Сформувати ковбаску, нарізати на 6 однакових колобків.
  5. Тонко розкачати кожну кульку, коржики помістити на деко, вистелений пергаментом.
  6. Випікати заготовки в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 3-5 хвилин.
  7. Сметану та згущене молоко перемішати до однорідного стану.
  8. Гарячі коржі вирізати у вигляді однакових кіл діаметром 26 сантиметрів.
  9. Перемазати всі заготовки кремом, верх і боки густо посипати піщаною крихтою з обрізків.
  10. Поставити в холодильник на 12 годин.

Вершковий крем, до якого додано варене згущене молоко, ідеально поєднується з коржами на основі меду. Чудово гармонують з ним волоські горіхи, фундук, арахіс. В результаті десерт вийде лагідним і щільним, ніж його аналог із кремом на основі сметани.

Класичний торт Медовик, рецепт від бабусі.

У часи нашого дитинства найсмачніший десерт називався «Рижиком» завдяки яскраво-коричневим коржам. У кожній родині бабусі та мами готували на свята медовий торт за найкращим рецептом. Легко приготувати десерт, аромат від якого розповсюджується по всьому будинку, якщо дотримуватися інструкцій.

Перелік потрібних інгредієнтів:

  • 450 гр. пшеничного борошна;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. густого меду;
  • 1 ч. л. соди (без гірки);
  • 800 гр. сметани (30%);
  • 10 гр. ванільного цукру;
  • згущувач для сметани – за потреби;
  • 300 гр. цукрового піску.

Обрізки від коржів традиційно розминають руками або качалкою для розкочування тіста. Якщо хочеться отримати не традиційну, а досить дрібну крихту, слід скористатися блендером або кухонним комбайном з відповідною насадкою.

Спосіб приготування:

Цукор (100 гр.) збити з яйцями за допомогою міксера на середніх обертах. Додати вершкове масло та мед, розмішати тісто силіконовою лопаткою.

Додати соду і порціями всипати борошно. Вимісити тісто руками на столі, густо посипаному борошном, загорнути у харчову плівку. Скачати в ковбаску, нарізати квадратиками і перетворити їх на коржі.

Вирізати однакові коржі, приклавши до тіста кришку від каструлі, густо потикати їх вилкою. Перекласти їх з обрізками на деко з пергаментом, випекти в духовці до золотистого відтінку при температурі 180 градусів.

Перемішати цукор, що залишився, з ваніліном. Додати сметану і загусник для вершків. Збити міксером до побіління та кремоподібного стану.

На дно форми викласти трохи крему, а на нього корж. Повторити перемазування заготовок сметанним кремом до того часу, поки вони закінчаться. Обрізки скласти в поліетиленовий пакет, перетворити на крихту за допомогою качалки і посипати торт з усіх боків.

Приготувати торт може навіть кулінар-початківець, якщо дотримуватиметься рекомендацій рецепту. Не варто шукати секретів у технології, тому що їх просто немає. Все вийде, якщо продукти будуть прогріті до кімнатної температури, а коржі промазані густо кремом. Торт буде дуже твердим, якщо не дати йому як слід просочитися.

Ароматний і дуже смачний Медовик, без розкочування коржів.

Торт Медовик можна приготувати і без розкочування коржів, спростивши класичний варіант улюбленого десерту. Для його приготування, доведеться витратити приблизно 30 хвилин, що важливо для зайнятих господинь.

Нам знадобиться:

  • 5 теплих курячих яєць;
  • 50 гр. цукру;
  • 30 мл. окропу;
  • 200 гр. рідкого меду;
  • 40 гр. розм’якшеного вершкового масла;
  • 200 гр. борошна;
  • по ч. л. солі, соди та розпушувача;
  • 200 гр. цукрової пудри;
  • 600 мл. сметани.

За бажанням, для надання коржам коричневого кольору, можна додати в тісто какао-порошок. Усі інгредієнти для тіста важливо готувати в каструльці з товстим дном, інакше маса пригорить і набуде неприємного гіркого присмаку.

Спосіб приготування:

Нагріти яйця до кімнатної температури, опустивши їх у гарячу воду. Збити міксером разом із цукром на максимальних оборотах.

Знизити обороти до середніх, влити окріп і розтоплене вершкове масло. Додати рідкий мед, збивати до появи бульбашок.

Просіяти борошно з розпушувачем, сіллю, содою через сито. За допомогою лопатки ввести в рідкі інгредієнти в тісто. Рідке тісто вливати у форму і випікати коржі за температури 180 градусів, приблизно по 20 хвилин.

Сметану підвісити в марлі, щоб відокремилася сироватка. Перемішати її міксером із цукровим піском до стійких піків. Бісквітні коржі розрізати на однакові кола, змастити сметанним кремом. Посипати крихтою боки та верхню частину.

Торт часто називається лінивим, тому що готується він швидко без розкочування коржів. Готовий виріб виглядає ніжним та неймовірно м’яким, але мед у ньому відчувається просто неймовірно тонко. Якщо спекти самостійно подібний кондитерський виріб, то можна влаштувати чарівне чаювання.

Швидкий торт Медовик за 30 хвилин на сковороді.

Якщо дотримуватися інструкції, в результаті вийде ідеально ніжний та ароматний торт на основі меду. Приготувати його можна нашвидкуруч досить легко, не використовуючи духовку. За мінімальну кількість часу на сковороді вдасться спекти стопку ароматних найтонших коржів.

Інгредієнти:

  • 100 гр. якісного меду;
  • 1 ч. л. харчової соди;
  • 5 ст. л. цукрового піску;
  • 1 велике яйце;
  • 30 гр. вершкового масла;
  • 250 гр. пшеничного борошна;
  • 350 мл. сметани (20%).

Не тримайте коржі на сковороді довше, ніж потрібно, рум’яна скоринка нам ні до чого. Чим менше зажарені коржики, тим ніжніше вийде торт Медовик. Якщо хочеться збагатити крем, потрібно додати до нього перетерті підсмажені на сковороді волоські горіхи.

Приготування:

  1. На повільному вогні в сотейнику розтопити мед. Додати соду, дочекатися початку реакції та всипати цукровий пісок. Проварити все до насиченого жовтогарячого відтінку.
  2. Після того, як маса охолоне, додати м’яке вершкове масло та яйце.
  3. Акуратно ввести просіяне борошно і вимісити руками туге тісто.
  4. Розкачати ковбаску, розрізати її навпіл, а потім кожну ще на 3 частини.
  5. Сформувати коржі діаметром 18 сантиметрів, якщо потрібно, використовуючи кришку від каструлі.
  6. Випекти заготовки на сковороді по обидва боки до золотистого відтінку, тобто по 1-2 хвилини.
  7. Повторити процес, поки коржі не закінчаться, а потім обсмажити обрізки.
  8. Збити цукор зі сметаною до побіління за допомогою міксера. Кремом промазати всі коржі, промазати боки, густо посипати крихтами від обрізків.
  9. Залишити для просочення на 3-12 годин, прикрасити половинками волоських горіхів.

В результаті торт виходить дуже ніжний, супер м’який та нереально смачний. Верх торта прикрашається розтопленим шоколадом, за допомогою кондитерського мішечка.

Торт Медовик зі згущеним молоком та маслом – найкращий рецепт.

Десерт, просочений якісним згущеним молоком, перетворюється на популярну страву на святковому столі. Варто зазначити, що торт приготувати просто, для цього не знадобиться духова шафа, тому ним можна радувати домочадців навіть на заміській дачі.

Перелік інгредієнтів:

  • 125 гр. жирної сметани (краще домашньої);
  • 3 ст. л. меду;
  • 400 гр. згущеного молока;
  • 4 ст. просіяного кілька разів борошна;
  • 2 курячі яйця;
  • 100 гр. вершкового масла;
  • 1 ст. цукру;
  • 1 ч. л. кухонної соди.

Масло та згущене молоко повинні бути однієї температури. Крем ретельно збивається, але без фанатизму, інакше він розпадатиметься на крупинки або пластівці. Виправити положення можна, якщо нагріти і знову збити масу.

Приготування:

  1. У скляну ємність покласти цукор, вершкове масло та мед. В окремому посуді збити віночком яйця.
  2. Вершково-медову масу нагріти на водяній бані, а потім збити міксером.
  3. Додати соду, збите яйце та перемішати тісто.
  4. В тісто додати невеликими порціями борошно, перемішуючи ложкою. Трохи борошна висипати на стіл, розрівняти та вимісити тісто.
  5. Сформувати довгу «змійку» та розрізати її на 10-12 однакових шматочків.
  6. Розкачати та сформувати за допомогою тарілки коржі однакового розміру.
  7. Перекласти на деко з пергаментним листом, випікати при температурі 180 градусів 7 хвилин.
  8. Згущене молоко з’єднати зі сметаною, перемішати до однорідності міксером на середніх оборотах.
  9. Кожен корж змастити 2 столовими ложками крему, поставити десерт під прес на 5 годин. Традиційно посипати подрібненими крихтами.

Рецепт медового торта зі згущеним молоком не відрізняється від бабусиного варіанту, практично нічим, крім складу крему. Цей варіант ідеально підійде до сімейного чаювання, він порадує відсутністю пікантних кислих ноток, властивих сметанному крему.

Шоколадний Медовик з вишнею та сметанним кремом.

Ніжні шоколадно-медові коржі обов’язково просочуються кремом на основі сметани, вони ідеально поєднуються із соковитістю стиглих вишень. Саме ця ягода ідеально гармонує із медовими коржами, з яких складається торт.

Інгредієнти:

  • мед – 75 гр.;
  • цукровий пісок – 130 гр. (200 гр. для начинки);
  • свіжа вишня – 600 гр.;
  • вершкове масло – 100 гр.;
  • яйце – 3 шт.;
  • сода – 9 гр.;
  • пшеничне борошно – 350 гр.;
  • какао-порошок – 50 гр.;
  • сметана (25%) – 400 мл;
  • цукрова пудра – 130 гр.;
  • вершки (33%) – 350 гр.

Йогурт ідеально замінює сметану. Якщо вона буде фруктовою, то обсяг цукрового піску обов’язково зменшується. Перед тим, як приготувати ідеальний десерт, потрібно зрозуміти, що заморожені вишні для цього рецепту не надто підходять.

Приготування:

У сотейник покласти вишні без кісточок, засипати ягоди цукровим піском, відправити на вогонь та почекати 3 хвилини після закипання. Відкинути на друшляк, відцідити сироп.

Змішати в товстостінній каструлі мед, масло та залишки цукру. Додати яйця, перемішати вінчиком, тримати на водяній бані.

Поєднати какао з борошном, розмішавши до однорідності. У рідину додати соду та сухі інгредієнти, вимісити ложкою та руками. Покласти тісто у пакет, поставити в холодильник на півгодини. Розкачати 11 заготовок на пергаменті, змащеному маслом. Обрізати їх за шаблоном, густо проткнути вилкою. Відправити в духовку, розігріту до температури 200 градусів, на 3 хвилини.

З’єднати сметану та цукрову пудру, розвести отриману масу вершками. Збити крем 8-10 хвилин міксером.

Покласти коржі у форму, акуратно перемазуючи кремом та посипаючи підготовленими вишнями. Накрити харчовою плівкою, поставити в холодильник під прес на 12 годин.

