Овочі

Користь фруктів і овочів для дітей

У чому користь фруктів і овочів для дітей? Продукти рослинного походження в раціоні малюків – запорука здоров’я і нормального розвитку, вони “забезпечують” маленький організм харчовими волокнами. Рослинні волокна виводять з організму шлаки, як своєрідна щітка. Морквяне пюре і огірки, картопляне пюре, капусту, можна давати малюкові вже в піврічному віці, страви з буряка і помідорів, зелень – трохи пізніше, в 9 – 10 місяців. Багаті вітамінами і мінералами фрукти – незамінні для нормального травлення.
Яблука багаті залізом, пектином, вітаміном С, пюре також можна готувати дитині з шести місяців. Починати прикорм треба з гіпоалергенних фруктів, окрім яблука, до таких можна віднести банани. Сливи, груші, абрикоси, персики, можна і треба давати помалу, пюре краще розводити водою або материнським молоком.

Користь фруктів і овочів для дітей

Дуже важлива якість таких продуктів. Звичайно, краще і корисніше те, що виросли на своєму власному городі і позбавлені від нітратів і пестицидів. Крім того, такі продукти свіжі, не містять консервантів і інших “магазинних” домішок. Готувати пюре треба на один день, не залишаючи щось назавтра, розпочинати прикорм з маленьких порцій, уважно спостерігаючи, як на той чи інший, новий, продукт реагує організм малюка. При виникненні кольок, яких-небудь висипань, продукти необхідно з меню виключити.

У дорослих – свої чудасії. Малюкові важливо отримати від харчування максимум користі, дорослому – теж, але при цьому не набрати зайву вагу. Користь і шкода фруктів для фігури визначається їх складом. Існує думка, що фрукти можна вживати в будь-якій кількості і при цьому не боятися за зайві кілограми і сантиметри. Це не зовсім так, адже у багатьох плодах підвищений вміст цукру, наприклад, в фініках. Цукор ніяк не допоможе схуднути, сидячи на дієті, краще виключити з раціону солодкий виноград, манго, банани, хурму, персики, ці фрукти – “чемпіони” в цьому списку. У бананах багато крохмалю, за цим показником вони недалеко “пішли” від картоплі, схуднути, споживаючи цей фрукт, також нереально.

Ідеальний варіант: п’ятдесят на п’ятдесят. Половину раціону рослинного походження повинні складати овочі, а половину – фрукти. У такому разі харчування буде збалансованішим і кориснішим.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *