Найкориснішою солодкою продукцією, яка допомагає боротися з різними захворюваннями, являється мед. Це народний засіб від усіх недуг. У продажу є декілька сортів бджолиного виробу. Найпопулярнішим і доступнішим за ціною вважається квітковий мед. Його корисні властивості і протипоказання вже дано вивчені.
Квітковий мед буває декількох видів: лугового, степового, лісового, гірського і тому подібне. Це говорить про те, де мед був зібраний бджолами. Відомо, що такі сорти є поліфлерними продуктами, оскільки можуть містити в собі до 150 різновидів рослин. Така особливість робить бджолиний продукт криницею корисних мікро- і макроелементів.
Основний хімічний склад меду з рослин наступний:
- вітаміни групи В, С і К;
- фолієва кислота;
- амінокислоти;
- мінеральні речовини;
- фітонциди;
- антибіотики.
Від складу меду залежить його колір і структура. Так, квітковий мед буває і золотистим, і темно-коричневим, а також густішим або рідшим. Його неповторний аромат не залишить байдужим жодну людину. Такий мед дуже корисний для здоров’я, оскільки він збагачений білками і додатковими ферментами.
Квітковий мед рекомендується вживати при серцево-судинних захворюваннях, зниженому імунітеті і високому тиску. Його цілющі властивості активно борються з проблемами шлунково-кишкового тракту, усуваючи запори. Доведено, що основна відмітна властивість бджолиного продукту з квіток полягає в протимікробному і антибактеріальному ефекті.
Особливо популярний мед з квіток при нервових розладах і важких стресах. Чашка чаю з однією чайною ложкою квіткового меду допоможе позбавитися від безсоння і просто розслабитися після важкого робочого дня. При регулярному вживанні цієї солодкості підвищуються захисні функції організму і покращуються усі процеси життєдіяльності людини.
Незважаючи на величезний список корисних властивостей, як і будь-який інший природний продукт, квітковий мед має ряд протипоказань. Оскільки в нім міститься пилок і багато різних елементів, існує висока вірогідність появи алергічних реакцій або індивідуальної непереносимості інгредієнтів. Зловживати продуктом також не рекомендується вагітним жінкам і годуючим мамам, щоб майбутнє немовля не набуло алергію.