Спочатку Медовик вийде високим, коржі здадуться твердими. Якщо настояти 60 хвилин, то заготовки стануть соковитими,. Коли мине зазначений період часу, торт опуститься до такої висоти, щоб шматок поміщався в рот.

Як приготувати торт медовик, в домашніх умовах, швидко та смачно?

Тісто для такого торта традиційно готується на водяній бані, саме тому воно виходить еластичним. Особливістю подібних коржів у тому, що вони випікаються рівномірно, не пузиряться і не тріскаються. Найважливіше не пересушити заготовки та приготувати правильний смачний крем.

Перелік інгредієнтів:

  • 150 гр. вершкового масла;
  • 100 гр. меду;
  • 80 гр. цукрового піску;
  • 1 ч. л. соди харчової;
  • 100 гр. яєць;
  • 300 гр. борошна.

Інгредієнти для мусу:

  • 600 мл. сметани (25%);
  • 100 гр. цукру;
  • 10 гр. желатину;
  • 200 гр. вершків (33%);
  • 50 мл. води холодної;
  • 100 гр. начинки з ягід.

Інгредієнти для начинки:

  • 300 гр. пюрованих ягід полуниці та малини;
  • 45 гр. цукру-піску;
  • 5 гр. пектину;
  • 1 щіпка лимонної кислоти.

При замісі до тіста, за бажанням, додається кориця для аромату. Для пікантного смаку варто влити пару ложок спиртного, наприклад коньяку або ромової есенції.

Детальний опис приготування:

  1. У товстостінному сотейнику розтопити масло, цукор, мед. Нагрівати солодку масу до тих пір, доки піщинки не розчиняться повністю.
  2. Додати в сотейник соду, перемішати, доки не почнеться реакція. Паралельно збити міксером яйця до 5 хвилин.
  3. З’єднати яєчну та медову маси, всипати просіяне борошно і приготувати ніжне тісто.
  4. На пергаментному папері розкачати з тіста кола, за допомогою невеликої качалки.
  5. Наколоти вилкою, помістити в духовку на 7 хвилин, встановивши температуру в 180 градусів.
  6. Одразу після термічної обробки обрізати зайве тісто. У підігріте ягідне пюре всипати цукор із пектином. Варити на повільному вогні 1 хвилину, помішуючи постійно вінчиком, додати в кінці лимонну кислоту.
  7. Сметану збити з цукровим піском 7 хвилин, додати охолоджене ягідне пюре і желатин, попередньо розбухлий у воді. Додати вершки та знову перемішати.
  8. Перемазати один корж ягідною начинкою, а на неї накласти другий з начинкою та кремом.
  9. Повторювати процес стільки разів, поки заготовки не закінчаться.
  10. Настоювати в холодильнику 6 годин, а потім посипати меленими крихтами.

Чим довше готовий кондитерський виріб настоюється у холоді, тим ніжнішим, насиченим і смачнішим він буде. Найголовніше, накрити його під час вистоювання кришкою від мікрохвильової печі, щоб Медовик не наситився сторонніми запахами.

Торт Медовик з чорносливом та волоськими горіхами.

Дуже цікаво буде додати в крем шматочки чорносливу для пікантності, для особливого аромату. Якщо додати обсмажені мелені волоські горіхи, то вони збагатять випічку оригінальним смаком. Усі компоненти будуть «працювати», якщо щедро змастити кремом усі приготовані коржі.

Нам знадобиться:

  • сметана домашня – 700 мл;
  • вершки (33%) – 300 мл;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • масло вершкове якісне – 150 гр.;
  • сіль кухонна – 1 щіпка.
  • кухонна сода – 1 ч. л.;
  • пшеничне борошно – 300 гр.;
  • цукор – 250 гр. для крему та 80 гр. для тіста;
  • кукурудзяний крохмаль – 30 гр.;
  • грецькі горіхи – 50 гр.;
  • розпарений та нарізаний чорнослив – 50 гр.

Можна замінити чорнослив іншими сухофруктами, наприклад, курагою або родзинками. Єдиним мінусом буде відсутність пікантного копченого присмаку.

Приготування:

  1. Солодкі складові з’єднати разом із вершковим маслом у товстостінній каструлі.
  2. Всипати соду, перемішуючи, не знімаючи з вогню, ще кілька хвилин.
  3. Остудити масу півгодини, додати яйця і борошно невеликими порціями, перемішуючи вінчиком.
  4. Накрити харчовою плівкою, поставити в холодильник для дозрівання на 3 години.
  5. Розкачати заготовки максимально тонко на 10 однакових коржиків. Вирізати спеціальною формою однакові кола, густо проткнути зубочисткою, випікати разом з обрізками на деко по 2 хвилини при температурі 180градусів.
  6. Вінчиком збити цукор з яйцями та крохмалем. Додати сметану, заварити у сотейнику на водяній бані 15 хвилин. Перекласти в миску, накрити харчовою плівкою і остудити за кімнатної температури, поставити в холод на годину, для дозрівання. Потім влити в масу вершки, збиті міксером, і перемішати до однорідності.
  7. Намазати крем покласти на нього корж. Знову змастити кремом, посипати подрібненими горіхами та шматочками чорносливу.
  8. Продовжувати перемазувати заготовки до останнього, обернути торт харчовою плівкою та поставити в холодильник на 12 годин.
  9. Змастити боки і верх залишками крему, густо посипати крихтами.

Прекрасно буде приготувати цей кулінарний шедевр до чаю з скибочкою соковитого лимона. Можна прикрасити його поверхню крихтами, зацукрованими ягодами. Дуже ефектно виглядають ароматні ягоди полуниці, чорниці, ожини чи малини.

Медовик з лимонним курдом за сімейним рецептом.

Смачний та ніжний торт сподобається тим, хто любить поєднання кислого та солодкого. Справжня насолода від ніжних коржів, які просякнуті лимонним сиропом та апетитним курдом.

Продукти для тіста:

  • 2 яйця;
  • 600 гр. борошна 1 ґатунку;
  • 50 мл. рослинної олії;
  • 2 ст. л. рідкого меду;
  • 200 гр. цукру.

Продукти для крему:

  • 250 гр. вершкового масла;
  • 200 гр. цукрового піску;
  • 1 пак. ваніліну;
  • 500 мл. молока (3.2%);
  • 50 гр. крохмалю;
  • 2 курячі яйця.

Продукти для лимонного курду:

  • 2 жовтки;
  • 50 гр. цукру;
  • 100 мл. свіжого соку лимона;
  • 1 ч. л. лимонної цедри.

Тісто виходить рідким, але забивати його борошном не слід. Якщо просочення виходить кислим, можна розводити лимонний сік невеликою кількістю води.

Приготування:

Цукровий пісок з’єднати з яйцями, влити олію і перемішати вінчиком. Додати соду та рідкий мед, трохи прогріти на водяній бані до посвітління.

Зняти рідке тісто з вогню, додати 2 склянки борошна так, щоб не було грудок. Третю склянку висипати на стіл, розрівняти та вимісити руками.

Отримане тісто розподілити на 6 однакових кульок, розкачати їх і перенести на деко. Накрити пекарським папером, пельменницею придавити верхній корж, щоб отримати візерунок у вигляді бджолиних стільників.

Обрізати всі заготовки, приклавши до них круглу кришку від каструлі та випікати 5 хвилин при температурі 220 градусів.

В глибокій мисці збити білки та жовтки яєць, додати цукровий пісок. Розтерти масу разом із крохмалем до однорідності. Влити гаряче молоко, заварити на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Додати ванілін, накрити харчовою плівкою і остудити до кімнатної температури.

Натерти цедру та видавити сік із лимона. Розтерти яйця з цукровим піском за допомогою ложки. Процідити лимонний сік через сито прямо в яєчну масу, всипати натерту цедру. Проварити на повільному вогні до загусання і остудити до 40 градусів.

Збити міксером на середніх оборотах олію до побіління. Поступово вводячи приготований крем, не перестаючи збивати. На верхньому коржі вирізати гострим ножем кілька стільників у довільному порядку. З решти заготовок щіткою прибрати залишки борошна.

Лимонний курд перекласти в поліетиленовий пакет. Кожен корж змастити заварним кремом, на середині видавити трохи курда. Інші коржі та боки продовжувати перемазувати кремом, посипаючи їх крихтами. Заповнити вирізані «стільники» лимонним курдом, притрусити цукровою пудрою і дати настоятися щонайменше 60 хвилин.

Лимонне просочення здатне надати дивовижний смак готовому виробу, пом’якшивши нудотний присмак медових коржів. Кількість кислих лимонів у рецепті вказується приблизно, тому половину їх можна замінити апельсиновим соком.

Торт Медовик із сирним кремом та сметаною.

Коржі виходять повітряними та ніжними, вони ідеально поєднуються з сирним кремом. Родзинкою даного рецепту є те, що тісто не доведеться вистоювати у холоді кілька годин. Випікати коржі можна вже за 20 хвилин після приготування тіста.

Склад продуктів:

  • курячі яйця – 3 шт.;
  • мед – 3 ст. л.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • борошно – 150-160 гр.;
  • цукор – 50 гр.;
  • ванільний цукор – 2 пакети;
  • сир зернистий – 250 гр.;
  • згущене молоко – 40 мл.;
  • молоко – 1-2 ст. л.;
  • масло вершкове – 80 гр.;
  • цукрова пудра – 50 гр.

Всі компоненти для тіста необхідно нагріти до кімнатної температури. Можна зберегти коржі, що залишилися, протягом 30 днів, якщо обернути їх у харчову плівку і відправити в холодильник.

Спосіб приготування:

  1. В одній скляній глибокій ємності з’єднати яйця з обома видами цукру.
  2. В іншій чашці змішати мед із содою. Окремо нагріти суміші на водяній бані, не забуваючи мішати за годинниковою стрілкою. Збити яйця міксером, не знімаючи з вогню.
  3. З’єднати обидві маси і додати до них тричі просіяне, постійно збиваючи міксером на мінімальних обертах.
  4. Перелити у форму, вистелену пергаментом і поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів.
  5. Збити масло з пудрою і пакетом ваніліну. В окремій ємності перемішати занурювальним блендером сир зі згущеним молоком, підливаючи молоко. Перемішати вершково-сирним кремом ложкою.
  6. Розрізати готовий бісквіт на 3-4 частини, змастити його молоком або цукровим сиропом за допомогою кулінарного пензлика.
  7. По краях коржів зробити візерунки за допомогою спеціального шприца, а середину просто щедро змастити кремом. Поставити на 2 години в холодне місце.

Цей варіант десерту ідеальний ще й тому, що його можна подавати на стіл практично відразу, оскільки коржі просочуються кремом за кілька хвилин. Медовики з сирним кремом досить ситні, соковиті та калорійні, тому що у такому кремові мало рідини.

Багато господинь мають свій рецепт правильного приготування класичного Медовика. Солодку випічку зазвичай подають на стіл тільки наступного дня після збирання, тому Медовик не відноситься до швидких страв. Простий торт подобається дітям та дорослим, а для створення шедевра не знадобиться спеціальних навичок.

Медовик можна подати на дитячий день народження, новорічний стіл або на будь-яке свято. Десерт здатний прикрасити сімейне вечірнє чаювання. Він врятує, коли не хочеться купувати магазинний аналог із сумнівним складом. Ароматний шматочок можна вживати навіть алергікам, якщо покласти у тісто той сорт меду, на який не виникає реакція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *